فتو بلاگ وانواع آن

گستردگي و پيشرفت در عکاسي ديجيتال به گونه اي بوده که امروزه بسياري از کاربران به نحوي به يک دوربين ديجيتال دسترسي دارند. بارزترين مثال دوربين هاي تلفن هاي همراه است که در چند سال اخير پيشرفت چشمگيري داشته اند. اين مسئله سبب شد تا ذوق هنري بسياري از کاربران شکوفا شده و عکس هاي زيبايي را ثبت کنند. حتي عده اي پا را فراتر گذاشته وآثار خود را مرتب روي اينترنت منتشر مي کنند.
شنبه، 29 آبان 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
فتو بلاگ وانواع آن

فتو بلاگ وانواع آن
فتو بلاگ وانواع آن


 






 
گستردگي و پيشرفت در عکاسي ديجيتال به گونه اي بوده که امروزه بسياري از کاربران به نحوي به يک دوربين ديجيتال دسترسي دارند. بارزترين مثال دوربين هاي تلفن هاي همراه است که در چند سال اخير پيشرفت چشمگيري داشته اند. اين مسئله سبب شد تا ذوق هنري بسياري از کاربران شکوفا شده و عکس هاي زيبايي را ثبت کنند. حتي عده اي پا را فراتر گذاشته وآثار خود را مرتب روي اينترنت منتشر مي کنند.
همان طور که مي دانيد، سايت ها و روش ها مختلفي براي نشر و به اشتراک گذاري عکس وجود دارد که عواملي مانند سطح عکاس، نوع عکس ها وهدف از عکاسي کاربران را به سرويس دهنده هاي مختلف سوق مي دهند و به عنوان مثال، افرادي که در کارشان جدي تر هستند. يا عکاسي را به عنوان حرفه خود انتخاب کرده اند اقدام به ساخت سايت يا فتوبلاگ شخصي مي کنند. اين مسئله سبب شد تا در مورد مزايا و معايب ساخت فتوبلاگ شخصي بنويسم . در ادامه شرح تجربه شخصي خود را در مورد ساخت فتوبلاگ آورده ام .

فتوبلاگ و انواع آن

فتوبلاگ (photoblog) روشي برا ي نشر و به اشتراک گذاري عکس در قالب وبلاگ است با اين تفاوت که در فتوبلاگ به جاي نوشته، عکس از اهميت بيشتري برخوردار است به طورکلي، سه نوع فتوبلاگ وجود دارد : فتوبلاگ شخصي با دامنه (Domain) اختصاصي، فتوبلاگ روي سرويس دهنده هاي وبلاگي، فتوبلاگ روي سرويس دهنده هايي که مخصوص به اشتراک گذاري عکس طراحي شده اند و در ادامه توضيح خواهم داد که مهاجرت به فتوبلاگ شخصي چه مزايا و در عين حال چه دردسرهايي رابه همراه دارد.

فتوبلاگ شخصي، مزايا و معايب
 

1- هزينه: اولين ومهم ترين مسئله بحث هزينه است. در حقيقت،ثبت دامنه، دريافت فضا و پهناي باند و طراحي قالب رايگان نيست و بايد ساليانه مبلغي را براي آن هزينه کنيد. اين در حالي است که بسياري از سايت هاي به اشتراک گذاري عکس رايگان هستند ، اما اين مسئله تنها به خدمات پايه محدود مي شود و براي استفاده از تمام امکانات اين نوع سايت ها بايد هزينه اي بپردازيد.
2- دانش فني: بدون شک نگهداري يک فتوبلاگ يا سايت شخصي نيازمند دانش فني و آنشنايي با زبان هاي برنامه نويسي وب است. البته بسياري از شرکت هاي طراحي سايت و خدمات ميزباني وب (web Hosting) پشتيباني قابل قبولي را ارائه مي دهند.در مقابل، هنگامي که از يک سرويس دهنده به اشتراک گذاري عکس استفاده مي کنيد، ديگر نگراني از اين بابت نخواهيد داشت.
3- طراحي: اين مورد به شماره دو مربوط است. به اين معني که کاربر با داشتن اطلاعات مختصري در مورد برنامه نويسي وب، به خصوص HDLM مي تواند تغييراتي را درقالب سايت خود اعمال کند. به عنوان مثال، مي توان به منوي سايت، مواردي مانند درباره ما، تماس با ما لينک هاي مورد علاقه و... را اضافه کرد. در عين حال طراحي منحصر به فرد، کار شما را نسبت به سايرين متمايز مي سازد .اين در حالي است که در سرويس دهنده هاي به اشتراک گذاري عکس، قالب سايت انعطاف پذيري نداشته و صفحه شخصي کاربران مشابه يکديگر است.
4- اعتبار: زماني که کار حرفه اي مي شود. سايت شخصي در ميان عکاسان حرف اول را مي زند. به عنوان مثال، ممکن است عکاسان حرفه اي را ديده باشيد که در سايت هاي به اشتراک گذاري عکس فعاليت مي کنند و اما در کنار اين سايت ها، به طور حتم يک سايت شخصي را نيز اداره مي کنند در حقيقت، سايت شخصي به دليل دامنه اختصاصي و طراحي منحصر به فرد اعتبار بيشتري داشته و رسمي تر است.

چگونه فتوبلاگ شخصي بسازيم؟
 

مدتي پيش با درنظر گرفتن مواردي که در بالا به آن ها پرداختيم، تصميم گرفتم تا يک فتوبلاگ شخصي بسازم. به اين منظور جست و جوهاي فراواني در اينترنت ا نجام دادم. ابتدا تصميم گرفتم از سيستم مديريت محتواي (CMS) مشهور Woedpress استفاده کنم. البته امکان ساخت فتوبلاگ به کمک ساير سيستم هاي مديريت محتوا مانند MT(Movable Type) نيز وجود دارد. اما Wordpress خوش دست تر بوده و به راحتي روي Host نصب مي شود علاوه بر اين، با وجود افزونه هاي PhotoQ) Plug-in) يا (Yet Another photoblog) YAPB قدرت اين سيستم مديريت، محتوا دو چندان مي شود. با وجود اين قالب هاي فتوبلاگ موجود براي wordpress يا ساده هستند, يا قابليت ديناميک آن ها که بر اساس زبان Ajax هستند در مرورگر اينترنت اکسپلورر به خوبي نمايش داده نمي شود. اين مسئله سبب شد که نرم افزار ديگري براي نمايش و دسته بندي عکس انتخاب کنم. انتخاب نهايي، نرم افزار يا سيستم مديريت محتواي pixelpost بود. pixelpost يک نرم افزار منبع باز( open source) سات که بر پايه PHP و MYSQL کار مي کند و به طور تخصصي براي مديريت سايت ها و فتوبلاگ هاي شخصي طراحي شده است.
از امکانات اين سيستم که بايد مانند سيستم هاي مديريت محتوا به يک وب سرور آپلود شود، مي توان به مواردي مانند پشتيباني از زبان هاي مختلف، سيستم نظر دهي، نمايش اطلاعات Exif عکس، فيلترينگ Spam، دسته بندي موضوعي عکس ها، سيستم Tag گذاري و ...اشاره کرد. در ضمن قالب ها (Template)و افزونه هاي (Add-on) متعددي نيز براي اين سيستم طراحي شده اند.
منبع:دو هفته نامه عصر شبکه؛ شماره 97



 

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.