دوشنبه، 21 مهر 1399

ماده واحده‌ ابطال‌ قانون ابطال‌ اسناد‌ فروش‌ رقبات مصوب‌ سال 63 و مصوب 71

پرسش :

ماده واحده قانون ابطال‌ اسناد‌ فروش‌ رقبات و آب اراضی موقوفه مصوب 1363/1/82 بـا ماده واحده‌ای‌ به همین‌ نام‌ مصوب 1371/11/25 چه تفاوت‌هایی دارد؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر نادر پور ارشد، عضو هیأت علمی‌ دانشگاه آزاد اسلامی‌ شهر‌کرد‌:

قانون در آیین‌نامه مصوب سال 63 راجع به موقوفات‌ به‌طور‌ مطلق است؛ یعنی هم موقوفات عام و هم‌ موقوفات خاص را دربرمی‌گیرد، ولی‌ مقررات‌ قانون جدید مصوب 71/11/25 و آیین‌نامه‌ آن‌ تنها‌ ناظر بر موقوفات عام‌ است. علاوه بر‌ اینکه‌ قانون جدید، موارد مغایر با خود را به حکم تبصره 6 خود ملغی کرده‌ است‌. از سوی دیگر طبق ماده‌‌ 7 آیین‌نامه‌ قانون جدید‌، کلیه‌ مصوبات‌ هیأت دولت که مغایر با این‌ آیین‌نامه‌ است، حکمی مثل اثلاث باقیه، محبوسات، نذورات، صدقات و هر مال دیگری به‌ غیر‌ از عنوان وقف مشمول این دو‌ ماده واحده می‌شوند با‌ توجه‌ به‌ اینکه تصویب مستند قانونی‌ موقوفات‌ عام حکمی به 1375/12/12 برمی‌گردد، واضح است که موقوفات عام حکمی‌‌ هرگز‌ منظور مقنن در هیچ‌ یک از‌ این‌ دو‌ ماده واحده نبوده‌ است‌.

منبع: فصلنامه میراث جاویدان، شماره 60، زمستان 1386.