سرفه شبانه، علل و روش درمان آن (بخش اول)

سرفه شبانه ممکن است نشانه‌ای از طیف وسیعی از اختلالات، از جمله آلرژی، آنفلوآنزا، برونشیت و آسم باشد. برخی از این اختلالات کوتاه مدت هستند و در عرض یک یا دو هفته ناپدید می‌شوند. در موارد دیگر علل سرفه شبانه...
چهارشنبه، 24 مهر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
سرفه شبانه، علل و روش درمان آن (بخش اول)
چای داغ با عسل می‌تواند گلو را تسکین دهد و در عین حال باعث کاهش تحریک‌پذیری و شل شدن مخاط داخل گلو شود.
 

مقدمه

همه‌ی آدم‌ها گاه گاهی دچار مشکل سرفه می‌شوند. در حقیقت، سرفه می‌تواند با خارج کردن مواد تحریک‌کننده یا مخاط اضافی از ریه‌ها مفید باشد. سرفه همچنین ممکن است باعث حذف میکروب از ریه‌ها و جلوگیری از بروز عفونت شود. اما زمانی که سرفه شبانه اتفاق می‌افتد، می‌تواند خواب را دچار اشکال کرده و مانع از این شود که فرد به میزان کافی استراحت کند. خوشبختانه، راه‌های مختلفی برای درمان سرفه شبانه وجود دارد، از جمله داروها، تغییر سبک زندگی و درمان‌های طبیعی.
 

علل بروز سرفه شبانه

سرفه شبانه ممکن است نشانه‌ای از طیف وسیعی از اختلالات، از جمله آلرژی، آنفلوآنزا، برونشیت و آسم باشد. برخی از این اختلالات کوتاه مدت هستند و در عرض یک یا دو هفته ناپدید می‌شوند. در موارد دیگر علل سرفه شبانه ممکن است طولانی مدت باشد.
 
اختلالات زیر علل شایع سرفه شبانه هستند:
۱ – آلرژی
۲- آسم
۳- آمفیزم
۴- برونشیت مزمن
۵- GERD
۶- سرماخوردگی
۷- آنفلوآنزا
 

درمان سرفه شبانه


۱. دستگاه بخور را امتحان کنید
هوای خشک می‌تواند سرفه را بدتر کند. تهویه‌ی مطبوع و دستگاه‌های خنک‌کننده در تابستان و سیستم‌های گرمایشی در زمستان می‌توانند هوای محیط را خشک کنند. شما می‌توانید هنگام شب دستگاه بخور را روشن کنید تا فضایی که در آن خوابیده‌اید هوای مرطوبی داشته باشد. اضافه کردن رطوبت با این روش می‌تواند گلو را تسکین دهد و از سرفه جلوگیری کند.

با این حال، رطوبت بیش از حد می‌تواند به رشد کپک کمک کند. کپک می‌تواند یک آلرژن باشد و موجب بیش‌تر شدن سرفه می‌شود. برای کنترل سطح رطوبت در یک اتاق، می‌توانید از دستگاه نم‌سنج استفاده کنید. سطح رطوبت در حدود ۵۰ درصد در یک اتاق خواب، ایده‌آل محسوب می‌شود.
 
۲. سطح آلرژن‌ها را کاهش بدهید
آلرژی زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن نسبت به یک ماده که به طور کلی بدون ضرر است، واکنش نشان می‌دهد. علائمی مانند عطسه، گرفتگی و سرفه در هنگام رخ دادن آلرژی شایع هستند.

عوامل شایع ایجادکننده‌ی آلرژی عبارتند از: کپک، پرز حیوان خانگی و گرد و غبار. با توجه به بنیاد ملی خواب، فرد می‌تواند سرفه‌های مرتبط با آلرژی را با اقدامات زیر در اتاق خواب کاهش دهد:
* استفاده از یک جارو برقی با فیلتر HEPA در کف اتاق خواب به صورت هفته‌ای یک بار برای حذف گرد و غبار.
* خالی کردن اتاق خواب از وسایلی که گرد و خاک جذب می‌کنند مانند مجله، کتاب و زیورآلات.
* شستن ملحفه و روبالشی‌ها یک بار در هفته و با آب گرم.
* دوش گرفتن قبل از رفتن به رختخواب، برای از بین بردن آلرژن‌هایی مانند گرده که هنگام بیرون رفتن از خانه روی بدن‌تان نشسته‌اند.
 
۳. GERD (بازگشت اسید به مری) را مدیریت کنید
بیماری بازگشت اسید به مری (GERD) یک اختلال گوارشی است که باعث می‌شود برخی از محتویات معده به سمت مری باز گردند. این اتفاق می‌تواند منجر به تحریک گلو و سرفه، به ویژه در هنگام شب شود. افرادی که به GERD مبتلا هستند باید با پزشک‌شان در مورد مدیریت وضعیت خود صحبت کنند. پرهیز از مصرف غذاهایی که ممکن است باعث سوزش سر دل شود و نخوردن غذا به مدت حدود ۴ ساعت قبل از خواب از جمله اقداماتی است که به کاهش علائم کمک می‌کند.
 
۴. چای و عسل بنوشید
چای داغ با عسل می‌تواند گلو را تسکین دهد، و در عین حال باعث کاهش تحریک‌پذیری و شل شدن مخاط داخل گلو شود. عسل را نباید به کودکان کم‌تر از یک سال بدهید به این دلیل که خطر احتمالی بروز یک نوع مسمومیت غذایی به نام بوتولیسم وجود دارد.
 
۵. داروهای بدون نسخه را مد نظر داشته باشید
زمانی که سرفه به حدی شدید است که فرد حتی نمی‌تواند به خواب برود، بعضی از افراد ممکن است سراغ داروهای بدون نسخه بروند.

داروهای سرفه معمولا به عنوان یکی از موارد زیر طبقه‌بندی می‌شوند:
* سرکوب‌کننده‌های سرفه: این داروها رفلاکس سرفه را مسدود می‌کنند. سرکوب‌کننده‌های سرفه‌ی بدون نسخه نیز در دسترس هستند که کدئین دارند.

* اکسپکتورانت: این نوع دارو خلط داخل ریه‌ها را رقیق می‌کند، و به این ترتیب راحت‌تر می‌توانید خلط را توسط سرفه کردن از گلو خارج کنید. اکسپکتورانت با کمک سرفه موکوس را از گلو خارج می‌کند و بنابراین سبب می‌شود که مدت زمان سرفه کردن کوتاه‌تر شود.

داروهای سرفه ممکن است عوارض جانبی داشته باشند و با سایر داروها تداخل کنند، بنابراین بهتر است قبل از مصرف آن‌ها با پزشک یا داروساز صحبت کنید.
 
۶. هنگام خواب سرتان را روی یک بالش بلند بگذارید
سرفه اغلب هنگام شب بدتر می‌شود، زیرا فرد در رختخواب صاف دراز کشیده‌است. موکوس می‌تواند در پشت گلو قرار بگیرد و باعث سرفه شود. اگر در هنگام خواب سرتان را روی بالش بلندتری بگذارید، ریزش مخاط در عقب حفره‌ی بینی و علائم GERD که موجب سرفه در شب می‌شوند، کاهش خواهد یافت. به این ترتیب زمانی که دچار سرفه می‌شوید، یک بالش بلند زیر سرتان بگذارید یا با استفاده از دو یا سه بالش سرتان را در موقعیت بالاتری قرار بدهید. به این ترتیب خلط جریان خود را خواهد داشت بدون این‌که سرفه ایجاد کند.

ادامه دارد...

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده -سارا فیضی


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط