گام به گام کسب و کار اينترنتي(2)

سايت هاي ايستا سايت هايي هستند که محتواي آن ها پس از طراحي فقط به کمک طراح وب قابل تغيير هستند. به عنوان مثال اگر صفحه اي از سايت را به معرفي کسب و کار خود اختصاص داده ايد و در پايان صفحه، آدرس و شماره تلفن شرکت را ذکر کرده ايد، هيچگاه نمي توانيد خودتان به راحتي و مستقيماً اين قسمت را تغيير دهيد، مگر
سه‌شنبه، 3 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
گام به گام کسب و کار اينترنتي(2)

 گام به گام کسب و کار اينترنتي(2)
گام به گام کسب و کار اينترنتي(2)


 

نويسنده:نويسنده: ژان بقوسيان




 
در مقاله هاي قبلي درباره انتخاب نام دامنه و هاست و خريداري آن ها صحبت کرديم. در اين مقاله به روش هاي مختلف براي داشتن يک وب سايت مي پردازيم.

انواع سايت ها
 

استاتيک و دايناميک
سايت هاي اينترنتي معمولاً دو نوع هستند: سايت هاي استاتيک يا ايستا و سايت هاي دايناميک يا پويا.
سايت هاي ايستا سايت هايي هستند که محتواي آن ها پس از طراحي فقط به کمک طراح وب قابل تغيير هستند. به عنوان مثال اگر صفحه اي از سايت را به معرفي کسب و کار خود اختصاص داده ايد و در پايان صفحه، آدرس و شماره تلفن شرکت را ذکر کرده ايد، هيچگاه نمي توانيد خودتان به راحتي و مستقيماً اين قسمت را تغيير دهيد، مگر اين که از يک طراح وب کمک بگيريد و يا خودتان روش کار با نرم افزارهاي طراحي وب را بلد باشيد.
سايت هاي قديمي معمولاً سايت هايي ايستا بودند. در واقع اين سايت ها کاتالوگ آنلاين شرکت به شمار مي رفتند، يعني وب سايت تأثير قابل توجهي در فرايند بازاريابي نداشت. اين سايت ها مجموعه اي از عکس و متن هستند که در کنار هم قرار داده شده اند. هدف اين سايت ها صرفاً دادن اطلاعات لازم به بازديدکننده است، يعني همان کاري که توسط يک بروشور يا کاتالوگ چاپ شده هم امکان پذير است. سايت هاي دايناميک يا پويا سايت هايي هستند که محتواي آن ها توسط يک نرم افزار مخصوص که روي سايت تان نصب مي شود، مديريت مي شوند. به کمک اين نرم افزار مي توانيد به راحتي و بدون نياز به دانش فني خاصي، محتواي آن دسته از صفحات سايت که به صورت دايناميک طراحي و پياده سازي شده اند را تغيير دهيد. سايت هاي خبري که هر روز مطلب جديدي براي خوانندگان خود به نمايش مي گذارند، نمونه هاي مناسبي از اين سايت ها هستند. سايت فروشگاه هاي آنلاين که هر هفته يا هر ماه محصول جديدي را به مشتريان خود معرفي مي کنند نيز نمونه ديگري از اين گونه سايت ها هستند.
مزيت سايت هاي پويا در آن است که براي تغيير محتويات و يا اضافه کردن مطالب جديد لازم نيست نرم افزار خاصي را نصب کنيد. کافي است به صفحه خاصي از سايت برويد که از ديد بازديدکنندگان سايت پنهان است. در آن صفحه، ويرايشگري مانند وُرد در اختيار شماست. پس از اضافه کردن مطلب جديد، اين مطلب به صورت خودکار در بخش مقالات يا بخش ديگر مورد نظر شما اضافه مي شود. کار بسيار مهم ديگري که سايت پويا انجام مي دهد، جمع آوري اطلاعات از کاربران سايت است که براي کسب درآمد از سايت حياتي است. براي مثال کاربران مي توانند در سايت ثبت نام کنند و اطلاعات آن ها در اختيار مالک سايت قرار مي گيرد. در مقالات بعدي درباره اهميت اين موضوع صحبت خواهيم کرد.

برنامه نويسي سايت دايناميک
 

طراحي و توليد يک سيستم نرم افزاري براي مديريت محتواي يک سايت دايناميک، اصطلاحاً « برنامه نويسي سايت» ناميده مي شود. چنين نرم افزاري ممکن است به صورت کاملاً سفارشي و بنا به مقتضيات و نيازهاي صاحب آن ساخته شود. البته برخي از توليد کنندگان نرم افزار، محصولات آماده اي را براي اين منظور از قبل طراحي و آماده کرده اند. اين نرم افزارها داراي طيف متنوعي از قابليت ها و امکانات هستند که از قبل براي مقاصد عمومي پيش بيني و طراحي شده اند، اما هريک از اين قابليت ها در صورت نياز صاحب سايت مي تواند قبل از راه اندازي سايت براي تطابق بيشتر با نيازهاي وي تغيير کند.

گام به گام کسب و کار اينترنتي(2)

روش هاي مختلف براي ساخت وب سايت
 

1- استفاده از CMSهاي رايگان
 

CMS يا سيستم مديريت محتوا، نرم افزاري است که پس از نصب شدن روي هاست، اين امکان را فراهم مي آورد که با چند کليک و تعدادي تنظيم ساده، در چند دقيقه صاحب يک سايت شويد!
بسته هاي آماده فراواني وجود دارند که توسط آن ها مي توانيد در کمترين زمان، يک وب سايت داشته باشيد. تعدادي از اين بسته هاي نرم افزاري، رايگان هستند. معروف ترين سايت سازهاي رايگان Drupal, Joomla, Wordpress و ... هستند. کافي است بسته نرم افزاري را از سايت سازنده، دانلود کرده و بر هاست خود آپلود کنيد. البته هميشه روال کار به اين سادگي نيست و شايد نياز به تعريف ديتابيس و ... باشد. براي هرکدام از CMSهاي رايگان قالب هاي گرافيکي زيادي وجود دارند که با نصب آن ها ظاهر سايت کاملاً تغيير مي کند.
ضعف عمده اين بسته هاي رايگان، امنيت پايين سايت است و گاهي هزاران سايت مشابه هک مي شوند، زيرا همگي آن ها از نرم افزار مشابهي استفاده مي کنند. اگر قادر به پرداخت هزينه سنگين براي داشتن سايت نيستيد، اين بسته ها بهترين گزينه هستند.
براي يافتن و دانلود اين نرم افزارهاي رايگان، کافي است نام آن ها را در گوگل جست و جو کنيد.

2- استفاده از CMSهاي غيررايگان
 

اين نوع بسته هاي نرم افزاري معمولاً با پشتيباني مناسب ارايه مي شوند و امکان سفارشي سازي بيشتري وجود دارد. شرکت هاي بسيار زيادي اقدام به توليد اين نوع بسته ها کرده اند. بسياري از آن ها يکي از بسته هاي رايگان را مبناي کار خود قرار داده و آن را بهبود مي بخشند. براي يافتن اين بسته ها کافي است در گوگل واژه « CMS فارسي» را جست و جو کنيد.

3- طراحي سايت سفارشي به کمک برنامه نويس
 

در اين روش تمامي خواسته هاي خود را به برنامه نويس اعلام مي کنيد و او خواسته هاي شما را پياده سازي مي کند. اين نوع سايت ها گران ترين سايت ها هستند و سفارش دهنده مي تواند هرگونه تغييرات لازم را از طريق برنامه نويس پياده کند. اگر برنامه اي بلندمدت داريد و مي خواهيد سايت معروف و معتبري داشته باشيد، اين روش بهترين گزينه ممکن است، البته بايد حاضر به پرداخت چيزي در حدود يک تا دو ميليون تومان يا حتي بيشتر باشيد.
منبع:عصر شبکه، شماره 112.



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط