مترجم: مهناز مزارعی
منبع:راسخون
منبع:راسخون
تحقیقات نشان میدهد که یکی از شایعترین علل ریزش مو در مردان و زنان کمبود آهن است. ریزش مو یا دیدن موهای اضافی در برس موی شما ممکن است برای همه افراد ترسناک باشد این مقاله برخی از اطلاعات مربوط به ریزش مو را که با کمبود آهن همراه است و همچنین برخی از روشهای جلوگیری از این وضعیت را ارائه میدهد.
ریزش مو یا طاسی در مردان بیشتر از زنان است. از نظر پزشکی بهصورت آلوپسی، ریزش مو در پوست سر و یا هر قسمت دیگر بدن مانند ابرو، مژه و غیره رخ میدهد. با این حال، مقدار مشخصی از ریزش مو طبیعی است و نگران کننده نیست. علاوه براین، مطالعات انجام شده نشان میدهد که یک فرد سالم حدود 50 تا 100 رشته مو را در روز از دست میدهد. ریزش روزانه موها لزوما یک ریزش موی دائمی نیست چون تمام موها به امید زندگی 3-6 ساله رشد میکنند.
قرصهای ضد بارداری، شوره سر، استرس، زایمان، اختلالات عاطفی، یائسگی، رژیمهای غذایی و غیره، برخی از دلایل شایع ریزش مو در زنان هستند. علاوه براین، یکی از رایج ترین علل ریزش مو در زنان قبل از یائسگی کمبود آهن است. ریزش مو در زنان همچنین میتواند به علت بیماریهای خاصی مانند کمخونی، کمکاری هورمونهای تیروئید، لوپوس و گاهی سرطان باشد.
فریتین یک پروتئین است که در روده، کبد و طحال یافت میشود که آهن را در بدن ذخیره میکند. غلظت فریتین در خون به طور مستقیم با مقدار آهن موجود در خون متناسب است. علاوه براین، در مقایسه با سطح آهن خون که با رژیم غذایی تغییر میکند، فریتین وضعیت آهن بدن را درازمدت کنترل میکند. بنابراین، کمبود آهن اساسا به عنوان داشتن سطح فريتین کمتر از 40 نانوگرم در میلیلیترخون تعریف میشود.
آهن در بدن انسان در تولید هموگلوبین (ماده ای که اکسیژن را در سلول های قرمز خون حمل میکند) و میوگلوبین کمک میکند. آهن علاوه بر این، نقش مهمی در احیا اکسیژن در گلبولهای قرمز بدن دارد. از این رو میتوان گفت که سطح آهن در بسیاری از قسمتهای بدن نقش مهمی ایفا میکند و برای رشد طبیعی مو ضروری است. علت غالب برای ریزش مو، در طی چند ماه یا چند سال اخیر سطح پایین فریتین یا کمبود آهن بوده است.
جلوگیری
سادهترین راه برای جلوگیری از کمبود آهن و ریزش مو در زنان، حفظ تعادل آهن در بدن است. در واقع زمانی که غلظت آهن جذب شده توسط بدن کافی نباشد، منجر به عدم تعادل آهن در بدن میشود. ریزش مو به علت کمبود آهن میتواند به راحتی با تغییردر رژیم غذایی و گنجاندن غذاهایی مانند گوشت قرمز، میوههای خشک، کلم بروکلی، کشمش، صدف، زرده تخممرغ، سسها، اسفناج که نه تنها غنی از آهن و همچنین حاوی ویتامین هم هستند در رژیم غذایی برطرف شود.
به غیر از این، باید حداقل یک ساعت بعد از غذا خوردن از خوردن چای اجتناب کنید زیرا حاوی تانن است که میتواند جذب آهن در بدن را تحت تأثیر قرار دهد. قرصهای مکمل آهن و اسید آمینه لایزین 15میلی گرم برای زنان و 18 میلی گرم برای مردان نیز میتواند به غلبه بر کمبود آهن کمک کند. با این حال، قبل از انتخاب و مصرف هر نوع مکمل، برای جلوگیری از خطرات احتمالی با پزشک مشورت کنید. ریزش مو در مردان و زنان را میتوان با نوشیدن 8 لیوان آب روزانه درمان کرد. از آنجا که آب نقش حیاتی در حمل و نقل ویتامینها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه و بسیاری از مواد مغذی دیگر در بدن دارد، حفظ هیدراته خود باعث رشد موهای سالم میشود.
در صورت ریزش بیش از حد مو به یک متخصص پوست و مو مراجعه کنید.