15 توصیه برای موفقیت در امتحان

برخی از دانش آموزان و دانشجویان از نمرات پایان ترم خود راضی نیستند. شاید علت این امر در شیوه مطالعه و یا آمادگی ایشان برای امتحان باشد. در این نوشتار برآنیم به بیان 15 توصیه که می تواند کمک کار شما در موفقیت امتحان باشد، بپردازیم. با ما همراه باشید.
سه‌شنبه، 5 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: محمد حسین افشاری
موارد بیشتر برای شما
15 توصیه برای موفقیت در امتحان
نیم ساعت قبل از امتحان، دیگر مطالعه نکنید.
 

مقدمه

شاید ایام امتحانات برای شما همیشه حکایت از دوران سخت و دشواری باشد؛ به گونه ای که در این دوران هم کم می خوابید و هم کمتر استراحت می کنید و ذهن تان مشغولیت های بسیاری نیز دارد. اما در مقابل کسانی نیز هستند که این ذهن مشغولیت ها را ندارند و به مانند ایام دیگر درسی، به راحتی استراحت می کنند و از اوقات خود لذت می برند و در نهایت نمرات خوبی هم در پایان ترم در کارنامه درسی خود ثبت می کنند. فرق این افراد با دیگر افرادی که ایام امتحان دوران شکنجه ایشان است در چیست؟
 
شاید فرق این افراد در مهارت های درس خواندن و تعهدی است که به آن دارند. کسی که می خواهد در آزمون های پایانی موفق شود، باید از ابتدای شروع تحصیلی با برنامه ریزی درست و استفاده از روش های صحیح مطالعه، زمینه این رشد را پدید بیاورد.
 

راه کارهای موفقیت در امتحانات

اما سخن ما در این نوشتار به دوران امتحانات برمی گردد که چه راه هایی می تواند به موفقیت در امتحان کمک کند. ما این راه ها را به شما پیشنهاد می کنیم:
 
  1. برای ایام امتحانی خود برنامه ریزی کنید. یکی از موضوعات بسیار مهم در ایام امتحانات، برنامه ریزی برای مطالعه بهتر است. هم برنامه ریزی برای مطالعه درس، هم برنامه ریزی برای ساعت خواب و بیداری. هر شب قبل از شروع صبح دیگر، خوب است یک برنامه ریزی کاملی را انجام بدهید تا بهتر بتوانید به درس خواندن بپردازید.
  1. سارقان زمان خود را به درستی بشناسید. شناخت سارقان زمان می تواند منجر به برنامه ریزی خوب شود. سارقان زمان، آن دسته از افراد، کارها و موضوعاتی است که باعث می شود وقت شما به هدر رود. چک کردن گوشی تان در وقت نامناسب، یکی از سارقان زمان است. بهترین کار این است که حتی برای چک کردن گوشی خود زمان خاصی را در برنامه روزانه تان قرار بدهید تا هر لحظه اقدام به چک کردن گوشی خود نکنید. این کار باعث می شود از لحاظ روانی نیز ذهن تان آرام باشد.
  1. ارتباطات اضافی را کم کنید.حداقل در ایام امتحانی سعی کنید خودتان را به این کار ملزم کنید. ارتباطات اضافی واقعاً به ذهن شما، تمرکز و افکارتان آسیب می زند. از همین روی بهتر است از ارتباط با افرادی که باعث می شود وقتتان به هدر رود، دوری  و اجتناب کنید.
  1. از غذاهای مقوی استفاده کنید. در ایام امتحانات باید خیلی مواظب خورد و خوراک خود باشید. زیاده روی در خوردن می تواند باعث آن شود که شما نتوانید درس بخوانید. بی حالی در هنگام درس خواندن نتیجه پرخوری است. در این ایام نباید آنقدر کم غذا بخورید و نه پرخوری کنید. هر دو می تواند به فهم شما در درس خواندن آسیب وارد کند. بهترین کار این است که به اندازه غذا بخورید و بعد از وعده غذایی نیز شروع به مطالعه درسی نکنید بلکه نیم ساعتی اجازه بدهید تا معده تان آرام تر شود و بعد از آن به درس خواندن بپردازید.
  1. با یک همکلاسی موفق خود گفتگوی علمی داشته باشید. بعضی از درس ها در کنار دیگران بهتر آموخته می شود. درس های محاسباتی مثل فیزیک و ریاضی را اگر با دیگران بخوانید، می توانید مطالب را بهتر و عمیق تر بیاموزید.
  1. در هر درس، مباحث مشکل را مشخص کنید. قبل از شروع درس خواندن، بخش های سخت و آسان آن را مشخص کنید. زمان هایی که باید به هر کدام یک از آنها اختصاص بدهید، مشخص کنید. این برنامه ریزی زمانی خیال شما را آسوده می کنید که وقت کافی برای خواندن همه بخش های کتاب را دارید و یا فرصت شما کم است و باید بر روی بخش های مهم تر وقت بیشتری را بگذارید.
  
  1. قبل از شروع امتحان از منابع امتحانی آگاهی کامل به دست بیاورید.  بعضی از دانش آموزان و دانشجویان هستند که تازه یک روز مانده به امتحان یادشان می افتد که به دنبال منابع امتحانی بگردند. این اشتباه است. شاید آن روز دیگر شما نتوانید به آن منبع دسترسی پیدا کنید. پس بهتر است که قبل از شروع امتحانات به فکر تهیه منابع امتحانی باشید.
  1. از نگاه کردن به فیلم هایی که خیلی ذهن شما را مشغول می کند، دوری کنید.
  1. زمان استراحتی را در میان درس خواندن برای خودتان انتخاب کنید. استراحت باعث می شود، ذهن شما اقدام به طبقه بندی اطلاعاتی که مطالعه کرده اید، کند. از همین روی لازم است بعد از 45 یا 50 دقیقه درس خواندن، ده دقیقه را به استراحت اختصاص بدهید.
  1. شب امتحان سعی کنید زودتر بخوابید.
  1. از مهمانی رفتن در شب امتحان خودداری کنید.
  1. در امتحانی که ساده هست، درس هایی که در آن مشکل دارید را دوره کنید.
  1. سعی کنید در هنگام مطالعه دروس خلاصه برداری کنید تا بتوانیم قبل از امتحان آن را مرور کنید.
  1. نیم ساعت قبل از امتحان، دیگر مطالعه نکنید.
  1. سعی کنید از صحبت های جنجالی و یا انجام دادن فعالیت های فیزیکی قبل از امتحان خودداری کنید.


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.