جمعه، 16 خرداد 1399

امر به معروف برای کسب درآمد حلال

پرسش :

اگر سرپرست خانواده پول حرام وارد زندگی کند در صورتی که افراد تحت تکلف او را نهی از منکر کنند ولی تأثیر نداشته وظیفه اهل این خانه چیست؟ آیا می توانند از آن اموال استفاده کنند؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: اگر یقین نداشته باشید که وسایلی که به خانه می آورد از پول حرام است، یعنی درآمد او مخلوطی از حلال و حرام است و شما ندانید این وسایل را با کدام قسمت پول خریده حلال یا حرام، استفاده از آن اموال جایز است و بر شما تکلیفی نیست.[1]

پی نوشت:
[1]. خامنه‌ ای، اجوبة الاستفتائات، س 1069؛ صافی، سایت، استفتائات پیرامون امر به معروف؛ بهجت، استفتائات، احکام ازدواج و خانواده، س 477؛ وحید، استفتائات، خمس، س 4؛ توضیح المسائل مراجع، م 1795.

منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.