مراقبت های هفته ششم بارداری (بخش اول)

هفته ششم بارداری نقطه عطفی برای گذراندن سه ماهه اول بارداری خواهد بود. تغییر خلق و خو، شایع ترین عارضه ای است که در این هفته رخ می دهد. در این هفته خلق و خوی شما مانند هوای بهاری متغیر خواهد بود. اما جای هیچ گونه نگرانی و ناراحتی نیست. چرا که همه درک می کنند این تغییرات در نتیجه ی تغییرات هورمونی در بدن شما رخ داده است. با آگاهی از وضعیت جنین و همین طور خودتان در این هفته، می توانید هفته ششم را هم به راحتی پشت سر بگذارید. با ما همراه باشید.
سه‌شنبه، 8 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مراقبت های هفته ششم بارداری (بخش اول)
در هفته ششم بارداری، شکل جنین در رحم مادر هنوز شبیه یک نوزاد انسان نشده است، هر چند سر و نیم تنه با سرعت در حال شکل گیری است.
 

هفته ششم بارداری – کودک شما چگونه تغییر می کند؟

اگر شما می توانستید درون رحم خود را ببینید، یک سر بزرگ و چند نقطه تیره رنگ را می دیدید که محل تشکیل چشم ها و بینی او خواهند بود. دو حفره کوچک در دو طرف سر، محل شکل گیری گوش ها هستند و دست ها و پاهای او به شکل برآمدگی های کوچکی قابل مشاهده می باشند. دست ها و پاها شبیه به باله ماهی هستند که پرده ضخیمی بین انگشت های در حال رشد قرار گرفته است؛ اما انگشتان دست و پای او به زودی از یکدیگر جدا خواهند شد. زیر سوراخی که بعدا دهان او خواهد شد، چین های کوچکی قرار دارند که نهایتا به گردن و آواره پایین تبدیل خواهند شد. در داخل بدن او، زیان و تارهای صوتی در حال شکل گیری می باشند.

قلب کودک شما که مرحله تقسیم به حفره های چپ و راست را آغاز کرده است، حدود 100 تا 130 بار در دقیقه می زند و جریان خون در بدن او آغاز شده است. روده های او در حال رشد هستند و مجاری کوچک عبور هوا به تدریج در محلی که بعدا به ریه او تبدیل خواهد شد، ظاهر می شوند.

تولید سلول های ماهیچه ای آغاز شده است و احتمالا از اواسط این هفته، کودک شما تکان دادن اعضای کوچک خود را آغاز خواهد کرد. متاسفانه باید تا چند هفته پس از پایان سه ماهه اول دوران حاملگی خود صبر کنید تا بتوانید از احساس کردن حرکت های آرام کودک خود، لذت ببرید!
 

هفته ششم بارداری – کودک شما چقدر بزرگ شده است؟

اندازه گیری CRM جنین در این هفته ها تقریبی است. در بعضی از آن ها، بین 1/5 – 1/4 اینچ یا 2-4mm خواهد بود، که حدودا هم اندازه یک نخود کوچک یا عدس است. در هفته ششم بارداری، شکل جنین در رحم مادر هنوز شبیه یک نوزاد انسان نشده است، هر چند سر و نیم تنه با سرعت در حال شکل گیری است.
 

هفته ششم بارداری و علائم و تغییرات در بدن مادر

در هفته ششم بارداری، تغییرات قابل توجهی در ظاهر بدن زنان باردار اتفاق نمی افتد که قابل مشاهده باشند، اما در داخل بدن شما موج عظیمی از تغییرات در هورمون هایی که مرتبط با بارداری است، ایجاد شده و عملکرد اندام ها از جمله رحم و مثانه را دچار تغییرات زیادی خواهد کرد. ممکن است در هفته ششم بارداری، وزن زن باردار به اندازه 5 پوند اضافه شود و یا در برخی دیگر از زنان به علت بیماری صبحگاهی و حالت تهوع و استفراغ بارداری، کاهش وزن قابل توجهی دیده شود، هر دو مورد طبیعی است و اقتضای این دوران می باشد. بنابراین جای هیچ نگرانی برای شما و فرزندتان وجود ندارد.
 

هفته ششم بارداری و علائم طبیعی در بدن مادر

1- افزایش دفعات دفع ادرار در زنان باردار از هفته ششم بارداری به بعد:
حجم خون مادر در دوران بارداری افزایش خواهد یافت و نتیجه آن در کلیه ها مشاهده خواهد شد. سرعت خون جریان هم افزوده خواهد شد. افزایش حجم و سرعت جریان خون به عملکرد بهتر رحم کمک زیادی خواهد کرد و نیز تغذیه مورد نیاز جنین در حال رشد را هم تامین خواهد کرد. اما متاسفانه، این اعمال تولید ادرار را افزایش خواهد دهد به طوریکه  شما به عنوان یک مادر باردار مجبور می شوید،  وسط شب برای از بین بردن فشار مثانه و دفع ادرار خود، از خواب بیدار شده و به دستشویی بروید.
 
2- به وجود آمدن ورم در دست و پاهای مادران:
اگر شما احساس می کنید که اعضای بدن تان ورم نموده است و یا احساس سردی می کنید، این چیزی نیست جز نتیجه ورم غشاهای مخاطی که با توجه به تغییرات هورمونی دوران بارداری و مخاطی، با گذر زمان بیشتر هم خواهد شد.
 
3- حملات عصبی یا سرگیجه و غش کردن:
گاهی اوقات در بعضی از مادران باردار سیستم قلبی، عروقی و عصبی نمی تواند با تغییرات هورمونی کنار بیاید که در این مواقع فشار خون بالا خواهد رفت. با افزایش فشار خون، سرعت حرکت جریان خون به مغز افت پیدا نموده و ممکن است احساس موقتی سرگیجه و یا غش کردن در مادر به وجود آید.
 
4- به وجود آمدن نوسانات خلقی:
با شروع هفته ششم بارداری، شما متوجه افسردگی شدید در دوران بارداری خود خواهید شد. در طول سه ماهه اول بارداری نوسانات خلقی زیادی در خود مشاهده خواهد کرد. برای رسیدن به آرامش، از صحبت کردن با همسر خود و یا یک مشاور در مورد چگونگی احساسات خودتان دریغ نکنید و آنچه را که می خواهید، حتما با همسرتان در میان بگذارید.
 
5- به وجود آمدن ویار صبحگاهی:
وقتی که شما در هفته ششم بارداری هستید، ویار صبحگاهی در شما به وجود خواهد آمد. شما می توانید ویار صبحگاهی را با احساس تهوع شناسایی نموده و در صورت وقوع چنین شرایطی با عجله به روشویی بروید. علت ویار صبحگاهی، تغییرات هورمونی است که در دوران بارداری در بدن شما اتفاق می افتد. خوشبختانه ویار صبحگاهی تا پایان سه ماهه اول بارداری پایان می پذیرد و یا با شروع سه ماهه دوم بارداری، شروع به فروکش کردن و کم شدن خواهد نمود. ویار صبحگاهی در هر زمان از روز و یا حتی در شب هم ظاهر می شود.

ادامه دارد... 

منبع: سایت دکتر سلام


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما