مراقبت های هفته بیستم بارداری (بخش اول)

اگر شما هم در هفته بیستم بارداری خود به سر می برید، بهتر است نگرانی ها را کنار بگذارید و خوشحال باشید، زیرا تنها یک هفته دیگر به رسیدن به نیمه دوران حاملگی شما باقی مانده است. در این زمان شما نقش مادری خود را باور کرده اید و این موضوع انرژی شما را چند برابر خواهد کرد. در این مطلب قصد داریم شما را با توصیه ها و مراقبت های هفته بیستم بارداری آشنا نماییم.
سه‌شنبه، 15 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مراقبت های هفته بیستم بارداری (بخش اول)
در هفته بیستم بارداری بزرگ شدن شکم منجر به کشش رباط و کشاله ران می شود و ممکن است دردی را در این ناحیه تجربه کنید که طبیعی است.
 

کودک شما در هفته بیستم بارداری چگونه تغییر می کند؟

وزن کودک شما به 320 گرم رسیده است. طول بدن او نیز از فرق سر تا باسن برابر 16.5 سانتی متر و از فرق سر تا پاشنه پا به صورت کشیده و صاف حدود 25 سانتی متر است. در بیست هفته اول طول بدن کودک را از سر تا باسن محاسبه می کنیم. بعد از آن طول بدن او را از سر تا نوک انگشتان پا محاسبه می کنیم. زیرا در بیست هفته اول پاهای کودک خمیده شده و در مقابل نیم تنه بالایی او قرار گرفته اند و به سختی می توان طول آنها را اندازه گرفت. نواحی خاص مغز او در حال رشد برای هر یک از حواس پنج‌گانه هستند. پوست جنین اکنون لایه‌های گوناگون خود را می‌سازد. رشد موها و ناخن‌های او نیز ادامه می‌یابند.

یک ماده چرب و سفید رنگ بنام ورنیکس تمام بدن کودک را می پوشاند تا از پوست او در مدت طولانی غوطه ور بودن در مایع آمنیوتیک محافظت کند. این پوشش نرم و لیز حرکت کودک در مجرای زایمان را نیز آسان تر می کند.

عمل بلعیدن توسط کودک بیشتر انجام می شود که یک تمرین خوب برای دستگاه گوارش او است. او مکونیوم نیز تولید می کند که یک ماده چسبنده و سیاهرنگ است و مخلوطی از سلول های مرده ترشحات دستگاه هاضمه و همچنین مایع آمنیوتیک بلعیده شده می باشد. این ماده در روده های او جمع می شود و در اولین مدفوع او پس از تولد از بدنش خارج می شود (البته بندرت برخی از کودکان این ماده را در رحم یا در طول زایمان دفع می کنند.)
 
بدن مادر در هفته بیستم بارداری چگونه تغییر می کند؟
رحم شما 1سانتی‌متر در هفته رشد می‌کند و کم‌کم به نزدیکی ناف شما می‌رسد. رحم در این هفته آن قدر بزرگ‌ شده که بیش از گذشته از لگن بالا آمده‌ است. به طوری که فشردگی رحم به طرف شکم (قفسه سینه) کاملاً مشهود است. حالا بارداری شما به خوبی نمایان شده است.
 

علائم هفته بیستم بارداری 

1- لک های پوستی:
آیا کف دست های شما قرمز شده اند؟ این اتفاق در اثر افزایش میزان هورمون استروژن است. هم چنین مشاهده لکه های تیره رنگ در بعضی قسمت های پوست در دوران حاملگی معمول است. هنگامی که این لکه ها بر روی لب بالایی، گونه ها و پیشانی ظاهر شوند به آن کلوآسما یا نقاب حاملگی می گویند. شما ممکن است این لکه ها را روی بازوها یا دیگر اندام هایی که در معرض نور خورشید هستند نیز مشاهده کنید. مسیر تیره رنگی که از ناف شما به سمت پائین و تا استخوان شرمگاهی امتداد پیدا می کند، لینه آ نیگرا یا خط سیاه نامیده می شود. این لک ها و تیرگی ها به دلیل افزایش موقت ملانین (ماده ای که رنگ مو پوست و چشمان را ایجاد می کند)، است و در اکثر خانم ها پس از زایمان به سرعت از بین می رود. بهتر است خود را در برابر نور خورشید قرار ندهید، زیرا موجب تشدید تغییرات رنگدانه های پوست می شود.
 
2-بیرون زدگی ناف:
نگران نباشید به خاطر بزرگ شدن شکم شما می باشد و کاملا طبیعی است.
 
3- ترک پوستی یا استریا:
در ابتدا این نشانه ها بنفش هستند، سپس صورتی می شوند، اما کم کم به رنگ سفید و نقره ای تبدیل می شوند و به همین رنگ باقی می مانند. این نشانه ها نه تنها بر روی شکم بلکه بر روی سینه ها و باسن نیز دیده می شود. اگرچه راه های زیادی برای مبارزه با این نشانه ها وجود دارد، اما هیچ راهی به طور کامل از تشکیل شدن آن ها جلوگیری نمی کند.

راه حل:
مرطوب کردن شکم و جلوگیری از کم آب شدن بدن به کاهش این نشانه ها کمک می کند. بیشتر خانم ها فکر می کنند این نشانه ها با افزایش وزن ناشی از بارداری ایجاد می شود اما درست نیست. این نشانه ها به دلیل کشیده شدن پوست با سرعت زیاد ایجاد می شود.
 
4- درد ران و پا:
بزرگ شدن شکم منجر به کشش رباط و کشاله ران می شود و ممکن است دردی را در این ناحیه تجربه کنید که طبیعی است.

راه حل: با واردن کردن فشار کمتری به پاها و استراحت می توانید این مشکل را برطرف کنید.
 
5- خارش شکم:
پوست شکم شما در هنگام کشیده شدن دچار خارش می شود و نشانه های کشش را مشاهده می کنید. هر چقدر شکم بزرگ تر شود، خارش آن بیشتر می شود.
 
6- ترشحات مهبل:
 ترشحات مهبل از هفته بیستم بارداری افزایش می‌یابد. این ترشحات معمولا غلیظ، بی‌رنگ یا مایل به زرد هستند و وجود آنها دلیل عفونت نیست. دلیل این افزایش ترشحات، افزایش جریان خون در عضلات و پوست اطراف مهبل است. اما ممکن است در دوره حاملگی دچار عفونت شوید. ترشحات مهبل را زمانی می‌توانید قارچی بدانید که بدبود، زرد رنگ یا سبز باشند و تحریک و خارش را در ناحیه تناسلی در پی داشته باشد. اگر دچار این مشکل شدید به پزشک مراجعه کنید تا بیش از زایمان آن را درمان کنید.
 
7- تشدید حس بویایی
اکنون که در سه ماهه دوم بارداری قرار دارید. حس بویایی فوق‌العاده حساس شما ممکن است به حالت طبیعی برگردد یا ممکن است تا زمان زایمان ادامه یابد. حس بویایی در تمام خانم‌های باردار تشدید نمی‌شود. اگر حس بویایی شما تقویت شده است، نگران نباشید. دیر یا زود حس بویایی‌تان به حالت قبل بازمی‌گردد. 
 
8- افزایش چشمگیر حجم خون بدن مادر
اگر چنین اتفاقی در بدن مادران باردار رخ ندهد، در طی انجام روند زایمان، مادر با از دست دادن خون زیاد، بعد از تولد فرزندش از کم خونی رنج خواهد برد. از طرفی دیگر، به عنوان مادر باردار به یاد داشته باشید که افزایش میزان کافی خون در بدن شما، برای جنین در حال رشد داخل رحم تان هم لازم و ضروری است.

ادامه دارد...

منبع: سایت دکتر سلام


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما