تب کریمه کنگو
افراد تنها با رعایت نکات بهداشتی می توانند، از ابتلا به تب کریمه کنگو جلوگیری نمایند.لازم به ذکر است که این بیماری اغلب در فصل گرم سال اتفاق می افتد و با تمام شدن فصل گرما آمار دقیق تری می توان در مورد آن ارائه داد.
چه افرادی به این بیماری مبتلا می شوند؟
بیماری تب کنگو از سه روش به انسان ها منتقل می گردد، بنابراین به طور معمول افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند که با دام و حیوانات سرو کار دارند.نوعی کنه می تواند این بیماری را از دام به بدن انسان ها منتقل نمایند.
معمولا افرادی که در خانه خود دام نگهداری کرده و یا کسانی که در کشتارگاه ها کار می کنند، همین طور افرادی که در روستا زندگی می کنند و با دام سر و کار بیشتری دارند، بیشتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به تب کریمه کنگو هستند.
مسئله قابل توجه این است که متاسفانه این بیماری در دام آلوده هیچ گونه علامت ظاهری ندارد.
یکی دیگر از مهم ترین روش انتقال این بیماری در زمان ذبح دام است.
در صورتی که ذبح دام اصولی و بهداشتی و تحت نظر متخصصین صورت گیرد هیچ نگرانی جهت انتقال این ویروس از گوشت دام ذبح شده وجود ندارد.علت آن چیست؟
در صورتی که بعد از ذبح، ۲۴ ساعت گوشت در قسمتی به اسم پیش سردخانه نگهداری شود، اگر ویروسی وجود داشته باشد نیز از نابود خواهد شد.
راه سوم انتقال این ویروس از طریق تماس مستقیم با خون دام آلوده و یا دیگر ترشحات بدن دام آلوده می باشد.
افرادی که مسئولیت ذبح دام ها را دارند، ممکن است از طریق تماس مستقیم با خون بدن دام آلوده بیماری ویروس را دریافت کنند.
در صورتی که پرستار و یا دکتر نیز به هنگام درمان با خون و یا ترشحات فرد بیمار برخورد داشته باشند، ویروس وارد بدن آن ها نیز خواهد شد.
توجه داشته باشید گوشتی که به خوبی پخته نشده باشد و یا جگر خام می تواند بیماری را به افراد انتقال دهد.
منبع: سایت نظارت بر خانواده