روش های خانگی برای درمان سیاه سرفه (بخش اول)

سیاه سرفه یک مشکل رایج است. اما این نوع بیماری تب‌دار همراه با سرفه‌های شدید می‌تواند نشان‌دهنده‌ی یک بیماری جدی‌تر باشد، بنابراین با یک پزشک مشورت کنید تا خیال‌تان از بابت وجود بیماری دیگری راحت شود....
پنجشنبه، 7 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
روش های خانگی برای درمان سیاه سرفه (بخش اول)
هنگامی که شما دچار سرماخوردگی می‌شوید، به گرما نیاز دارید. زنجبیل موجب گرم شدن شما می‌شود و به این ترتیب می‌تواند سرفه‌ها را تسکین بدهد.
 

مقدمه

سیاه سرفه چیست؟ شاید ساده ترین چیزی که بتوان گفت این باشد که سرفه پیوسته و مداوم و بدون لحظه‌ای وقفه که شما را مبتلا می کند و درواقع سیاه‌سرفه می‌تواند بدن و ذهن شما را ویران کند و سبب شود که انجام ساده‌ترین کارها برای‌تان دشوار باشد. اما نگران نباشید، این سرفه بی‌ضرر را می‌توانید به آسانی با استفاده از داروهای خانگی درمان کنید.
 

علت بروز سیاه سرفه

برای این‌که بدانید چگونه باید با سیاه سرفه مبارزه کنید، ابتدا مهم است که منبع و علت بروز آن را بدانید. سیاه‌سرفه به لحاظ پزشکی با نام پرتوزیس شناخته شده‌است و توسط باکتری ایجاد می‌شود. این باکتری می‌تواند بسیار راحت منتقل شود. بنابراین، هر گونه تماس با یک بیمار مبتلا به سیاه سرفه می‌تواند شما را آلوده کند. اما اگر واکسینه شده‌اید، احتمال این وجود دارد که آلوده به این باکتری نشوید.

برای بزرگسالان، سیاه سرفه معمولا عامل مهمی برای نگرانی نیست. سیاه‌سرفه به غیر از این‌که به مدت چند روز فرد را آزاد می‌دهد، به ندرت برای بزرگسالان خطرناک است. از سوی دیگر، کودکان در معرض عوارض خطرناک ناشی از سرفه قرار دارند. و نوزادان بیش‌تر در معرض خطر هستند زیرا سیستم ایمنی بدن آنها به اندازه‌ی بزرگسالان قوی نیست و ممکن است هنوز واکسن نزده باشند. امروزه شما می‌توانید کودک‌تان را حتی قبل از به دنیا آمدن، ‌با واکسینه شدن در طول سه ماهه‌ی سوم بارداری در برابر این بیماری ایمن کنید. اگر شما تمام واکسن‌ها را بزنید، پس احتمال ابتلا به این بیماری در کودک شما بسیار کم است. اما آیا نزدن واکسن به معنای یک زنگ خطر مهم است؟ قطعا این‌طور نیست! امروزه سیاه سرفه به عنوان یک بیماری تهدیدکننده‌ی زندگی در نظر گرفته نمی‌شود، مگر این‌که بیمار مشکلات سلامتی دیگری نیز داشته باشد.
 

درمان خانگی سیاه سرفه که بسیار موثر است

انواع مختلفی از آنتی‌بیوتیک‌ها وجود دارد که در زمان ابتلای فرد به سیاه سرفه، توسط پزشکان تجویز می‌شود. اما نیاز کمی به مصرف آنتی‌بیوتیک توسط بیمار وجود دارد، مگر این‌که بیمار از اختلالات دیگری نیز رنج ببرد. بهتر این است که اجازه بدهید این عفونت دوره‌ی خود را طی کند و علائم آن را با این داروهای خانگی سیاه سرفه درمان کنید:
 
۱. ویتامین C:
مهم نیست به کدام نوع سرماخوردگی و سرفه‌ای مبتلا شده‌اید، هیچ چیز بهتر از مصرف مقداری ویتامین C به بهبودی شما کمک نمی‌کند. به طور کلی، پزشکان قرص‌های ویتامین C را به عنوان درمانی برای سرفه تجویز می‌کنند. حتی اگر شما مشکلات دیگری نیز داشته باشید، مطمئنا مصرف ویتامین C تاثیر منفی روی شما نخواهد داشت. در رابطه با شکل مصرف ویتامین C اختلاف نظرهایی وجود دارد، اما بهترین راه این است که قرص ویتامین C را بخورید که هم به راحتی جذب می‌شود و هم می‌توانید دوز مناسب خودتان را مصرف کنید.
 
۲. سیر:
سیر نه تنها باعث می‌شود که غذاها خوشمزه‌تر شوند، بلکه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن‌تان نیز می‌شود. شما می‌توانید یک مقدار سیر بیش‌تر به وعده‌های غذایی‌تان اضافه کنید تا بیمار مقدار بیش‌تری از آن را مصرف کند اما اگر دوست دارید یک روش سریع‌تر را برای جذب مواد مغذی سیر امتحان کنید، شربت سیر را تهیه کنید. سیر، سرکه سیب، آب و عسل را می‌توانید برای تهیه‌ی شربت سیر استفاده کنید.
 
۳. زنجبیل:
هنگامی که شما دچار سرماخوردگی می‌شوید، به گرما نیاز دارید. زنجبیل موجب گرم شدن شما می‌شود و به این ترتیب می‌تواند سرفه‌ها را تسکین بدهد. شما می‌توانید خلال زنجبیل را در لیمو و کمی سنگ نمک خیس بگذارید. این کار می‌تواند به کاهش عطر و طعم تند و تیز زنجبیل کمک کند، و در عین حال به گرمای زنجبیل اجازه می‌دهد که گلوی شما را درمان کند.
 
۴. زردچوبه:
فقط چند ماده‌ی خوراکی معدود وجود دارند که می‌توانند به اندازه‌ی زردچوبه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن‌تان شوند. یک قاشق پودر زردچوبه راه‌حل مورد نیاز ما نیست. زردچوبه‌ی خام یکی دیگر از داروهای مناسب برای سرفه است. شما می‌توانید زردچوبه‌ی خام را خرد کنید و آن را با شیر و عسل مخلوط کنید و به این ترتیب یک نوشیدنی خوشمزه آماده کنید. این نوشیدنی درمان خوشمزه‌تری در مقایسه با سیر است، اما اگر تاثیرش بهتر از سیر نباشد، قطعا مشابه آن است!
 
۵. عسل:
فرقی نمی‌کند که سرفه‌ی شما از چه نوع است، به هر روی اضافه کردن عسل به هر شربتی که برای سرماخوردگی و سرفه آماده کرده‌اید، باعث می‌شود که راحت‌تر نفس بکشید. عسل باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود و یکی از مواد خوراکی است که باید همیشه در خانه‌تان موجود باشد.
 
۶. برگ‌های سوزنی کاج:
همه‌ی آدم‌ها دسترسی آسان به ادویه‌های عجیب و غریب ندارند. برگ‌های سوزنی یا پوست درخت کاج را می‌توانید بجوشانید و یک دارو که می‌تواند برای درمان سرفه و سرماخوردگی بسیار مفید باشد، تهیه کنید. شما باید برگ‌های سوزنی یا پوست کاج را با عسل و آب بجوشانید تا یک مایع غلیظی آماده شود. این مایع را می‌توانید به عنوان شربت سرفه استفاده کنید.
 
۷. آقطی:
برخی از داروها می‌توانند از مواد بسیار رایج تهیه شوند. یکی از بهترین نمونه‌ها، آقطی است. افرادی هستند که استفاده از این توت را به عنوان یک درمان قبول ندارند. اما با این حال بسیاری از آدم‌ها، هنوز هم شربت‌های ساخته شده از آقطی را برای رفع مشکلات تنفسی، آنفلوآنزا و سرماخوردگی استفاده می‌کنند.
 
۸. چای:
انواع چای و دمنوش نیز می‌تواند درمان خوبی برای سرفه باشد. چای زنجبیل، چای بابونه و چای سبز همگی داروهای خوبی برای سرفه و سرماخوردگی هستند. مهم نیست که چه نوع چای بنوشید، به هر روی مطمئن باشید که گلوی‌تان را تسکین می‌دهد و از وقوع دوره‌های سرفه جلوگیری می‌کند.

ادامه دارد...

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط