تاثیر خوش بینی در موفقیت کارآفرینان

در حوزه کارآفرینی، خوشبینی نه به عنوان یک خصیصه فردی بلکه به عنوان یک استراتژی یا رویکرد حرفه‌ای تلقی می‌شود. کارآفرینی که در تمامی مراحل حرفه‌ای خود خوشبین و مثبت اندیش عمل کند با موفقیت زیادی همراه خواهد بود. در این مطلب به تاثیر خوش بینی در موفقیت کارآفرینان اشاره خواهیم کرد.
يکشنبه، 24 فروردين 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تاثیر خوش بینی در موفقیت کارآفرینان
کارآفرین غیرحرفه‌ای فردی است که با منفی‌نگری و یاس مطلق تنها نیمه خالی لیوان را می‌بیند و دست از کار می‌کشد.
 

نقش خوش بینی در موفقیت کارآفرینان

مسلما کارآفرینی به عنوان یک فرآیند شغلی و حرفه‌ای از فراز و نشیب های بسیاری برخوردار است، لذا کارآفرینان در هر مرحله از کار خود ممکن است با شکست ها و موفقیت هایی روبرو شوند. بالطبع موفقیت برای همه افراد امری خوشایند و مطلوب است. اما نحوه مواجهه با شکست ها و موانع است که یک کارآفرین واقعی را از یک ناکارآفرین یا کارآفرین غیرحرفه‌ای متمایز می‌سازد. بسیاری از کارآفرینان برتر دنیای ما افرادی بوده‌اند که بارها با شکست مواجه شده‌اند اما ناامید نشده و خوشبینانه پیش به سوی هدف خود حرکت کرده‌اند. بنابراین می‌توان چنین ادعا کرد که یکی از مهم‌ترین خصوصیت های کارآفرینان برتر خوش‌بینی و مثبت اندیشی‌است.

چند لحظه فکر کنید تا ببینید آیا برای شروع فرآیند کارآفرینی به قدر کافی مثبت اندیش هستید؟ آیا از روحیه کافی برای مواجهه با شکست ها برخوردار بوده و قادرید خوشبینانه در راستای اهداف تجاری خود گام بردارید یا خیر؟ اگر پاسخ شما به این سوالات مثبت است باید بدانید که از یکی از مهمترین ویژگی های کارآفرینان برتر برخوردار هستید و موفقیت در دستان شماست.

باور کنید یا خیر، جهان تاکنون هیچ کارآفرینی را به خود ندیده که کسب و کارش یک یا چند بار شکست نخورده باشد بنابراین اینکه این افراد در رویارویی با این مشکلات و شکست ها چه رویکردی داشته و یا دارند بسیار اهمیت می‌یابد. به طور کلی می‌توان ادعا کرد که یگانه عاملی که در زمان شکست به کمک کارآفرین آمده و او را مجددا به عرصه کار سوق می‌دهد امیدواری و خوش‌بینی است.

لطفا اشتباه برداشت نکنید، خوش بینی به تنهایی کارگشا نخواهد بود. وقتی که کسب و کاری با شکست روبرو می‌شود کارآفرینان دو رویکرد خواهند داشت: مثبت و منفی.

کارآفرین غیرحرفه‌ای فردی است که با منفی‌نگری و یاس مطلق تنها نیمه خالی لیوان را می‌بیند و دست از کار می‌کشد. به عبارتی وی بدون اینکه به دیگر ابعاد و فرصتهای بالقوه ناشی از این شکست بیاندیشد و یا به فکر استفاده از یک استراتژی مناسب باشد به کلی پرونده کسب و کارش را می‌بندد. در مقابل، یک کارآفرین حرفه‌ای قادر است با رویکردی خوشبینانه هر شکست را پلی به سوی موفقیت تلقی کرده و از ادامه راه باز نایستد. به این صورت که با تغییر زاویه دید سعی می‌کند با خلق فرصت حتی در دوران بحران ها کسب و کار خود را حفظ کرده و ثابت کند که خوش‌بینی اش نتیجه بخش بوده است.
 

رابطه مثبت اندیشی و موفقیت

آیا تاکنون زندگینامه کارآفرینان موفق را مطالعه کرده‌اید؟ آیا در اطرافیان خود کارآفرینی حرفه‌ای و موفق می‌شناسید؟ نقطه مشترک این افراد موفق چیست؟ بدون تردید یکی از عمده‌ترین وجوه شباهت این افراد سختکوشی و پشتکار آنهاست. اما آیا می‌دانستید که خوشبینی یکی از مهمترین دلایل انگیزشی این افراد سختکوش می‌باشد؟ زمانی که فردی خوشبینانه و مثبت به آینده شغلی و به طور کلی آینده زندگی اش فکر‌ می‌کند از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد مگر زمانی که تمام اهداف و آمالش محقق شده باشند. در واقع خوشبینی مانند سوختی عمل می‌کند که موتور فعالیت حرفه‌ای افراد موفق را روشن نگاه داشته و تا رسیدن به مقصد آنها را جا نخواهد گذاشت.

در مقابل، نومیدی و منفی‌نگری دو عامل بسیار بازدارنده هستند که تنبلی ذهنی و جسمی را به بار خواهند آورد. کارآفرینی که از ابتدای کار دید مثبتی به کسب و کار خود نداشته باشد به محض رویارویی با اولین مانع دست از کار خواهد کشید. به طور کلی منفی‌بافی مانع از آن می‌شود که افراد به فعالیت های موفقیت آمیز مبادرت ورزیده و آرزوها و اهداف شغلی خود را محقق سازند.

از قدیم گفته اند که آدمی به امید زنده است. شما تا چه اندازه به این مثل معتقدید؟ اصلا آیا اگر برای امروز خود برنامه‌ریزی نکرده بودید باز هم مایل بودید صبح از تختخواب خود بلند شده و کارهای مختلف روزانه تان را انجام دهید؟ اگر پاسخ تان آری است پس شما فرد امیدواری هستید. یعنی مایلید که روز خود را شروع کرده و با هدفی به پایان برسانید. همین شرایط برای امر کارآفرینی نیز مصداق می‌یابد.

یک کارآفرین در وهله اول یک ایده تجاری را در ذهن خود پرورش داده و در راستای هدفی که برای آن در نظر گرفته این ایده را اجرایی می‌کند. بنابراین وی امیدوار است که ایده‌اش روزی تحقق یافته و بتواند به هدفی که تعیین کرده دست یابد. اما اگر در آغاز کار تنها به ایده‌پردازی بسنده کرده‌اید و هدف و فرجامی برای کسب و کار خویش تعیین نکرده‌اید مشخص است که انسان خوشبینی نبوده و با اولین مانع عقب نشینی خواهید کرد.
 

قدرت خوش بینی

در حوزه کارآفرینی، خوشبینی نه به عنوان یک خصیصه فردی بلکه به عنوان یک استراتژی یا رویکرد حرفه‌ای تلقی می‌شود. کارآفرینی که در تمامی مراحل حرفه‌ای خود خوشبین و مثبت اندیش عمل کند با موفقیت زیادی همراه خواهد بود. از جمله اتفاقات خوبی که در اثر خوشبینی رخ می‌دهند می‌توان به این مزایا اشاره کرد:
_ افزایش فروش خدمات و محصولات
_ افزایش رضایتمندی پرسنل
_ افزایش تعداد صفرهای حساب های بانکی کارآفرین
_ تبدیل کارآفرین به یک منبع الهام بخش امیدواری و خوشبینی
_ افزایش شهرت شما و کسب و کارتان در سراسر جهان

منبع: موفق شو


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.