مراقبت های هفته چهاردهم بارداری (بخش اول)

اکنون شما وارد هفته چهاردهم بارداری شده اید. در این هفته می توانید بزرگی شکم، ورم لب ها و بینی خود را احساس کنید. اما هنوز هم دیگران نمی توانند این علائم را در شما تشخیص دهند، زیرا کسی بدن شما را مانند خودتان نمی شناسد. احساس وجود فرزند در رحمتان شادی بی نظیری در شما ایجاد خواهد کرد. در این مطلب توصیه ها و مراقبت های هفته چهاردهم بارداری را بیان خواهیم کرد.
يکشنبه، 13 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مراقبت های هفته چهاردهم بارداری (بخش اول)
به یاد داشته باشید که درد شکمی حاصله در هفته چهاردهم بارداری، ناشی از بزرگ شدن رحم شما به دلیل رشد فرزندتان خواهد بود.
 

کودک شما در هفته چهاردهم بارداری چگونه تغییر می کند؟

اندازه کودک شما از سر تا پا در حدود 8.9 سانتی متر و تقریبا به اندازه یک لیمو است. کودک شما حدود 60 گرم وزن دارد. بدن او سریع تر از سر او رشد می کند و سر او اکنون بر روی یک گردن خوش ترکیب تر قرار گرفته است. در آخر این هفته، دست های او درازتر شده اند و اندازه آنها با کل بدن او متناسب است. با این حال پاهای او باید کمی بزرگتر شوند تا با بقیه اندام های او متناسب شوند. 

هم چنین به تدریج پوششی از موهای کرک مانند و بسیار نرم که لانوگو یا کرک جنینی نامیده شده و نازک، بی رنگ و فاقد مغز هستند، تمام بدن او را خواهد پوشاند. کبد او تولید صفرا را در این هفته آغاز می کند. این امر نشان می دهد، کبد فعالیت مناسبی دارد. طحال نیز همکاری خود را در تولید گلبول های قرمز خون آغاز می کند.هم چنین ادرار کودک داخل مایع آمنیوتیک می ریزد. این کار، یک فرآیند طبیعی است که تا زمان تولد او ادامه خواهد داشت.

شما هنوز هم قادر نخواهید بود حرکت های کودک خود را احساس کنید، اما دست ها و پاهای او که اکنون حدود 1.25 سانتی متر طول دارند، فعالتر و انعطاف پذیرتر شده اند. از آن جایی که مغز او ارسال پالس های عصبی را آغاز کرده است، گاهی اوقات ماهیچه های صورت او تغییراتی را نشان می دهند که به صورت نگاه با چشم های نیمه باز، اخم کردن و شکلک درآوردن، دیده می شود. اکنون کودک شما می تواند چنگ بیندازد و هم چنین می تواند انگشت شست خود را بمکد!
 

کودک شما در هفته چهاردهم بارداری چقدر بزرگ شده است؟

می توانید مشت خود را محکم گره کرده و اندازه فرزندتان را که حالا در هفته چهاردهم بارداری قرار گرفته است، تصور کنید. او اینک در داخل رحم شما، به وسیله شناور شدن در کیسه آب که متناسب با اندازه اوست، به طور کامل از عفونت ها و ضربه محافظت می شود. تقریبا اندازه طول بدن جنین از بالای سر تا پایین بدنش در هفته چهاردهم بارداری برابر با 5/8 تا 9 سانتی متر بوده و وزن او تقریبا حدود 5/1 اونس و یا 40-45 گرم می باشد. جای تعجب نیست که شما به عنوان یک مادر باردار در این دوره، علائم عجیب و غریبی را تجربه می کنید و از چنگال گرسنگی رهایی نداشته باشید. چون فرزندتان با سرعت بیشتری در حال رشد است، به همین دلیل نیاز بدن او به دریافت مواد غذایی افزایش خواهد یافت.
 

هفته چهاردهم بارداری و تغییرات در بدن مادر

با ورود مادر حامله به هفته چهاردهم بارداری، رحم او تمام محدوده ی لگن را کاملا پر خواهد کرد. همچنین، در حال حاضر شکم مادر باردار گسترش یافته و شروع به بزرگ شدن می کند. به همین خاطر، یک دست انداز کوچک در شکم او مشاهده خواهد شد که می تواند به راحتی، وجود یک نوزاد در حال رشد را در رحم مادر اثبات کند.
 

علائم هفته چهاردهم بارداری

 1- درد شکم
به عنوان یک مادر حامله به یاد داشته باشید که درد شکمی حاصله در این هفته از بارداری، ناشی از بزرگ شدن رحم شما به دلیل رشد فرزندتان خواهد بود. هر چند بدنتان با بسیاری از تغییرات این دوره از بارداری کنار آمده و با آمادگی کامل، فرزند داخل رحم تان را تحت پوشش قرار داده است، اما شما مجبور به تحمل رنج و درد بیشتری، به عنوان بخشی از علائم کل دوران بارداری هستید. اجازه دهید کمی هم در مورد درد زایمان صحبت کنیم که می توان ادعا کرد، درد شکمی در دوران حاملگی در مقایسه با آن بسیار ناچیز است. اما بدانید که همه این دردها، هنگام شنیدن گریه فرزندتان فراموش خواهد شد. از آنجایی که رباط های اطراف رحم مادر باردار به دلیل رشد رحم راحت نیستند، همه کشش ها و بیشتر شدن درد در ناحیه شکم هم ناشی از آن خواهد بود.
 
2- تاری دید
اگر شما یکی از مادرانی باشید که قبل از آغاز دوران بارداری از لنزها برای بهتر دیدن محیط پیرامون خود استفاده می کردید، پس بدانید که دوران حاملگی می تواند قدرت بینایی شما را تحت تاثیر قرار دهد. بارداری مادران، شکل چشم های آن ها را تغییر داده و همچنین باعث کاهش تولید اشک در چشم ها می شود.

راه حل: بهترین و آسان ترین روش حل این مشکل، مراجعه به پزشک متخصص چشم و استفاده از عینک به جای لنزهای تماسی می باشد، اما اگر شما از لنزهای تماسی برای اهداف زیبایی استفاده می کنید، بهتر است آن را در دوران بارداری کنار بگذارید.

ادامه دارد...

منبع: سایت دکتر سلام


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما