مراقبت های هفته ششم بارداری (بخش دوم)

در هفته ششم بارداری، شما باید حتما از طریق سونوگرافی بارداری خود را تایید نمایید. سونوگرافی کردن در اوایل دوران بارداری، بارداری خارج از رحم را هم تشخیص می دهد که اگر به موقع کشف نشود، می تواند تهدید بزرگی برای زندگی مادر باشد. در این مطلب با توصیه های لازم در هفته پنجم بارداری آشنا شوید تا بتوانید سلامت خود و نوزاد درون شکم تان را حفظ کنید. با ما همراه باشید.
سه‌شنبه، 8 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مراقبت های هفته ششم بارداری (بخش دوم)
استفراغ و حالت تهوع صبحگاهی، خطر سقط جنین در مراحل بعدی بارداری و سرطان سینه را برای مادر کاهش می‌دهد.
 

آزمایشات لازم در هفته ششم بارداری :

_ آزمایش خون
_ آزمایش تعیین عامل Rh
_ آزمایش کمبود آهن
_ آزمایش پاپ اسمیر
_ بررسی اندازه لگن در زنان باردار
_ آزمایش برای بررسی عفونت های دستگاه ادراری در مادران باردار
_ آزمایش ادرار که قند خون، اندازه گلبول های قرمز و سفید خون، عفونت ها و پروتئین های باکتریایی را در مادران باردار می سنجد.

پزشکان تکرار این آزمایشات را برای اطمینان از سلامتی شما و جنین تان در 8 ماه آینده هم لازم و ضروری می دانند.
 

هفته ششم بارداری و تایید بارداری از طریق سونوگرافی

در هفته ششم بارداری، شما باید حتما از طریق سونوگرافی بارداری خود را تایید نمایید. سونوگرافی کردن در اوایل دوران بارداری، بارداری خارج از رحم را هم تشخیص می دهد که اگر به موقع کشف نشود، می تواند تهدید بزرگی برای زندگی مادر باشد. شما قبل از انجام سونوگرافی نیاز به یک مثانه پر برای اسکن از شکم خود دارید، چرا که با این کار میدان دید را برای نمایش گسترده تر و عمیق تر آماده خواهید نمود.
 

هفته ششم بارداری و ورزش های مناسب برای مادر

اگر پزشک شما با ورزش کردن موافقت کرده است، سعی کنید کامل از این موقعیت استفاده کنید. تحرکات ورزشی باعث متعادل شدن تغییرات زمان بارداری می شود. علاوه بر آن ورزش از خستگی و فرسودگی زیاد جلوگیری می کند و شما را به خوردن مواد مغذی مورد نیاز بدن تان ترغیب می کند. هم چنین به احساسات لحظه ای و متغیر شما، ثبات بیشتری می بخشد.
 

هفته ششم بارداری و مراقبت‌های مادر و جنین

1- اگرشما به عنوان یک مادر باردار می خواهید اشیاء سنگین را برداشته و جا به جا نمایید، صبر کنید تا زمانی که کسی پیدا شود و در این کار به شما کمک کند، چون در دوران بارداری هیچ چیز مهم تر از ایمنی فرزند شما نیست. وظیفه تمیز کردن توالت و دستشویی، برخورد با مواد شوینده قوی، سفیدکننده ها مانند کلر را به دیگر اعضای خانواده خود واگذار نمایید.

2- طبخ غذاها را به خوبی انجام دهید، تا آن ها خام نباشند. هم چنین، قبل از مصرف سبزیجات خام آنها را تمیز بشویید.

3- به یاد داشته باشید که در حالت تهوع و استفراغ، مقدار زیادی از آب و مواد غذایی بدن خود را از دست می دهید، و مکمل های غذایی می تواند جایگزین سالم و خوبی برای مواد غذایی از دست رفته در بدن شما باشد.

4- لباس پوشیدن و بیرون رفتن و استفاده از هوای تازه می تواند سبب بهبود حال شما شود.

5- از خوردن یک وعده غذایی بزرگ خودداری نمایید. خوردن غذا در قسمت های کوچک تر به شما کمک خواهد کرد تا به اندازه کافی غذا بخورید. هم چنین، لازم است بدانید که ویار صبحگاهی با معده خالی و یا مصرف غذای زیاد، شدت خواهد گرفت.

6- مولتی ویتامین ها از قبیل اسید فولیک نیز باید در این دوران در نظر گرفته شود، تا از نقائص لوله های عصبی در مغز و ستون فقرات جنین جلوگیری نماید.
 

هفته ششم بارداری و تغذیه مناسب برای مادر و جنین

استفراغ و حالت تهوع صبحگاهی، خطر سقط جنین در مراحل بعدی بارداری و سرطان سینه را برای مادر کاهش می‌دهد. تهوع صبحگاهی نشان دهنده این است که هورمون‌های مناسبی در بدن مادر در حال ساخت است. یکی از روش‌هایی که به کاهش این علائم کمک می‌کند، مصرف این مواد غذایی است:
_ خوردن میان وعده یا اسنک در طول روز
_ محدود کردن یا خودداری از مصرف غذاهای چرب، تند و سرخ شده
_ نوشیدن مایعات برای هیدراته ماندن، به خصوص اگر حالت تهوع دارید.
_ مصرف غذاهای سالم

اگر هنوز مصرف مکمل‌ها را آغاز نکرده‌اید، لازم نیست برای ملاقات با پزشک و تجویز نسخه منتظر بمانید. همین حالا خوردن مکمل‌های فولیک اسید را با 600 میکروگرم
 

هفته ششم بارداری و هشدارها 

1. حاملگی خارج رحم  معمولا در هفته 6 تا 16 علامت دار می شود با دیدن علائم زیر سریعا به پزشک مراجعه کند: خونریزی شدید، درد شکمی زیاد و تیر کشنده، بیهوشی، سرگیجه، احساس ضعف شدید.

2. عفونت واژینال: چنانچه علائم زیر را دارید عفونت دارید و باید برای درمان آن باید به پزشک خود مراجعه کنید:
_ افزایش قابل توجه ترشحات
_ ترشحات دردناک باشد
_ احساس سوزش یا خارش داشته باشید
_ متوجه بوی بد شدید
 

هفته ششم بارداری و نکاتی برای پدرها 

اگر شما به عنوان پدر، هر گونه شک و تردید و یا نگرانی در مورد علائم هفته ششم بارداری همسرتان دارید، علائمی را که همسرتان در این مرحله از خود نشان می دهد بررسی نماید، و سپس در مورد آن ها با دکتر او صحبت کند.

بسیاری اوقات، آن چیزی که بیش از همه زنان باردار را در مورد این تغییرات طبیعی که در دوران بارداری در حال وقوع است، دچار نگرانی و تشویش می کند، این است که از طرف شریک زندگی خود احساس ناامنی و آسیب پذیری جسمی و عاطفی بکنند. شما به عنواه همسر و شریک زندگی، در هنگام به وجود آمدن ویار صبحگاهی از مالش دادن پشت خانم باردارتان، و یا آوردن یک لیوان آب برای او دریغ نکنید و بدین ترتیب وحشت و ترس را از او دور نمایید.

امیدوارم که شما از همه این راهنمایی های ارائه شده هنگامی که در هفته ششم بارداری هستید، استفاده نموده و به یاد داشته باشید که سالم ماندن مادر برای سالم بودن فرزند او مهم و حیاتی است.

منبع: سایت دکتر سلام


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.