راهکارهای اصلاح عادت‌های غلط غذایی (بخش دوم)

ایجاد تغییرات ناگهانی و اساسی در عادت‌های غذایی شاید بتواند منجر به کاهش وزن شما در کوتاه‌مدت شود. اما چنین تغییرات شدیدی نه سالم است، نه عاقلانه و در دراز مدت موفق نخواهد بود. در این مطلب به راهکارهای اصلاح عادت‌های غلط غذایی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
پنجشنبه، 7 فروردين 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
راهکارهای اصلاح عادت‌های غلط غذایی (بخش دوم)
اگر خیلی سریع غذا بخورید، ممکن است به جای اینکه به زمان اتمام گرسنگی خود توجه کنید، فقط محتویات بشقاب‌تان را تا ته بخورید.
 

درباره عادت‌های غذایی‌ فعلی‌تان فکر کنید

1. محرک‌هایی را که بیشتر با آن‌ها در ارتباط هستید تعیین کنید
در فهرست خود دور علامت‌هایی را که روزانه یا هفتگی با آن مواجهید خط بکشید. تعطیلات سال نو احتمالاً یک محرک پرخوری است، اما فعلاً روی علامت‌هایی که بیشتر با آن‌ها روبه‌رو هستید، تمرکز کنید. بعدتر برنامه‌ای برای مقاومت در برابر تعداد بیشتری از علامت‌های تحریک‌کننده خوردن غذا ایجاد خواهید کرد.
 
2. برای هر علامتی که دورش خط کشیده‌اید این سوالات را از خود بپرسید
دو سوال زیر می‌تواند به شما کمک کند:
آیا کاری هست که بتوانم انجام دهم تا از این علامت یا موقعیت محرک خوردن دوری کنم؟ این گزینه برای علامت‌هایی که شامل افراد دیگر نیست، بهتر عمل می‌کند. برای مثال، شاید بتوانید مسیر متفاوتی را برای رفتن به محل کار انتخاب کنید تا در مسیر از توقف جلوی یک رستوران پرهیز کنید.

برای چیزهایی که نمی‌توانم از آن خودداری کنم، آیا می‌توانم کار متفاوتی انجام دهم که سالم‌تر باشد؟ بدیهی است که شما نمی‌توانید از تمام موقعیت‌هایی که عادت‌های غذایی ناسالم شما را برمی‌انگیزند مانند جلسه‌های روزانه کارمندان شرکت خودداری کنید. در این شرایط، گزینه‌های خود را ارزیابی کنید. شاید بتوانید تنقلات یا نوشیدنی‌های سالم‌تری پیشنهاد کنید یا برای خودتان همراه ببرید. حتی شاید بتوانید پیشنهاد کنید که شما کار یادداشت‌برداری را انجام دهید تا توجه‌تان را از خوردنی‌ها دور کنید. شاید برای‌تان ممکن باشد دورتر از خوردنی‌ها بنشینید، تا برداشتن از آن‌ها آسان نباشد. به عنوان یک پیشنهاد بهتر نیز می‌توانید قبل از جلسه برنامه‌ریزی کنید و یک میان‌وعده سالم بخورید.
 

عادت‌های خوب را جایگزین عادت‌های بد کنید

شما تا اینجا توانستید عادت‌های غلط خود و مواردی را که باعث پرخوری‌تان می‌شود شناسایی کنید. حالا زمان اقدام شما رسیده است. باید کارهایی را برای اصلاح عادت‌های غذایی خود انجام دهید. این کارها شامل موارد زیر است:
 
۱. عادت‌های ناسالم را با عادت‌های جدید و سالم جایگزین کنید
برای مثال، با بررسی عادت‌های غذایی خود ممکن است متوجه شوید که خیلی تند غذا می‌خورید. پس با خودتان قرار بگذارید که هر هفته یک وعده ناهار را با یکی از همکاران تقسیم کنید یا یک شب در هفته از دوستی برای شام دعوت کنید. راهکار دیگر این است که بین لقمه‌ها قاشق خود را روی بشقاب بگذارید. همچنین کارهایی مانند تماشای اخبار هنگام غذا خوردن را به حداقل برسانید. چنین چیزهایی شما را از توجه به سرعت غذا خوردن و مقداری که می‌خورید باز‌می‌دارد.
 
2. آهسته‌تر غذا بخورید
اگر خیلی سریع غذا بخورید، ممکن است به جای اینکه به زمان اتمام گرسنگی خود توجه کنید، فقط محتویات بشقاب‌تان را تا ته بخورید.
 
۳. فقط وقتی واقعاً گرسنه هستید، غذا بخورید
اگر می‌بیند وقتی احساسی غیر از گرسنگی مانند بی‌حوصلگی و اضطراب دارید، شروع به خوردن می‌کنید، سعی کنید به جای آن، برای این مواقع یک فعالیت غیرغذایی پیدا کنید. شاید متوجه شوید که پیاده‌روی سریع، تماس تلفنی با یک دوست یا خارج شدن از مکانی که هستید کمک می‌کند تا روحیه بهتری پیدا کنید.
 
۴. غذاهای سالم را از قبل انتخاب کنید
وعده‌های غذایی را از قبل برنامه‌ریزی کنید تا از خوردن غذای سالم و متعادل اطمینان حاصل کنید.
 

عادت‌های سالم را تقویت کنید

برای تقویت عادت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های جدید و سالم صبور باشید. ایجاد عادت‌های جدید زمان می‌برد و یک‌شبه رخ نمی‌دهد. وقتی می‌بینید درگیر عادت ناسالمی شده‌اید، هرچه سریع‌تر از آن دست بکشید و دلیلی را که به آن کار روی آورده‌اید پیدا کنید. بهتر است از خود بپرسید چرا این کار را انجام دادم؟ از کی شروع به انجام آن کردم؟ چه تغییراتی باید ایجاد کنم؟

مراقب باشید خودتان را سرزنش نکنید یا فکر نکنید که یک اشتباه، تمام عادت‌های سالمی را که در کل یک روز رعایت کرده‌اید بی‌اثر می‌کند، چون شما می‌توانید عادت‌های خود را تغییر دهید. پس به این فکر کنید که از وقتی بیدار می‌شوید، هر بار فقط یک روز طول می‌کشد تا بتوانید یک سری موارد را رعایت کنید.

منبع: behtiam.com


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما