مراقبت های هفته بیست و چهارم بارداری (بخش اول)

اکنون شما وارد هفته بیست و چهارم بارداری شده اید. دیگر آثار ظاهری بارداری در وجود شما نمایان شده است و شما نمی توانید بارداری خود را از اطرافیانتان پنهان نمایید. لذت مادر شدن تمام وجود شما را فراگرفته است و برای آینده فرزندتان احساس نگرانی می کنید. در این مطلب به بیان توصیه ها و مراقبت های هفته بیست و چهارم بارداری خواهیم پرداخت.
پنجشنبه، 17 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مراقبت های هفته بیست و چهارم بارداری (بخش اول)
هفته بیست و چهارم بارداری، بینایی مادر حامله تحت تاثیر تغییرات فیزیکی و هورمونی قرار می گیرد، که تا به امروز در بدن او روی داده است.
 

کودک شما در هفته بیست و چهارم بارداری چگونه تغییر می کند؟

کودک شما به سرعت در حال رشد است و وزن او حدود 110 گرم نسبت به هفته قبل زیادتر شده است. از آنجا که طول بدن او به حدود 30 سانتی متر رسیده، در داخل رحم شما به صورت خمیده قرار گرفته است اما اندازه اندامهای بدن او تقریبا متناسب هستند.

پوست کودک شما نازک، نیمه شفاف و چروک خورده است؛ مغز او به سرعت بزرگ می شود و اندام چشایی او نیز در حال رشد است. دستگاه تنفسی تکامل خود را آغاز کرده، درخت تنفسی شاخه شاخه می شود و سلول هایی در ریه سورفاکتانت تولید می کنند، ماده ای که موجب می شود کیسه های هوایی نوزاد بعد از تولد و هنگام تنفس به راحتی بزرگ و پر از هوا شوند.
 

تغییرات بدن مادر در هفته بیست و چهارم بارداری

رحم شما در هفته بیست و چهارم  بارداری  حدود 24 سانتی متر از استخوان عانه (پوبیس) تا بالای قله رحم ارتفاع دارد. هم اکنون میتوانید حرکات فرزندتان را متوجه شویدو چرخه های خواب و بیداری او را درک کنید.
 

علائم هفته بیست و چهارم بارداری

1- تغییراتی بینایی
هفته بیست و چهارم بارداری، بینایی مادر حامله تحت تاثیر تغییرات فیزیکی و هورمونی قرار می گیرد، که تا به امروز در بدن او روی داده است. جمع شدن آب در زیر پوست خانم ها از ویژگی های مشترک دوران بارداری هر مادری است که همین آب احتباس شده، ضخامت و انحنای قرنیه چشمان آن ها را هم تحت تاثیر خود قرار می دهد.

اگر شما مادر باردار عینکی باشید، می توانید با افزایش درجه آن به بیشتر شدن قدرت بینایی خود کمک زیادی کنید. خشکی چشم مادران حامله هم هفته بیست و چهارم بارداری، یکی دیگر از مشکلات اساسی می باشد که ممکن است در دوران بارداری هر مادری رخ دهد. لازم است به یاد داشته باشید که خشکی چشم هفته بیست و چهارم بارداری شما، ممکن است با علائمی مانند التهاب و آب ریزش بیش از حد چشم همراه باشد. اما به خاطر داشته باشید که اغلب این تغییرات در بدن هر مادر بارداری بسیار ناچیز بوده و با متولد شدن نوزاد آن ها، به طور کامل از بین خواهد رفت.
 
2- مشکل هموروئید و بواسیر
اگر هم شما جزء مادرانی هستید که این مشکل را تا به حال نداشتید، ممکن است با رعایت نکردن اصول درست تغذیه و نداشتن تحرک کافی در این دوران، این مشکل را برای اولین بار تجربه کنید.

مواردی که سبب ایجاد و یا تشدید بواسیر در مادران باردار می شود:
_ هنگام هل دادن نوزاد به بیرون از رحم مادر در طول زایمان طبیعی
_ دوران شیردهی به نوزاد، به دلیل از دست دادن مایعات زیاد بدن
_ کمبود میزان فیبر و نبود مایعات کافی در رژیم غذایی مادر باردار و یا مادر شیرده
_ وارد آمدن فشار زیاد بر وریدهای زیر رحم آن ها با بزرگ شدن جنین در حال رشد
 
سایر علائم هفته بیست و چهارم بارداری:
• معمولا رحم مادر حامله با ورود به هفته بیست و چهارم بارداری، نزدیک به 2 اینچ بالاتر از ناف او خواهد آمد. همچنین، در این دوره از بارداری ممکن است مادر باردار برای مقابله با کشش های ایجاد شده در ناحیه پوست شکم و سینه های خود دچار خارش هم شود.

• با ورود مادر به هفته بیست و چهارم بارداری، تکرر ادرار همچنان ادامه خواهد یافت. همچنین، در این دوره از بارداری، احتباس آب در بدن مادر بیشتر دیده می شود.

• در برخی مواقع هم تغییرات زیادی در قدرت بینایی او به وجود می آید. همواره به خاطر داشته باشید که اگر مادر باردار در نه ماه دوره حاملگی خود به مقدار کافی آب مصرف نکند و یا رژیم غذایی او فاقد فیبر باشد، دچار یبوست خواهد شد.

• علاوه بر این موارد، در هفته بیست و چهارم بارداری، کشش ضعیفی بر روی پوست شکم، سینه ها و لگن مادر باردار احساس خواهد شد. همچنین، در هفته بیست و چهارم بارداری، وزن مادر حامله هم نزدیک به 20 تا 35 پوند افزایش می یابد.

• در این هفته سوزش سردل و اسیدیته شدن معده مادر همچنان ادامه خواهد یافت.
 

ورزش در هفته بیست و چهارم بارداری

گرم کردن بدن قبل از شروع  ورزش و سرد کردن بدن در هنگام پایان آن را هرگز فراموش نکنید. حتی اگر به کلاس خود دیر می رسید، حتماً ابتدا کمی بدن تان را گرم کنید. این آرام وارد و خارج شدن به ورزش، علاوه بر کاهش احتمال بروز صدمات به بدن، باعث می شود که ضربان قلب و تنفس نیز به آرامی تند و به آرامی کند شود. برای این کار چند حرکت سریع و راحت هست، مانند چرخاندن دستها به حالت دایره ای بزرگ و یا درجا راه رفتن. با شناخت ورزش های مفید و مضر دوران بارداری، انتخابی صحیح انجام دهید.

ادامه دارد...

منبع: سایت دکتر سلام


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.