راهکارهای خانگی درمان تپش قلب (بخش اول)

یکی از درمان‌های تپش قلب گنجاندن فعالیت بدنی در زندگی روزانه است. ورزش‌های فضای باز راه خوبی برای حفظ سلامت قلب هستند، قلب به وسیله‌ی فعالیت بدنی قوی‌تر و سالم‌تر می‌شود. انجام هر نوع فعالیت بدنی باعث تقویت قلب می‌شود. در این مطلب به بیان روش های خانگی موثر در درمان تپش قلب پرداخته ایم.
پنجشنبه، 12 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
راهکارهای خانگی درمان تپش قلب (بخش اول)
دلایل ضربان قلب نامنظم می‌تواند متنوع باشد از جمله استرس یا تنش، مصرف بیش از حد کافئین، نیکوتین و فعالیت ورزشی شدید.
 

مقدمه

درمان تپش قلب و درمان خانگی تپش قلب موضوعی است که بسیاری از افراد به دنبال آن هستند. تپش قلب معمولا به وضعیتی گفته می‌شود که قلب‌تان شروع به تپیدن نامنظم خیلی سریع یا خیلی آهسته می‌کند. معمولا قلب در هر دقیقه ۶۰-۱۰۰ بار می‌زند، اما اگر ضربان آن به کمتر از ۶۰ برسد یا از ۱۰۰ بیش‌تر شود، به آن تپش قلب گفته می‌شود. در این وضعیت، احساس می‌کنید قلب‌تان محکم می‌تپد، سریع می‌زند یا می‌خواهد از سینه‌تان خارج شود.

دلایل ضربان قلب نامنظم می‌تواند متنوع باشد از جمله استرس یا تنش، مصرف بیش از حد کافئین، نیکوتین یا الکل، فعالیت ورزشی شدید، شوک، کم‌آبی یا عدم تعادل هورمون‌ها. می‌توان تپش قلب را در گردن، گلو یا سینه احساس کرد. تپش قلب مسئله‌ی جدی نیست، و برخی درمان‌های طبیعی می‌توانند برای آن مفید باشند، اما اگر با علائمی مانند غش، دشواری تنفس یا درد قفسه سینه همراه باشد باید با یک پزشک مشورت کنید. اغلب اوقات مشاهده می‌شود که تپش قلب نتیجه‌ی یک سبک زندگی ناسالم، مصرف خوراکی‌های سنگین و پرادویه و نوشیدنی‌های مسموم است. اگر شما هم با این اختلال دست به گریبان هستید، می‌توانید از این درمان‌های خانگی طبیعی برای درمان آن استفاده کنید.
 

درمان تپش قلب با روش های خانگی

۱. آب سرد
محققان کشف کردند افرادی که قبل از ورزش آب سرد نوشیدند، ضربان قلب پایین‌تری داشتند. بلعیدن آب باعث می‌شود مری به قلب فشار وارد کند و کمک می‌کند ریتمش را بازگرداند. در مورد تپش قلب بالا، پاشیدن آب سرد روی خود می‌تواند سریع ضربان قلب را کاهش دهد، زیرا سیستم عصبی را شوکه کرده و ضربان قلب را منظم می‌سازد.

– روش دیگر آن است که دوش سریعی با آب سرد بگیرید تا ضربان قلب‌تان به حالت عادی برگردد.
 
۲. موز
موز منبع شناخته شده‌ی پتاسیم است که یک الکترولیت اساسی محسوب می‌شود. قلب از عضلات نرمی تشکیل شده است و برای عملکرد درست به پتاسیم و سایر مواد معدنی وابسته است. هیپوکالمی، وضعیتی است که به دلیل سطح پایین پتاسیم ایجاد می‌شود و می‌تواند منجر به تپش قلب و اختلال در ضربان آن شود. برای داشتن یک قلب سالم باید روزانه یک عدد موز مصرف کنید یا آن را به هر روش ممکنی در رژیم غذایی روزانه‌تان بگنجانید.
 
۳. ورزش
یکی از درمان‌های تپش قلب گنجاندن فعالیت بدنی در زندگی روزانه است. ورزش‌های فضای باز راه خوبی برای حفظ سلامت قلب هستند یا می‌توانید ۳-۴ بار در هفته ایروبیک را امتحان کنید. قبل از ورزش کردن ۱۰ دقیقه گرم کنید. قلب به وسیله‌ی فعالیت بدنی قوی‌تر و سالم‌تر می‌شود. انجام هر نوع فعالیت بدنی باعث تقویت قلب می‌شود اما ورزش‌های خاصی مانند پیاده‌روی سریع، دویدن آهسته، قایقرانی، دوچرخه‌سواری و شنا برای قلب مفیدتر هستند.

توجه:
مطمئن شوید بیش از حد ورزش نمی‌کنید زیرا می‌تواند باعث ضربان غیرطبیعی قلب شود.
 
۴. منیزیم
این ماده معدنی مسئول عملکرد یکنواخت قلب و گردش خون خون است. کمبود آن می‌تواند منجر به تپش قلب شود. برای سلامت قلب باید خوراکی‌های سرشار از منیزیم مصرف کرد مانند اسفناج و سایر سبزی‌های تیره، میوه‌های خشک مثل بادام و بادام هندی، کنجد و تخم کدو، بلغور جو، کره بادامزمینی، آووکادو، ماست کم‌چرب، شکلات تیره، ماهی آزاد و کینوآ. منیزیم در جلوگیری از اختلالات ریتمی جدی مفید است و به خوبی تپش قلب را درمان می‌کند. برای افزایش میزان مصرف منیزیم می‌توانید از مکمل‌های آن نیز استفاده کنید.


توجه:
مکمل‌ها را تحت نظر پزشک مصرف کنید.
 
۵. ملاس
ملاس سرشار از سدیم، پتاسیم، آهن و کلسیم است. کم‌خونی یکی از بزرگ‌ترین دلایل تپش قلب است که با ملاس قابل درمان است. ۱ قاشق غذاخوری ملاس را با یک فنجان آب مخلوط کنید و بنوشید.

– گزینه‌ی دیگر آن است که ۲ قاشق چایخوری ملاس و سرکه‌ی سیب را با یک فنجان آب مخلوط کنید. یکی از این دو روش را به صورت روزانه دنبال کنید تا تپش قلب‌تان درمان شود.
 
۶. تنفس عمیق
تنفس عمیق به کاهش اضطراب و عادی شدن ضربان قلب کمک می‌کند. این کار باعث آرامش بدن شده و اکسیژن کافی را در اختیار آن قرار می‌دهد. برای این کار، می‌توانید از مراحل زیر پیروی کنید:
۱) ابتدا چهار زانو و در وضعیتی راحت بنشینید.
۲) به آرامی و از طریق بینی یک نفس عمیق بکشید، طوری که با هر دم شکم‌تان برآمده شود.
۳) حالا هوا را بیرون بدهید.
۴) چندلحظه این فرآیند را ادامه دهید تا ضربان قلب به وضعیت عادی برگردد.

هر وقت به دلیل وحشت‌زدگی ضربان قلب‌تان از حالت طبیعی خارج شد، از این روش استفاده کنید.
– مانور والسالوا: می‌توانید به جای روش بالا از مانور والسالوا استفاده کنید. در این روش بینی و دهان‌تان را می‌بندید و نفس‌تان را با فشار بیرون می‌دهید. ابتدا این کار باعث افزایش ضربان قلب می‌شود و در نهایت آن را کاهش می‌دهد. این تکنیک زمانی استفاده می‌شود که یک فرد ضربان قلب خیلی سریع را تجربه کند.

توجه:
اگر از هرگونه بیماری قلبی یا کهولت سن رنج می‌برید، این روش را امتحان نکنید.
 
۷. عسل و لیمو
عسل به راحتی گوارش و جذب می‌شود. این ماده غذایی در درمان تپش قلب عالی عمل می‌کند. یک قاشق چایخوری عسل را با آب مخلوط کنید و کمی لیمو به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را صبح و با شکم خالی بنوشید.

توجه: برای کسب بهترین نتایج بهتر است قبل از خواب آن را مصرف کنید.
 
۸. گشنیز و بادیان رومی
ادویه‌ها می‌توانند به تسکین درد قفسه سینه بر اثر ضربان قلب نامنظم کمک کنند. مخلوطی از ۲ قاشق چایخوری پودر گشنیز و پودر بادیان رومی تهیه کنید. برای خوش طعم شدن یک قاشق چایخوری عسل یا شکر قهوه‌ای به آن اضافه کنید و بعد از هر وعده غذایی مصرف کنید.
 
۹. برگ‌های کدو ماری
کدو ماری می‌تواند از هر گونه آسیبی به قلب جلوگیری کند. مقداری برگ کدو ماری را همراه کمی آب بسابید و له کنید. خمیر تهیه شده را روی توری بگذارید و فشار دهید تا آب آن خارج شود. این آب را در یک بطری نگهداری کنید و سه بار در روز ۲-۳ قاشق غذاخوری از آن را بنوشید.
 
۱۰. ویتامین ب۳
کمبود ویتامین ب۳ می‌تواند منجر به بیماری‌های قلبی شود. ب۳ یک ویتامین محلول در آب است که ضربان قلب را کنترل می‌کند، به تشکیل گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند، عملکرد قلب را بهبود می‌دهد و جریان خون را به سمت قلب افزایش می‌دهد. خوراکی‌های سرشار از این ویتامین شامل سالمون صورتی، پاستا، قهوه دم شده، کره بادام زمینی، و گوشت گاو بدون چربی، تن سفید، گوشت سفید، و باقالا است.

توجه:
کمبود آن در بسیاری از موارد می‌تواند به اختلالات قلبی منجر شود.
 
۱۱. الکترولیت
الکترولیت‌ها یون‌هایی هستند که پیغام‌هایی را از عملکردهای جسمانی گوناگون، از جمله گردش خون، دریافت یا منتقل می‌کنند و به سلامت قلب کمک می‌کنند. عدم تعادل سطح الکترولیت‌هایی مانند سدیم، پتاسیم، و منیزیم می‌تواند باعث تپش قلب شود. با نوشیدن مایعات الکتورلیت سطح آنها را در بدن حفظ کنید. کلید هر زندگی سالم، مصرف نوع درست خوراکی‌ها است. باید یک رژیم متعادل حاوی الکترولیت‌های مهمی همچون پتاسیم، کلسیم، سدیم، و منیزیم رعایت شود. برای دریافت پتاسیم باید موز، سیب، شیر، پرتقال، آب‌میوه، سیب‌زمینی و کشمش مصرف کنید. برای دریافت کلسیم از محصولات لبنی، بادام، لوبیا، توفو و برای دریافت سدیم از محصولات لبنی و ادویه‌ها استفاده کنید.

ادامه دارد...

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده – اسما حسنی


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.