حفاظت كودكان در برابر اينترنت

ايتنا- صادق عباسي شاهكوه، رئيس مركز امور بين الملل و مهندسي ارتباطات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، ضمن اعلام گزارشي در خصوص بخشنامه مورخ 17/2/2009 دبير كل اتحاديه بين المللي مخابرات (ITU) به كليه اعضا به مناسبت سالروز جهاني مخابرات و جامعه اطلاعاتي در سال 2009، خلاصه اي از بخشنامه مزبور را به شرح ذيل ذكر نمود.
يکشنبه، 30 آبان 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
حفاظت كودكان در برابر اينترنت

حفاظت كودكان در برابر اينترنت
حفاظت كودكان در برابر اينترنت


 




 
ايتنا- صادق عباسي شاهكوه، رئيس مركز امور بين الملل و مهندسي ارتباطات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، ضمن اعلام گزارشي در خصوص بخشنامه مورخ 17/2/2009 دبير كل اتحاديه بين المللي مخابرات (ITU) به كليه اعضا به مناسبت سالروز جهاني مخابرات و جامعه اطلاعاتي در سال 2009، خلاصه اي از بخشنامه مزبور را به شرح ذيل ذكر نمود.
17 ماه مه برابر با 27 ارديبهشت ماه هر سال يادآور امضاي اولين كنوانسيون بين المللي تلگراف در سال 1865 و ايجاد اتحاديه بين المللي مخابرات مي باشد. در سال 1973 اين مناسبت، به عنوان روز جهاني مخابرات شناخته شد و پس از تشكيل اجلاس جهاني سران در خصوص جامعه اطلاعاتي (WSIS) در سال 2005 و كنفرانس سران مختار ITU در سال 2006، 17 ماه مه به عنوان روز جهاني مخابرات و جامعه اطلاعاتي نامگذاري شد.
ITU به عنوان آژانس هدايت كننده ICT سازمان ملل متحد، انتظار دارد كه اعضايش آگاهي خود را در مورد نقش ICT در كاهش فقر و ايجاد فرصت براي توسعه بلند مدت و ماندگار، بويژه در ميان آسيب پذير ترين بخش هاي جامعه، افزايش دهند. موضوع انتخابي شوراي ITU براي روز جهاني مخابرات و جامعه اطلاعاتي امسال «حفاظت كودكان در محيط اينترنت» مي باشد. در اجلاس جهاني سران در خصوص جامعه اطلاعاتي، ايجاد اعتماد و امنيت در استفاده از ICTs، به وسيله رهبران جامعه بين‌‌المللي بر عهده ITU گذاشته شد. نتايج كار WSIS همچنين مشخصا «نيازهاي بچه ها و نوجوانان و حفاظت از آنها در فضاي اينترنتي را مورد تاييد قرار داد.
تعهدات به عمل آمده در اجلاس WSIS در تونس بر «نقش ICT در حفاظت از كودكان و بالا بردن ميزان رشد آنها و نيز نياز» افزايش اقدامات لازم براي مراقبت كودكان در استفاده غلط و دفاع از حقوق آنها در زمينه ICT نيز صحه گذاشت. ابتكار ITU در زمينه مراقبت بر خط (online) از بچه ها (COP)، در راستاي اختيارات آن سازمان در ايجاد بنيادهايي براي يك دنياي اينترنتي امن و مطمئن براي نسل هاي آينده مي باشد.
ضرورت ايجاد COP كاملا آشكار است. در يك دهه قبل، تنها 182 ميليون نفر در سراسر جهان از اينترنت استفاده و تقريبا تمام آنها هم در كشور هاي توسعه يافته زندگي مي كردند. ولي در اوايل سال 2009 بيش از 1/5 ميليارد استفاده كننده اينترنت در دنيا وجود داشت كه بيش از 400 ميليون نفر آنها به باند گسترده (فراخ باند) دسترسي داشتند. اينترنت با بيش از 600 ميليون كاربر در آسيا، 130 ميليون در آمريكاي لاتين و حوزه كارائيب و 50 ميليون در آفريقا، يك منبع همگاني در حال رشد مي باشد و لذا خطرات «بر خط» به ويژه براي بچه ها به طور گسترده اي در حال افزايش مي باشد.
بر اساس بررسي هايي كه اخيرا انجام شده، بيش از 60 درصد كودكان و نوجوانان هر روز در محيط هاي چت صحبت مي كنند. سه چهارم بچه ها به اشتراك اطلاعات خصوصي خود و خانواده‌شان از طريق اينترنت و تبادل آنها براي دريافت كالا و خدمات تمايل دارند و همه ساله يك پنجم كودكان در معرض خطر تعرض جنسي قرار مي گيرند. موضوع روز جهاني مخابرات و جامعه اطلاعاتي امسال با اين هدف انتخاب شد كه كودكان بتوانند با اطمينان به اينترنت و منابع با ارزش آن دسترسي داشته باشند و هيچگونه واهمه اي از افتادن در دام متجاوزين شيطان صفت در محيط اينترنت نداشته باشند.

درخواست روز جهاني مخابرات و جامعه اطلاعاتي سال 2009
 

در طي مراسم امسال، ITU از كليه گروههاي ذي نفع (سياستگذاران، رگولاتورها، اپراتورها و صنايع) دعوت مي كند كه خط مشي ها و استراتژي هايي كه از كودكان در فضاي سايبر مراقبت مي كند و دسترسي مطمئن به منابع اينترنتي را ترغيب مي نمايد، به تصويب برسانند.
اين امر نه تنها منجر به ايجاد يك جامعه اطلاعاتي فراگيرتر مي شود، بلكه همچنين كشورهاي عضو را قادر مي سازد تا تعهداتشان را در رابطه با مراقبت و تحقق حقوق كودكان به شرح مندرج در كنوانسيون حقوق كودكان سازمان ملل متحد تصويب شده طي قطع نامه شماره 44/25 مورخ 20 نوامبر 1989 مجمع عمومي سازمان ملل متحد، انجام دهند.
كنوانسيون مزبور كه از تاريخ دوم سپتامبر 1990 به مورد اجرا گذاشته شده است، كشور ها را ملزم مي نمايد كه از جمله اقدامات زير را انجام دهند:
1- نقش مهمي كه وسايل ارتباط جمعي بر عهده دارند به رسميت بشناسند و اطمينان حاصل كنند كه كودكان به اطلاعات و مطالب منابع مختلف ملي و بين المللي دسترسي داشته باشند.
2- حق تعليم و تربيت كودكان را به رسميت بشناسند.
3- حق استراحت كودكان و داشتن فعاليت هاي تفريحي و بازي هاي متناسب با سن آنها و مشاركت آزادانه در برنامه هاي فرهنگي و هنري را به رسميت بشناسند.
4- حق مراقبت از كودكان در مقابل سوء استفاده هاي اقتصادي را به رسميت بشناسند.
5- از كودكان در برابر هر نوع سوء استفاده ديگر مراقبت نمايند.
6- هر نوع اقدامي كه براي محافظت از كودكان در برابر استفاده غير مجاز از مواد مخدر و روان گردان لازم است انجام دهند.
به منظور بررسي موضوعات مربوط به محافظت از بچه ها در محيط سايبرنتيك، ITU از كشورهاي عضو، درخواست مي نمايد كه اقدامات زير را انجام دهند:

ايجاد آگاهي عمومي
 

در خصوص موضوعات مربوط به مراقبت از كودكان در فضاي سايبرنتيك و تعيين و شناسي خط مشي ها، بهترين اقدامات، ابزار و منابع براي تطبيق/ استفاده در كشورشان، از كشورها و موسسات عضو ITU دعوت مي شود كه جهت بالا بردن ضريب امنيتي فضاي سايبرنتيك و مراقبت از بچه ها در اين محيط و در صورت امكان تامين كارشناس و منابع مورد نياز به منظور تبادل تجربيات و بهترين روشها براي جاري ساختن امنيت اينترنت در خط مشي ها، مقررات و قوانين شان، بطور فعالانه در اجلاسيه هاي ITU شركت كنند.

شناسايي مخاطرات و آسيب پذيري كودكان در فضاي سايبرنتيك
 

با توجه به تداوم توسعه اينترنت و ساير منابع بر خط .در اين رابطه از اعضاي ITU دعوت مي شود كه در تبادل تجربيات و تامين كارشناس و منابع به منظور كمك به تقليل مخاطرات براي بچه ها، با ITU مشاركت و همكاري داشته باشند.

محفوظ نگه داشتن منابع براي استفاده عموم
 

از كشورها و موسسات عضو ITU دعوت مي شود تا ضمن ايجاد سهولت در مشاركت هاي استراتژيك بين المللي براي تعريف و انجام ابتكارات ملموس در مراقبت از كودكان در ارتباطات اينترنتي، به اشتراك دانش و تجربه خود بپردازند.
ايجاد ظرفيت، به منظور تقويت پاسخگويي جهان در مراقبت از كودكان به هنگام مخاطره در فضاي سايبرنتيك
از اعضاي ITU درخواست مي شود تا مهارت لازم را كسب نمايند و راه‌كارهاي هشدار دهنده را براي مقابله با تهديدهاي در حال رشد براي كودكان، زماني كه در اينترنت جست و جو مي كنند و به صورت بر خط به اطلاعات دست مي يابند، توسعه دهند.
موضوع روز جهاني مخابرات و جامعه اطلاعاتي امسال، فعاليت هاي ITU را نه تنها در آن روز بلكه در سراسر سال و حتي در سال هاي آتي تحت تاثير قرار خواهد داد. در ژنو طي مراسم با شكوهي كه بدين مناسبت برگزار مي شود، جايزه روز جهاني مخابرات و جامعه اطلاعاتي به شخصيت هاي برجسته اي كه به مراقبت از بچه ها در فضاي سايبرنتيك كمك كرده اند، اعطاء خواهد شد.
ميزگردهايي نيز به منظور افزايش و محافظت از حقوق كودكان در محيط اينترنت و همچنين جلسات متعددي براي بررسي نحوه تحقق اهداف WSIS برگزار خواهند شد. با توجه به موضوع روز جهاني مخابرات و جامعه اطلاعاتي امسال، بياييد قاطعانه تصميم بگيريم تا از كودكان در فضاي سايبرنتيك مراقبت كنيم و حقوق غير قابل انتقال آنان را در دسترسي به اطلاعات و دانش در يك شرايط مطمئن و امن ترويج نماييم.
منبع:ماهنامه دنياي کامپيوتر و ارتباطات؛ شماره 78



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط