قاتلان وایمکس

دربازار اینترنت پرسرعت در کنار وایمکس چند فناوری دیگر هم وجود دارد.اینترنت پرسرعت کابلی یا ای دی اس ال فناوری ای است که با وایمکس مقایسه می شود.
جمعه، 27 مرداد 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
قاتلان وایمکس
قاتلان وایمکس
 





 
دربازار اینترنت پرسرعت در کنار وایمکس چند فناوری دیگر هم وجود دارد.اینترنت پرسرعت کابلی یا ای دی اس ال فناوری ای است که با وایمکس مقایسه می شود. Wi-Fi یا همان اینترنت پرسرعت بی سیمی است که از دیگر رقبای وایمکس محسوب می شود. نسل چهارم دستیابی به اینرنت یا همان LTE هم جدید ترین رقیب وایمکس است. در مطلب زیر به معرفی این فناوری ها و مقایسه آن با وایمکس می پردازیم.

Dial Up چیست؟

اولین و آسان ترین راه دستیابی به اینرنت روش Dial Up است. در این روش با خرید یک کارت اینترنت و استفاده از Username و password آن و خط تلفن ثابت می توانید به اینترنت متصل شوید.

Dial Up بهتر است یا وایمکس؟

هر دو روش Dial Up و وایمکس از راه های اتصال به اینترنت هستند. اما قیمت و هزینه Dial Up بسیار کمتر از وایمکس است . اما در بسیاری از موارد هم وایمکس نسبت به Dial Up مزیت های بیشتری دارد. با استفاده از وایمکس با سرعت بالایی از اینترنت بهره مند می شوید. در هر مکانی می توانید از آن استفاده کنید ولی سرعت Dial Up به قدری پایین است که شاید در بسیاری از موارد عطای اینترنت را به لقای آن ببخشید. اگر میزان ساعاتی که مجاز هستید از کارت اینترنت استفاده کنید، پایان یافت تنها از راه یک کارت جدید دیگر می توانید به اینترنت متصل شوید. این در حالی است شما با وایمکس 24 ساعت شبانه روز متصل به اینترنت هستید. در روش Dial Up هم تنها با استفاده از خط تلفن باید به اینترنت دست یابید اما با وایمکس نیازی به اشغال خط تلفن نیست.

IN چیست؟

IN اینترنت روشی مانند Dial Up است. با این تفاوت که دیگر در این روش نیازی به خرید کارت اینترنت ندارید. در روش IN با استفاده از شماره های هوشمند برخی شرکت های ارائه د هند ه اینترنت و خط تلفنتان به اینترنت دست می یابید.

IN یا وایمکس؟

استفاده از IN مزیت هایی دارد. از آن جمله می توان هزینه کمترش نسبت به وایمکس را نام برد. مزیت دیگر آن این است که در تمام مکان ها اگر خط تلفن و رایانه ای در اختیار داشته باشید می توانید از IN استفاده کنید و نیازی به پوشش د هی مناطق نیست. البته این روزها از خط تلفن هر خانه ای نمی توانید به اینترنت دست یابید. در جریان که هستید! وایمکس هم نسبت به IN مزیت هایی دارد. سرعت وایمکس بالاتر از IN است. در هر مکانی که تحت پوشش اپراتور باشید، می توانید بدون نیاز به خط تلفن از اینترنت استفاد ه کنید.

ADSL چیست؟

ADSL یکی از تکنولوژی های موجود در دنیا برای اتصال به اینترنت پرسرعت است. بیش از نیمی از کاربران اینترنت در کشورهای پیشرفته از این طریق به شبکه جهانی اینترنت متصل می شوند. در این روش با نصب تجهیزات در مراکز مخابراتی امکان رساندن اطلاعات اینترنتی به مشترک بدون نیاز به شماره گیری و هزینه تلفن در تمام مدت 24 ساعت امکان پذیر می شود. این گونه است که کاربر با پرداخت مبلغی ثابت (نسبت به سرعت مورد تقاضا) همیشه از اینترنت استفاده می کند. در این روش، شرکت ارائه کنند ه اینترنت به وسیله کابل، مشترک را به شبکه استفاده کنندگان از دی اس ال متصل می کند.

ADSL بهتر است یا وایمکس؟

در مقایسه با ADSL و وایمکس می توان گفت وایمکس سیستم ارتباطی بی سیم است و نیازی به زیر ساخت های سیمی، کابل کشی و خط تلفن ندارد. در صورتی که ADSL نیازمند کابل کشی و خط تلفن است که مشکلاتی بیشتر از حالت بی سیم دارد.
به دلیل برخی محدودیت های فنی در بسیاری از نقاط شهرها، امکان دسترسی به ADSL وجود ندارد اما با وایمکس، اینترنت در تمامی نقاط شهرهای تحت پوشش در دسترس خواهد بود.
همچنین با وایمکس، شهرک های صنعتی و مناطق تجاری ای در حومه شهرها واقع هستند و با ADSL امکان ارائه خد مات به آنها وجود ندارد، از مزایای اینترنت پرسرعت بی سیم بهره مند خواهد شد.
با ADSL مشترکان فقط در یک مکان ثابت و محدود از اینترنت استفاده می کنند اما قابلیت سیار و بی سیم بود ن وایمکس این امکان را به کاربر می د هد که در تمامی نقاط تحت پوشش تنها با استفاده از مود م واتصال آن به منبع برق و رایانه شخصی، از اینترنت پرسرعت استفاده کند.
وایمکس، ارائه کنند ه اینترنت با سرعت واقعی است. این در حالی است که بسیاری از کاربران ADSL از سرعت غیرواقعی آن ابراز نارضایتی می کنند. علت سرعت غیرواقعی ADSL از به اشتراک گذاشتن خد مات آن در میان چند ین کاربر است.
با وایمکس حتی می توان شبکه ADSL را هم گسترش داد و قابلیت های فناوری ADSL را برای مسافرت های طولانی تر ارائه کرد.
امنیت بالای وایمکس به دلیل استفاده از استاندارد هایی مانند AES و DES، رمزنگاری اطلاعات و قابلیت مقابله با نفوذ پنهانی هک نیز در سیستم اینترنت پرسرعت کابلی رعایت نشده است.

Wi-Fi چیست؟

یکی دیگر از روش های به روز اتصال به اینترنت Wi-Fi است. دسترسی Wi-Fi از طریق امواج رادیویی است که به صورت بی سیم و تنها در محوطه یک ساختمان امکان پذ یر است. در این روش کامپیوترهای رومیزی و به خصوص لپ تاپ ها می توانند با استفاده از امواج رسانند ه داده های اینترنتی با شبکه جهانی در ارتباط باشند.

Wi-Fi بهتر است یا وایمکس؟

Wi-Fi بر خلاف روش قبلی -یعنی ADSL-نیازی به کابل و سیم ندارد اما از مهم ترین ویژگی وایمکس در مقابل با آن دسترسی به وایمکس حتی در مسافت های بسیار طولانی است. بسامد امواج وایمکس از Wi-Fi بیشتر است و در نتیجه طول موج وایمکس کوتاه تر خواهد بود. بر اساس قوانین علم فیزیک با کوتاه تر شد ن طول موج طول عمق آن نیز افزایش یافته و به همین علت می توان از وایمکس در فواصل بیشتر استفاده کرد. به این ترتیب علاوه بر بهبود کیفیت، سرعت انتقال داده ها هم در وایمکس بیشتر شده است.
مشکل روش بی سیم (Wi-Fi) نیز محدوده کم تحت پوشش است که به 100 و نهایتا 400 متر می رسد.
سهولت نصب و عد م نیاز به زیرساخت های مخابراتی نیز از دیگر مزایای وایمکس نسبت به Wi-Fi است.
درون وایمکس، پشتیبانی و استفاده از فناوری های بی سیم مخصوصا Wi-Fi به صورت بک هال وجود دارد، یعنی Wi-Fi درون وایمکس وجود دارد.
وایمکس برای کاربرد هایی از قبیل پخش زنده تلویزیونی، رادیوهای اینترنتی و ... استفاده می شود که در Wi-Fi چنین امکانی وجود ندارد.

GPRS چیست؟

GPRS یکی از راه های اتصاف به اینترنت است؛ با این تفاوت که GPRS تنها در تلفن های همراه به کار گرفته می شود. قیاس وایمکس با راه های دستیابی به اینترنت به این دلیل است که ابتدا وایمکس برای رقابت با نسل سوم تلفن همراه به وجود آمد.
GPRS یا همان نسل 2/5 تلفن همراه برای نخستین بار امکان اتصال دائمی به اینترنت در تلفن همراه را فراهم کرد. هر سرویسی روی اینترنت ثابت امروز انجام می گیرد، در شبکه های تلفن همراه دارای سرویس GPRS قابل دسترس خواهد بود.
در سرویس GPRS امکان انتقال فوری با سرعتی بین 32 تا 48 کیلوبایت بر ثانیه فراهم می شود.
در این روش کاربر بر اساس مقدار اطلاعاتی که منتقل کرده پول پرداخت می کند، به علاوه مزیت اضافی GPRS این است که اطلاعات می توانند همزمان با انجام مکالمه صوتی منتقل شوند.
کاربران برای استفاده از GPRS باید یک تلفن همراه مجهز به امکان GPRS یا مود م آن برای لپ تاپ ها و رایانه های جیبی PDA و اشتراک در شبکه تلفن همراهی که از GPRS پشتیبانی می کند، داشته باشند. همچنین اشتراک GPRS نیز باید برای آنها فعال شود.

GPRS بهتر است یا وایمکس؟

وایمکس امکان دسترسی به اینترنت را با سرعت بیشتری فراهم می کند ودانلود از طریق وایمکس سریع تر و راحت تر خواهد بود. GPRS در بسیاری از زمان ها که نیاز فوری به اینترنت است، می تواند نیاز کاربر را رفع کند. این سیستم نیز مانند وایمکس در بسیاری از مکان ها می تواند مورد استفاده قرار گیرد که هزینه آن نسبت به وایمکس کمتر است.

3G چیست؟

نسل سوم تلفن همراه یا 3G سرعت انتقال داده را نسبت به نسل های پیش از خود بالا برده است. تاحدی که در این نسل از تلفن همراه کمتر به انتقال صدا (مکالمه) توجه می شود. بزرگ ترین سرویس این نسل دستیابی به اینترنت با سرعت بسیار بالا است. در نسل سوم تلفن همراه می توان تلویزیون اینترنتی در اختیار داشت. در کشور ما هنوز این نسل توسط اپراتورهای تلفن همراه ارائه نمی شود. البته قرار است از بهمن ماه سال جاری سیمکارت های اپراتور سوم مجهز به 3G دراختیار مرد م قرار گیرد.

3G بهتر است یا وایمکس؟

در معرفی وایمکس گفتیم که این فناوری در رقابت با 3G به وجود آمد. پس می توان گفت رقیب اصلی آن3G است.
پس از آنکه وایمکس در جهان معرفی شد، بیشتر کشورهایی که از 3G استفاده می کردند به سمت وایمکس حرکت کردند اما هم اکنون بعد از گذ شت چند سال از رقابت این دو تکنولوژی وضعیت کنونی شان را در جهان مقایسه می کنیم.
عمد ه بازار وایمکس دنیا در حال حاضر به اروپا و استرالیا محدود می شود؛ البته طیفی از کاربران آن هم در آمریکای جنوبی و آفریقا هستند و در این میان خاورمیانه کمترین میزان کاربر وایمکس را در دنیا دارد.
در استرالیا بیشتر سرویس د هند ه های وایمکس سرویس د هی خود را متوقف کرد ه و بقیه نیز قصد توقف آن را دارند و به جای وایمکس استفاده از 3G را برای کاربران تبلیغ می کنند. در اروپا نیز شبکه نسل سوم بسیار فراگیر است و استفاده از آن بیشتر است. تمام اینها به علت قابلیت تحرک بیشتر، کیفیت مناسب و از همه مهمتر ارزان تر بود ن 3G نسبت به وایمکس است.

LTE چیست؟

فناوری ای که بعد از 3G و وایمکس اخیرا وارد بازار شده 4G یا همان نسل چهارم است. نسل چهارم به شبکه هیا بی سیم تکامل یافته یا ماورای نسل سوم گفته می شود که نام تجاری آن LTE است. متصدیان ارتباطی مهم در آمریکا در نظر دارند با این فناوری مستقیما وارد رقابت با وایمکس شوند.
سرعت بارگذاری و بارگیری در LTE نسبت به نسل های قبل بسیار بالاتر است. البته جدای از نرخ داده بالا، می توان تاخیر کمتر در ارسال بسته ها که منجر به کیفیت فوق العاده VIOP، ویدئو کنفرانس و سرویس های همزمان می شود اشاره کرد. در LTE بخش هسته شبکه کاملا همگام با پروتکل TCO/IP است و از سیگنالینگ معمولی ای که در شبکه های قد یمی تر به خصوص GSMاستفاده
می شد خبری نیست.
در نسل چهارم حدود 400 کاربر به صورت همزمان در یک سلول می توانند فعال و در عین حال متحرک باشند.
در حال حاضر هشت اپراتور برتر تلفن همراه دنیا آماد گی خود را جهت راه انداز شبکه نسل چهارم LTE تا اواسط سال 2010 اعلام کرده اند.

LTE یا وایمکس؟

ویژگی های فنی وایمکس هیچ شباهتی به LTE ندارد. اگر قرار باشد وایمکس به عنوان شبکه نسل آینده با تکنولوژی همچون LTE مقایسه شود، باید منتظر نسخه بعدی آن که هنوز به بازار عرضه نشده است باشیم.
منبع: همشهری دانستنی های ویژه نامه دیجیتال

 

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط