بیماری وسواس فکری و راه های درمان آن (بخش سوم)

این روزها همه وسواس را یکی از بیماری های روانی می دانند که رواج زیادی یافته است. باید بدانید که وسواس یک بیماری است که انواع مختلف دارد و به طور کلی می توان آن را یک بیماری روان پزشکی نامید که منشأ اصلی...
جمعه، 23 آذر 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بیماری وسواس فکری و راه های درمان آن (بخش سوم)
یک شیوه زندگی سالم و متعادل، نقش مهمی در کاهش اضطراب، کاهش وسواس فکری و عملی  دارد.
 
چکیده : این روزها همه وسواس را یکی از بیماری های روانی می دانند که رواج زیادی یافته است. باید بدانید که وسواس یک بیماری است که انواع مختلف دارد و به طور کلی می توان آن را یک بیماری روان پزشکی نامید که منشأ اصلی آن اضطراب است وحتی موجب کاهش طول عمر افراد می شود.  

تعداد کلمات 1147 / تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه
بیماری وسواس فکری و راه های درمان آن (بخش سوم)

توصیه 3 : روش های طبیعی و ساده درمان وسواس فکری و عملی

تغییر سبک زندگی برای کاهش وسواس فکری و عملی 

یک شیوه زندگی سالم و متعادل، نقش مهمی در کاهش اضطراب، کاهش کارهای اجباری OCD، ترس و نگرانی در انجام آنها دارد.
 

به طور منظم ورزش کنید 

ورزش یک درمان طبیعی و موثر ضد اضطرابی است ،که به کنترل علائم OCD توسط تغییر ذهن در زمانی که افکار وسواسی و اجبار کننده وارد ذهن تان می شود، کمک می کند. برای دریافت حداکثری سود، سعی کنید 30 دقیقه یا بیشتر روزانه به ورزش های هوازیمثل ایروبیک بپردازید. ده دقیقه چند بار در روز موثر میتواند باشد، اگر به تکنیک های ورزشی که انجام می دهید خوب دقت کنید.
 

به اندازه کافی بخوابید

نه تنها اضطراب و نگرانی باعث بی خوابی می شوند، بلکه کمبود خواب نیز می تواند افکار و اضطراب را تشدید کند. هنگامی که شما به خوبی استراحت کنید، حفظ تعادل احساسات بسیار راحت تر است، و عاملی کلیدی در مقابله با اختلالات اضطرابی مانند OCD است.
 

از الکل و نیکوتین اجتناب کنید 

الکل به طور موقت اضطراب و نگرانی را کاهش می دهد، اما در واقع فقط علایم اضطراب را از بین می برد. به طور مشابه، در حالی که ممکن است به نظر برسد سیگار آرام کننده است، ولی نیکوتین در واقع یک محرک قوی است.سیگار کشیدن باعث افزایش سطح اضطراب و علائم OCD می شود.
 

تکنیک های آرامش و ریلکسینگ را تمرین کنید

در حالی که استرس OCD را ایجاد نمی کند، ولی می تواند نشانه هایش را ایجاد کند یا آنها را بدتر کند مدیتیشن ذهنی، یوگا، تنفس عمیق و سایر تکنیک های آرامشی و ریلکسینگ می توانند به کاهش استرس کلی و میزان تنش، کمک کند و به شما در حل مشکلاتتان کمک کند برای بهترین نتایج، به طور منظم تمرینات آرامشی و ریلکسینگ را تمرین کنید.

توصیه 4

به دنبال حمایت و کمک بروید

او سی دی می تواند بدتر شود وقتی که شما احساس ضعف و تنهایی می کنید، بنابراین مهم است که یک سیستم پشتیبانی قوی در خود ایجاد کنید.هر چه بیشتر با دیگران در ارتباط باشید، احساس آسیب پذیری کمتری خواهید کرد ، فقط صحبت کردن در مورد نگرانی ها و اجبارهای هایتان باعث می شود آنها کمتر ترسناک دیده شوند.
با خانواده و دوستان خود در ارتباط بمانید وسواس و اجبار، می توانند زندگی شما را به انزوای اجتماعی سوق دهد. انزوای اجتماعی به نوبه خود علائم OCD شما را تشدید می کند پس بسیار مهم است که با خانواده و دوستان تان در ارتباط بمانید. رو در رو صحبت کردن در مورد نگرانی ها و افکار اجبار کننده تان می تواند، آنها را کمتر واقعی و کمتر ترسناک نمایان کند.
 

درمان او سی دی و اختلال وسواس فکری و عملی

درمان شناختی- رفتاری ،مؤثرترین درمان برای اختلال وسواس فکری است و شامل دو قسمت است:
  1.  در معرض قرار گرفتن و پاسخ پیشگیری
  2.  درمان اختلال شناختی
در معرض قرار گرفتن و پاسخ به پیشگیری ها، تکرار در معرض قرار گرفتن منابع وسواس ها را برای تان به وجود می آورد ، از شما خواسته می شود، تا از رفتارهای اجبارکننده خود اجتناب کنید که معمولا برای کاهش اضطراب انجام می شود. برای مثال، اگر شما وسواس اجباری شستشو را دارید، از شما خواسته می شود که دستگیره درهای توالت عمومی را لمس کنید و بعد از آن دست های تان را نشویید. همانطور که با اضطراب نشسته اید، فکر شستن دست ها به تدریج شروع به تولید می شود به این ترتیب، یاد می گیرید که شما برای رهایی از اضطراب خود نیازی به انجام آن کار ندارید شما کنترل برخی از افکار وسواسی و رفتارهای اجباری خود را دارید.
مطالعات نشان می دهد، که در معرض قرار گرفتن و پیشگیری از واکنش، می تواند در واقع مغزتان را دوباره آموزش دهد، که به طور دائم باعث کاهش علائم OCD می شود. درمان اختلال شناختی ،بر افکار فاجعه آمیز و بد و احساس خیلی بالای مسئولیت پذیری تمرکز می کند.

علاوه بر درمان رفتاری شناختی، درمان های زیر نیز برای OCD استفاده می شوند :
دارو
داروهای ضد افسردگی ،بعضی اوقات همراه با درمان های اختلال وسواسی-اجباری تجویز می شوند با این حال، داروها به تنهایی در کاهش علائم زیاد مؤثر نیستند.

خانواده درمانی
از آنجا که OCD ،اغلب باعث مشکلات در زندگی خانوادگی و سازگاری اجتماعی می شود، خانواده درمانی می تواند درک درستی از از اختلال را بدهد و به کاهش اختلافات خانوادگی کمک کند. می تواند به اعضای خانواده نیز انگیزه دهد و به آنها آموزش دهد، تا چگونه به عزیزانشان کمک کنند.

گروه درمانی
از طریق تعامل با افراد مبتلا به او سی دی ، گروه درمانی حمایت و تشویق را به افراد هدیه می دهد و احساسات منفی و حس تنهایی را کاهش می دهد.

کمک کردن به کسی که او سی دی دارد 
طوری که شما به عزیزتان که مبتلا به او سی دی است، واکنش نشان می دهید، می تواند تاثیر چشمگیری بر چشم انداز و بهبود آنها داشته باشد. نظرات منفی یا انتقادات، می تواند وسواس را بدتر کند، در حالی که محیطی آرام و حمایتی می تواند به بهبود درمان کمک کند.

از انتقادات شخصی اجتناب کنید
به یاد داشته باشید، رفتار های عزیزتان که OCD دارد، علائم این بیماری هستند، نه خود شخصیت او نمی توانید شخص مبتلا به او سی دی را بترسانید یا به آنها بگوئید که انجام این کارها را متوقف کند. آنها نمی توانند با این کار، خود را منطبق کنند و رفتارهایشان را متوقف کنند، بلکه باعث می شود رفتارهای شان بدتر شوند.

تا حد ممکن صبور و مهربان باشید
هر رنج کشیده، باید مشکلات خود را با سرعت برطرف کند هر گونه تلاش موفق برای مقاومت در برابر OCD را ستایش کنید و تشویق کنید، و تمرکزتان را بر عوامل مثبت در زندگی شخص مبتلا بگذارید.

ارتباطات مثبت و روشن تان را حفظ کنید
ارتباطات مهم است، چون شما می توانید تعادل بین حمایت از عزیز مبتلای تان و مقاومت در برابر علائم OCD را حفظ کنید، و بیش از این عزیزتان را ناراحت نکنید.

حس شوخ طبعی پیدا کنید
خندیدن در کنار خانواده ، بی معنی و پوچ نشان دادن برخی از علائم OCD، می تواند به عزیزتان کمک کند تا بیشتر از این اختلال جدا شود فقط اطمینان حاصل کنید که دوست تان از شوخی های شما ناراحت نمی شود.

اجازه ندهید فرد مبتلا به اختلال او سی دی به تنهایی یک زندگی را به عهده بگیرد
به عنوان یک خانواده بنشینید و تصمیم بگیرید که چگونه با علائم بیماری عزیزتان مقابله و رفتار کنید ، سعی کنید زندگی خانوادگی را حفظ کنید و محیط کم استرسی را در خانه داشته باشید.

منبع : سایت نمناک 

بیشتر بخوانید :
بیماری وسواس فکری و راه های درمان آن (بخش اول)
بیماری وسواس فکری و راه های درمان آن (بخش دوم)
اختلال وسواس اجباری
شناخت صحیح و درمان بیماری وسواس
وسواس و روش های درمان آن
چگونه از شر وسواس خلاص شویم؟



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط