نقش اشرف در شهرت بهروز وثوقی

بهروز وثوقی یا همان خلیل وثوقی کسی است که با تبانی اشرف پهلوی از ایران فرار کرد در حالی که مردم ایران در حال قیام علیه رژیم شاهشناهی بودند.
جمعه، 1 بهمن 1400
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نقش اشرف در شهرت بهروز وثوقی
بهروز وثوقی که نام اصلی اش خلیل وثوقی است در سال 1316 در شهر «خوی » به دنیا آمد و پس از تحصیل مدرک دیپلم متوسطه، در جستجوی کار به تهران آمد و در سال 1337 به کار دوبله فیلمهای خارجی و ایرانی مشغول شد .  وی از کسانی بوده که مروادت نزدیکی با دربار، علی الخصوص اشرف پهلوی داشته است. در مقاله حاضر به ذکر چند ماجرا درباره ارتباط اشرف و بهروز وثوقی بیان خواهیم کرد.
 

ارتقای شغلی بهروز وثوقی

همان طور که گفته شد وثوقی در سال 1337 به کار دوبله پرداخت و پس از سه سال فعالیت در این حرفه، با حمایت یکی از هنر پیشگان زن سینمای آن روزگار به نام «پوری بنایی » با فیلم « صد کیلو داماد » فعالیت سینمایی خود را آغاز کرد، اما علی رغم حضور در کنار این هنر پیشه زن و بازی در فیلم های مبتذل به شهرت چندانی دست نیافت، تا اینکه ناگهان جریانی با عنوان «موج نو» با حمایت نویسندگان وابسته ای همچون « فیروز شیروانلو »، « پرویز دوایی » کارمند پرسنلی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، « لیلی امیر ارجمند » ندیمه فرح پهلوی و با سرمایه تهیه کنندگانی مانند « علی عباسی »« مهدی میثاقیه »در سینمای ایران شکل گرفت.

این عناصر مأموریت داشتند که «بهروز وثوقی»، هنر پیشه درجه دهم سینمای ایران را به معروف ترین و گران ترین بازیگر سینما تبدیل کنند و چنین شد که به دستور «اشرف پهلوی» وی به یکی از پدر خوانده های سینمای ایران تبدیل شد. چنانکه با یک تلفن برای فیلم هایش مجوز نمایش می گرفت و با یک تلفن هم فیلم های دیگران را سالها راهی انبار می کرد.


حضور مافیایی وثوقی در عرصه هنر

بستر سازی در جهت چهره سازی او چنان ماهرانه صورت گرفت که دیگر هنر پیشگانی که تا قبل از دهه پنجاه گران ترین بازیگران سینمای ایرن محسوب می شدند و فیلم هایشان از فروش خوبی برخوردار بود در اواخر دهه پنجاه عملا خانه نشین شده بودند. در حالی که وثوقی برای بازی در هر فیلم در سالهای 1357 - 1353 رقم بالایی معادل نیمی از هزینه تولید فیلم در آن سالها به عنوان دستمزد دریافت می کرد.

نقش اشرف در شهرت بهروز وثوقی
 
حضور مافیایی «وثوقی » در عرصه هنر چنان بود که در هنگام ازدواج با «فائقه آتشین » معروف به «گوگوش» وی ترانه سرایان و آهنگسازان معترض به همسرش را یکی دو سال ممنوع القلم و ممنوع التصویر می ساخت تا برای همیشه ادب شوند .

«بهروز وثوقی» پس از افتضاح افشای روابط «همسرش» با «داریوش اقبالی»، پس از طلاق همسرش، این خواننده معتاد به مواد مخدر را توسط مأموران به دام انداخت و با حمایت اشرف مطبوعات را وادار ساخت تا تصویر او را به همراه مواد مخدر مکشوفه در صفحات حوادث خود به چاپ برسانند . بدین ترتیب در جامعه این شایعه قوت گرفت که « داریوش اقبالی» به جرم سیاسی به زندان افتاده است. سرانجام نیز «داریوش اقبالی» با خواندن ترانه های «رسول بزرگ رستاخیز» و «طلایه دار» در تلویزیون و تقدیم آنها به شاه از زندان آزاد شد .
 

 افتضاح در بیمارستان

در یکی از شب های تابستان سال 1356 بهروز وثوقی به اتفاق «ع.ع» از تهیه کنندگان سابق سینمای ایران به یکی از بیمارستانهای خصوصی تهران واقع در خیابان «احمد قصیر » کنونی مراجعه کرده و خواستار دیدار با بیماری ممنوع الملاقات می شوند .

پرستار کشیک بدون آنکه وثوقی را بشناسد در کمال احترام می گوید: آقای محترم، بیمار ملاقات ممنوع است بویژه در شب! اما «وثوقی »پس از ضرب و شتم پرستار، خود را به اتاق بیمارمی رساند! در این میان پرسنل بیمارستان در اعتراض به عمل غیر انسانی «وثوقی » دست به اعتصاب می زنند.

نقش اشرف در شهرت بهروز وثوقی
 
اما نیمه شب صاحب بیمارستان را با حالتی هراسان در جمع خودمی بینند، او می گوید: اگر می خواهید سر وکار من پیر مرد با ساواک بیفتد و همه شما هم قلع و قمع شوید، به اعتصابتان ادامه دهید .

پرسنل به اعتراض بر می خیزند که رفتار وثوقی توهین به جامعه پزشکی کشور است اما از صاحب بیمارستان پاسخ می شنوند که: می دانم، اما من توسط ساواک و به دستور دفتر والاحضرت اشرف احضار شده ام.

سرانجام پرستار کتک خورده مجبور می شود از وثوقی عذر خواهی کند و غائله تمام شود .
 

فرار وثوقی از ایران

«وثوقی» در آستانه پیروزی انقلاب پس از فروش سینما ها و املاکش به آمریکا گریخت . وی هم اکنون بازیگر نقشهای دست چندم در فیلم های ضد ایرانی در هالیوود است. نقش هایی همچون «بادیگارد»، «تروریست». چندی پیش به کوشش ناصر زراعتی کتاب خاطرات وی در آمریکا به چاپ رسید.

در این کتاب عکسهای وثوقی در کاخ اشرف پهلوی به چاپ رسیده است. یکی دیگر از کسانی که مورد توجه اشرف پهلوی قرار گرفت، بازیگر فیلم مستهجن «در امتداد شب» ساخته « پرویز صیاد» و سریال مهوع «دایی جان ناپلئون» کار ناصر تقوایی بود.

این بازیگر که به نام « سعید .ک» به شهرت رسید، در اوج جوانی قدم به کاخ اشرف نهاد، اما در دوران معاشرت با اشرف به یک معتاد تمام عیار تبدیل شد. چنانکه سالها، عمر و جوانی او را تحت الشعاع قرار داد .

نقش اشرف در شهرت بهروز وثوقی
 
وی بعد از پیروزی انقلاب، پس از چند بار دستگیری و ترک اعتیاد به لوس آنجلس رفت و به گویندگی شبکه های ضد انقلابی پرداخت، اما به دلیل کساد بودن کار به ایران بازگشت .

بدین ترتیب نام وی نیز در فهرست مطول مردانی قرار گرفت که مورد توجه اشرف قرار گرفته و پس از انقضای تاریخ مصرفشان، توسط این زن فاسد رها شدند .


منبع: مهدوی،منصور،نیمه پنهان 34اشرف پهلوی،انتشارات کیهان،1388


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.