شنبه، 19 مهر 1399

نحوه عزل یا ممنوع‌ المداخله‌ کردن یا ضمّ امین کردن متولی‌ منصوص‌

پرسش :

نحوه‌ عزل‌ یا ممنوع المداخله‌ کردن‌ یا ضمّ امین کردن متولی‌ منصوص چگونه است؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر نادر پور ارشد، عضو هیأت علمی‌ دانشگاه آزاد اسلامی‌ شهر‌کرد‌:

با توجه به ماده 7 قانون تشکیلات و اختیارات سازمان اوقاف‌ و امور‌ خیریه‌، مصوب سال 63، به نظر می‌رسد دلایل‌ امر‌ باید‌ جهت‌ بررسی‌ و اظهارنظر‌ به شعبه ارسال شود. اگر نظر شعبه تحقیق، حسب مورد، دایر بر عزل‌ یا ممنموع المداخله نمودن یا ضمّ امین کردن باشد، اعلام می‌شود.

سپس اداره اوقاف‌ مربوط باید این اظهارنظر را که‌ در حکم یک نظریه کارشناسی موثق است، ضمیمه دادخواست کند و آن را حسب مورد، به خواسته عزل یا ممنوع المداخله نمودن یا ضمّ امین‌ کردن‌ تقدیم دادگاه عمومی محل اقامت خوانده یعنی متولی موردنظر نماید.

ماده‌ 7 بر ضمانت اجرای ماه 79 قانون مدنی افزوده است ضمّ امین به این معناست که یک شخص حقیقی‌ یا‌ حقوقی، که البته بیشتر شخص حقیقی است، به همراه متولی مشترکا به اداره موقوفه می‌پردازند. از سوی دیگر هر متولی‌ معزول، ممنوع المداخله‌ در‌ تولیت است، اما ممنوع المداخله‌ بودن‌ الزاما به معنای معزول بودن او نیست.

منبع: فصلنامه میراث جاویدان، شماره 59، پاییز 1386.