چهارشنبه، 26 آذر 1399

محور وحدت از منظر قرآن کریم

پرسش :

محور وحدت از منظر قرآن کریم چیست؟

پاسخ :
قرآن کریم اگر از یک طرف دعوت به وحدت و اتّحاد بین مسلمانان کرده، از طرفى دیگر محور وحدت را نیز مشخص کرده است.

خداوند سبحان مى فرماید: «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللهِ جَمِیعاً وَلا تَفَرَّقُو»(1)؛ (و همگى به ریسمان خدا، چنگ زنید، و پراکنده نشوید).

و نیز فرمود: «إِذا جاءَ نَصْرُ اللهِ وَالْفَتْحُ * وَرَأَیْتَ النّاسَ یَدْخُلُونَ فِی دِینِ اللهِ أَفْواجاً...»(2)؛ (هنگامى که یارى خدا و پیروزى فرا رسد، و ببینى مردم گروه گروه وارد دین خدا مى شوند...).

و نیز فرمود: «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَ...»(3)؛ (امروز، دین شما را کامل کردم و...).

در این آیات محور وحدت را دین کامل الهى دانسته که ریسمان محکم الهى است و لذا مى تواند همه امّت را با چنگ زدن به آن، به سوى خداوند متعال برساند.

پی‌نوشت‌ها:
(1). سوره آل عمران، آیه 103.
(2). سوره نصر، آیه 1و2.
(3). سوره مائده، آیه 3.

منبع: امام شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران، چاپ دوم، ج 1، ص 13.