تاثیر والدین در کنترل استرس ایام امتحانات

اگر کودکی در خانه دارید که فصل امتحاناتش نزدیک است و می‌بینید بدخلق شده، بی‌جهت گریه می‌کند، زیاد دستشویی می‌رود، زیاد می‌خوابد یا بالعکس خیلی کم می‌خوابد، ابراز درد می‌کند در حالی که پیش از این تجربه‌شان...
سه‌شنبه، 19 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تاثیر والدین در کنترل استرس ایام امتحانات
درس خواندن تا شب امتحان بیشتر باعث فراموشی و افزایش اضطراب می‌شود. به مدیریت زمان فرزندتان برای مطالعه درس‌ها کمک کنید.
 

مقدمه

اگر همین الان، یک نفر به ما بگوید از فلان موضوع که رشته تخصصی و حرفه‌ای ما هم هست می‌خواهد امتحان بگیرد، باز اغلب دچار استرس و دلشوره امتحان می‌شویم. این اضطراب لزوما حقیقی نیست و خیلی اوقات به شکل کاملا ناخودآگاه از اسم امتحان پیش می‌آید.حالا فرض بگیرید به جای ما، یک کودک باشد. آنها بنا به اقتضای سن و سالشان و عوامل تاثیرگذار بر روحیه‌شان، خیلی بیشتر تحت تاثیر و فشار امتحانات قرار می‌گیرند.

اگر کودکی در خانه دارید که فصل امتحاناتش نزدیک است و می‌بینید که بدخلق شده، بی‌جهت گریه می‌کند، زیاد دستشویی می‌رود، زیاد می‌خوابد یا بالعکس خیلی کم می‌خوابد، ابراز درد می‌کند در حالی که پیش از این تجربه‌شان را نداشته،‌ بیش از حالت عادی غذا می‌خورد یا خیلی کم اشتها شده است و ... همه‌شان نشانه‌ای از استرس زیاد است که در اثر امتحانات ایجاد شده و نباید از سرشان آسوده گذشت. این مسائل برای کودکان از میان نمی‌رود و در انتهای ذهن شان ته‌نشین می‌شود. حتی ممکن است مشکلاتی را در زندگی اجتماعی و کاری‌ آینده‌شان پدید آورد.  پس فصل امتحانات توجه جدی و ویژه والدین را می‌طلبد. بهتر است که خانواده برای این روزهای کودکان به نکات زیادی دقت کنند.
 

نقش پدر و مادر در کنترل استرس شب امتحان

۱. کودکان را با یکدیگر مقایسه نکنید
ممکن است شما فرزندان‌تان را شبیه به هم تربیت کرده باشید و همه چیز برای‌شان یک‌سان باشد. اما این را فراموش نکنید که آن‌ها انسان‌هایی متفاوت هستند، با روحیات متفاوت. 

ممکن است یک کودک، خودش برای درس خواندن ذوق و شوق داشته باشد و همین که نمره خوبی کسب کند انگیزه کافی برایش . اما کودکی به ذوق جایزه درس بخواند و نیاز به تشویق داشته باشد. و یا کودک دیگری بیشتر از ده دقیقه نتواند تمرکزش را بر روی درس‌ جمع کند و بیش از دیگران نیاز به کمک و همراهی بزرگتر‌هایش داشته باشد. اگر خانواده بتوانند این تفاوت‌ها را به رسمیت بشناسند و به خاطرش کودک را تشویق یا توبیخ نکنند، آرامش زیادی به او القا کرده‌است.
 
۲. برنامه امتحانات فرزندان تان را داشته باشید
برنامه امتحانات فرزندان را جلو دیدتان قرار دهید که همیشه یادتان باشد و با برنامه روزانه و خانوادگی تداخل پیدا نکند. خیلی اوقات آنها به موقع شما را از امتحانات شان مطلع نمی‌کنند. 
 
۳. کودکان را تشویق کنید
فرزندان تان را برای تلاش شان تشویق کنید نه نمره و نتیجه امتحانات. بسیاری از نکاتی که در کتاب‌های درسی آماده، دست آخر فراموش خواهد شد، اما ابراز ناراحتی شما از نمره کم کودک، ممکن است تا آخر در ذهن او باقی بماند و باعث مشکلاتی شود.
 
۴. درس خواندن شب امتحان تعطیل
درس خواندن تا شب امتحان بیشتر باعث فراموشی و افزایش اضطراب می‌شود. به مدیریت زمان فرزندتان برای مطالعه درس‌ها کمک کنید. با نظر و همراهی خود او یک جدول زمان بندی بکشید و مطالعه درس‌های مختلف و تفریح و استراحت را در ساعت‌های مشخصی قرار دهید و بر اجرای آن نیز نظارت داشته باشید. 
 
۵. زیاد درس خواندن نتیجه خوبی ندارد
بیش از ۱۰ ساعت مطالعه در روز اصلا بازدهی مناسبی ندارد. زیرا در آن حالت کودک باید از زمان استراحت یا تغذیه‌اش کم کند و به درس خواندن اضافه کند که فایده چندان مثبتی ندارد. 
 
۶. هشت ساعت خواب در شب ضروری‌ست
ساعت خواب و بیداری او را تحت نظر داشته باشید و اگر احساس کردید در این موضوع دچار اختلال یا مشکل شده است، با پزشک مشورت کنید. خواب کمتر از ۷-۸ ساعت برای شب در نتیجه امتحانات نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت. 
 
۷. صبحانه را جدی بگیرید
در این زمان بیشتر از هروقت دیگری صبحانه خوردن کودکان را جدی بگیرید و نگذارید بدون خوردن صبحانه از خانه خارج شود. صبحانه نخوردن و استرس امتحان باعث افت قند خون می‌شود و ممکن است بسیاری از مطالب درسی را نتواند به خوبی به یاد بیاورد.
 
۸. برنامه‌های جانبی را با کودکان هماهنگ کنید
اگر فرزندان ترجیح می‌دهد در این روزها مهمانی نرود و در جمع قرار نگیرد، این موضوع را به او تحمیل نکنید و بگذارید راحت باشد. چند روز است دیگر، می‌گذرد.
 
۹. یادآوری امتحان هم ممکن است استرس‌زا باشد
با پرسیدن چند سوال ساده از امتحان فرزندتان، به او نشان دهید که برایتان اهمیت دارد و دوست دارید که شریک لحظاتش باشید اما او را سوال پیچ نکنید اگر خودش بخواهد برایتان تعریف می‌کند. به او زمان دهید تا با آرامش و بدون نگرانی از ماجراهای امتحانش بگوید. 
 
۱۰. هوش کودکان را جدی بگیرید
اگر کودک تان اصرار دارد که درس‌هایش را خوب یادگرفته و آماده امتحان است، به او اعتماد کنید و فقط یادآور شوید که باید مسئولیت این صحبتش را بپذیرد.  گاهی اوقات کودکان بیشتر از چیزی که ما فکر می‌کنیم باهوش هستند.
 
۱۱. خیلی دقت کنید
فریب ظاهر کودکان را نخورید. گاهی آنها به خوبی آرامش را ظاهرسازی می‌کنند درحالی که درونی آشفته و نگرانی دارند. رفاقتانه از او درباره حس و حالش سوال بپرسید. اگر اصرار دارد که درباره‌اش صحبت نکند یا سعی می‌کند موضوع گفتگو را تغییر دهد یا اگر به سوالات تان کوتاه تر از حالت عادی پاسخ می‌دهد. احتمالا سعی در مخفی کردن نگرانی‌اش دارد و دقت و مراقبت بیشتر والدین را می‌خواهد و در تمام مراحل به تقویت اعتماد به نفسش کمک کنید و این نکته را یادآور شوید که خود او برای شما عزیز است نه نمره امتحاناتش. 

منبع : سایت فردانیوز


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط