نویسنده: محمد جواد واعظی
آلومینیم جزء فلزات سنگین به شمار میرود. گرچه عملاً فلز سنگینی نیست. آلومینیم از نظر فراوانی، سومین فلز در سطح کرهی زمین است. گرچه آلومینیم جزء فلزات بیخطر در نظر گرفته میشود. اما سازمان غذا و داروی آمریکا هیچگاه آن را مورد آزمایش قرار نداده است. با این حال کتابخانهی ملی پزشکی آمریکا، بیش از دو هزار اثر زیانآور در مورد آلومینیم برشمرده است. آلومینیم موجود در هر محصولی که باشد و شما آن را بخورید، بنوشید، تنفس کنید، بپوشید، در آن غوطهور شوید، یا به پوستتان بمالید، وارد بدنتان میشود. آلومینیم در فرآیندهای بیوشیمایی هیچ سیستم زندهای وجود ندارد. آلومینیم در بدن انباشته میشود، به ویژه در مغز و استخوانها. یعنی اگر بخواهید طولانیتر زندگی کنید و قدرت ذهنیتان نیز حفظ شود، شرط احتیاط این است که در طول زندگی از این فلز دوری کنید.
منابع آلومینیم - چطور کمتر در معرض این فلز باشیم
برچسبهای موادی که استفاده میکنید، بخوانید به ویژه:دئودورانتها
محصولات زیبایی پوست و مو
خمیردندانها
غذاهایی مانند پودر کیکهای آماده
بکینگپودر، جوش شیرین
خمیرهای آماده
آنتی اسیدهای معده
قرصهای مسکن و داروهای ضد اسهال
تمیز کنندههای فلزی
ترشیجات کنسرو شده
پنیرهای فلهای
کرمهای قهوه
رنگهای خوراکی
فرآوردههای شیر
مارگارینها
آلومینیم موجود در هر محصولی که باشد و شما آن را بخورید، بنوشید، تنفس کنید، بپوشید، در آن غوطهور شوید، یا به پوستتان بمالید، وارد بدنتان میشود. خوشبوکنندههای هوا و بدن، بطور خاص بسیار زیانبار هستند، زیرا در کالبدشکافی اجساد سالخوردگان در بخش بویایی مغز، آلومینیم یافته شده است. این نشان میدهد که چنین افرادی از اسپریهای ضد عرق حاوی آلومینیم استفاده میکردهاند.
بیشتر بخوانید: وقتی آلومینیوم خطرناک میشود
همچنین باید از بکار بردن ظروف آشپزی آلومینیومی یا ظروف تفلون با بدنهی آلومینیومی خودداری کنید. از فویلهای آلومینیومی برای گرم کردن یا پخت غذا استفاده نکنید. از کنسروهایی که قوطی آلومینیومی دارند استفاده نکنید و در لیوانهای آلومینیومی آب نخورید. آلومینیوم در قطعات اتومبیل، دود اگزوز اتومبیل، فیلتر سیگار، دود سیگار و مواد ساختمانی، آفتکشها و آمالگام دندانپزشکی نیز یافت میشود.
نشانههای مسمومیت با آلومینیم
باور بر این است که سمیت آلومینیم در ایجاد بسیاری از بیماریها مانند آلزایمر، پارکینسون، زوال عقل، آرتروز مفصلی، اختلالات سیستم ایمنی، آلرژی، یبوست، صرع، مشکلات قلبی، بیش فعالی، بیماریهای کلیوی، پوکی استخوان، شیزوفرنی و ... نقش داشته باشد. آلومینیم همچنین باعث سردرد، نارسایی کبد و کلیه، کُلیت، زخم معده، کمخونی، اختلالات ماهیچهای، حفرههای دندانی، سوزش معده، خشکی پوست و مخاط، کمبود حافظه و گیجی میشود. در کودکان اختلالات ADD و ADHD میتواند مربوط به مسمومیت آلومینیومی باشد.چطور بدن را سمزدایی کنیم؟
1. به طور روزانه سیب مصرف کنید. پکتین موجود در سیب با فلزاتی مانند آلومینیم ترکیب میشود و از انباشته شدن آنها در بافتهای بدن پیشگیری میکند و آنها را از بدن خارج میسازد.2. روزانه مقداری آب لیموترش بخورید. نیمی از لیموترش را در یک فنجان آب گرم بفشارید و دوبار در روز بنوشید. این یکی از بهترین راههای برای سمزدایی آلومینیومی است. اسید سیتریک موجود در آب لیموترش به خارج کردن فلزات از سلولها و بافتها کمک میکند.
3. زردچوبه ادویهای حاوی آنتیاکسیدان است که با آنتی اکسیدانها و مواد سمی مقابله میکند. این ماده به آرامی از کبد و کلیه سمزدایی میکند. این دو عضو بدن بیش از همه از سمومی مانند آلومینیم آسیب میبیند. زردچوبه را میتوانید به صورت پودر در غذا استفاده کنید.
منبع مقاله :
واعظی، محمد جواد، (1396)، دانستنیهای پزشکی، قم: نوید حکمت، چاپ اول.