آموزش نرم افزار Net Support
نویسنده: هادی نورآبادی
به سادگی بر شبکه، نظارت و مدیریت کنیم
مقدمه
در همین رابطه قصد داریم تا نرم افزاری مطمئن و دارای امکانات متعدد را خدمت شما عزیزان علاقمند به مباحث شبکه معرفی کنیم. نام این نرم افزار Net Support است و در حقیقت می توان آن را جزء ابزار مدیریت بر شبکه بدانیم. این نرم افزار با امکاناتی که در اختیار مدیران شبکه قرار می دهد، کار مدیریت و کنترل شبکه را بیش از پیش آسان و سهل می کند.
در زیر به برخی از مهمترین این امکانات اشاره می کنیم:
1- مشاهده صفحه نمایش Clientها
2- گرفتن ابتکار انجام کار از Clientها
3- ارسال پیام به Clientها و همچنین پیام از آنها
4- جابجایی فایل از کامپیوتر Server به Clientها و قفل کردن Clientها
5- Shut down کردن آنان از طریق Server
قابل ذکر است مبنای این نوشتار، Version 9.10 نرم افزار مذکور می باشد که در حقیقت جزئیات آن را با تکیه بر این نگارش، خدمتتان شرح خواهیم داد. این محصول، با نام خود شرک Net Support عرضه شده است. یعنی نام شرکت و نام نرم افزار مورد بحث، یکی می باشد.
شما می توانید در سایت http://www.Net Supportsoftware.com این نرم افزار را دانلود کرده و از امکانات آن استفاده نمایید. همچنین در این سایت می توانید اطلاعات مربوط به سایر محصولات شرکت Net Support را نیز مشاهده نمائید. همچنین جدیدترین نسخه این نرم افزار Version 10 آن می باشد. ضمن اینکه Version 10.30 این نرم افزار، th March 2008 13(اسفند ماه امسال ) وارد بازار می گردد. ضمن اینکه نسخه های متعدد این نرم افزار در بازار موجود می باشد و شما می توانید نسخه کامل آن را از مراکز معتبر فروش نرم افزار در هر جای کشور که هستید تهیه نمائید.
نحوه نصب برنامه
بعد از آن پنجره License agreement باز می شود. که گزینه I agree را انتخاب می کنیم و سپس گزینه Next را کلیک می کنیم
سپس پنجره License Information باز می شود. در این هنگام به مسیر سی دی می رویم و این بار فایل Keygen را اجرا می کنیم. در پنجره باز شده در قسمت Licensee یک اسم دلخواه وارد می کنیم و در قسمت MaxClient نیز تعداد Clientها را مشخص می کنیم. سپس دکمه Generate را کلیک می کنیم.
در این هنگام، اطلاعاتی را که پس از کلیک کردن دکمه Generate بدست آوردیم، عیناً در پنجره License Information کپی می کنیم. اما در قسمت چهارم چیزی نمی نویسیم. مجدداً دکمه Next را کلیک می کنیم.
در پنجره بعد نیز دکمه Next را کلیک می کنیم. دقت داشته باشید که نکته مهم نصب این برنامه، در پنجره Select Installation Type است.
در حقیقت اگر بخواهید که کامپیوتر شما به عنوان یک Server در نظر گرفته شود و بوسیله آن، کامپیوترهای Client را تحت کنترل داشته باشید، باید گزینه Typical Installation را انتخاب کنید، و اگر بخواهید کامپیوتر شما بعنوان یک Client باشد، گزینه Client Only را انتخاب می کنیم (در اینجا، ما گزینه Typical Installation را انتخاب کرده ایم).
سپس دکمهNext را کلیک می کنیم.
در پنجره بعد نیز دکمه Next را کلیک می کنیم. سپس در پنجره بعد دکمه Finish را کلیک می کنیم، بعد از آن در پنجره Net Support Client Configurator، دکمه Ok را کلیک می کنیم.
نحوه کار با برنامه
و در پنجره بعد نیز دکمه Next را کلیک می کنیم، و در نهایت دکمه Finish را کلیک می کنیم.
حال آیکن مربوط به Client به پنجره اضافه می شود که با دابل کلیک کردن بر روی آن، پنجره ای باز می شود که در آن می توانیم صفحه نمایش آن Client را در صفحه نمایش خودمان ببینیم. حال در زیر به گزینه های موجود در نوار ابزار این پنجره می پردازیم:
Full Screen: با انتخاب این گزینه، می توان صفحه نمایش Client را بزرگنمایی کرد.
Transfer: با انتخاب این گزینه می توان یک فایل را از هارد Client به server و بالعکس منتقل کرد.
Chat: با انتخاب این گزینه می توان به Client مشخص شده پیام فرستاد و آن Client هم می تواند پاسخ شما را بدهد.
Message: این گزینه هم مانند گزینه قبل است، با این تفاوت که Client قادر به پاسخ گویی به پیام server نمی باشد.
برای این کار از نوار ابزار، گزینه DeskTop را انتخاب می کنیم و سپس از منوی ظاهر شده، گزینهShow را انتخاب می کنیم. اکنون تمام Clientها در حال تماشای صفحه نمایش server هستند.
نحوه خاموش و روشن کردن Clientها توسط server
Scan نمودن Clientها توسط server
تشکیل یک گروه از Clientها
سپس در پنجره Group Member می بایست Clientهایی را که تمایل داریم عضو گروه باشند، انتخاب و سپس دکمه Add را کلیک کنیم، و در نهایت دکمه Finish را کلیک می کنیم.
اکنون یک گروه اختصاصی برای Clientهای مشخصی ایجاد کرده ایم. لازم به ذکر است، انجام این کار باعث صرفه جویی در زمان و مدیریت بهتر شبکه می شود.
در نهایت توصیه ما این است که علاقمندان به امور شبکه و همچنین سرپرستان شبکه های کوچک در شرکت ها و سازمان ها، می توانند با نصب و بکارگیری این برنامه، از سرویس های مفید آن به نحو احسن در محیط شبکه استفاده کرده و در امر مدیریت شبکه تحت نظارت خود، به خوبی از آن بهره مند شوند.
منبع: ماهنامه دانش و کامپیوتر، شماره ی 75