غذاهایی که باعث سوزش معده می‌شود (بخش دوم)

بعضی از افراد بعد از نوشیدن قهوه، سوزش معده را تجربه می‌کنند. قهوه سبب شل ‌شدن دریچه‌ی انتهای مری می‌شود که خطر بازگشت اسید و سوزش معده را افزایش می‌دهد. بر اساس برخی تحقیقات، کافئین موجود در قهوه دلیل...
دوشنبه، 25 فروردين 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
غذاهایی که باعث سوزش معده می‌شود (بخش دوم)
معمولا افراد برای تسکین سوزش معده شیر مصرف می‌کنند. درحالی‌ که نوشیدن شیر ممکن است به‌جای تسکین، علائم سوزش معده را ایجاد کند.
 

درمان سوزش معده با خوردن ۱۰ خوراکی طبیعی و تاثیرگذار

1. پیاز
پیاز به‌خصوص پیاز خام یک عامل متداول برای سوزش معده است. پیاز هم دریچه‌ی انتهای مری را شل می‌کند که به بازگشت اسید و سوزش معده می‌انجامد. در یک مطالعه، از گروهی از افراد مبتلا به سوزش معده خواسته شد یک روز همبرگر ساده بخورند و روز دیگر همان همبرگر را با پیاز مصرف کنند. نتایج مطالعه حاکی از آن بود که مصرف همبرگر با پیاز، به وضوح علائم سوزش معده‌ی این افراد را بدتر کرده بود. به‌علاوه پیاز منبع غنی از فیبرهای قابل‌تخمیر است که موجب آروغ‌زدن می‌شود. آروغ‌زدن می‌تواند علائم بازگشت اسید را تشدید کند. فیبرِ قابل‌تخمیرِ پیاز از فودمپ‌ها ساخته شده است. فودمپ‌ها ترکیباتی هستند که ممکن است برخی از مشکلات گوارشی را تحریک کنند.
 
2. الکل
مصرف الکل به چند طریق می‌تواند سبب تشدید علائم سوزش معده شود. الکل سبب شل‌شدن دریچه‌ی انتهای مری می‌شود که به بازگشت اسید معده به مری و سوزش معده منجر می‌شود. علاوه‌براین، نوشیدنی‌های الکلی به‌ خصوص شراب و آب‌جو می‌توانند مقدار اسید معده را افزایش بدهند که خطر سوزش معده را بیشتر می‌کنند. مصرف بیش ‌از حد الکل به‌ طور مستقیم به پوشش مری صدمه می‌زند و با گذشت زمان سبب حساسیت بیشتر مری به اسید معده خواهد شد.
 
3. قهوه
بعضی از افراد بعد از نوشیدن قهوه، سوزش معده را تجربه می‌کنند. قهوه سبب شل‌شدن دریچه‌ی انتهای مری می‌شود که خطر بازگشت اسید و سوزش معده را افزایش می‌دهد. براساس برخی تحقیقات، کافئین موجود در قهوه دلیل اصلی آن است.

بااین‌حال، مطالعات دیگری وجود دارند که فقط روی تأثیرات کافئین انجام شده‌اند و نشان می‌دهند که کافئین در علائم رفلاکس نقشی ندارد. درصورتی‌که این موضوع درست باشد، پس باید ترکیبات دیگر موجود در قهوه را مورد بررسی قرار داد. بااین‌حال، سایر تحقیقات هیچ ارتباطی بین قهوه و علائم رفلاکس را نشان نمی‌دهند. اگر با قهوه مشکلی ندارید می‌توانید آن را مصرف کنید، اما اگر احساس می‌کنید قهوه سبب رفلاکس و سوزش معده‌ی شما می‌شود بهتر است از خوردن آن اجتناب کنید یا مصرف آن را کاهش بدهید.
 
4. نوشیدنی‌های گازدار
نوشیدنی‌های گازدار عامل اصلی سوزش معده هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که این نوشیدنی‌ها دریچه‌های انتهای مری را شل می‌کند و خاصیت اسیدی بودن اسید معده را افزایش می‌دهند که هردو عامل سوزش معده هستند. در یک مطالعه محققان الگوی خواب بیش از ۱۵ هزار نفر را مشاهده کردند و دریافتند که تقریبا ۲۵ درصد افراد، سوزش معده‌ی شبانه را تجربه می‌کنند.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که سوزش معده در شب با چند عامل ارتباط قوی دارد که از آن جمله می‌توان به مصرف نوشیدنی‌های گازدار اشاره کرد. تحقیق دیگری نشان می‌دهد که خطر ایجاد علائم رفلاکس مانند سوزش معده در افرادی که نوشیدنی‌های گازدار مصرف می‌کنند تا ۶۹ درصد بیشتر است.
 
5. شیر
معمولا افراد برای تسکین سوزش معده شیر مصرف می‌کنند. درحالی‌که نوشیدن شیر ممکن است به‌جای تسکین، علائم سوزش معده را ایجاد کند. به گفته‌ی محققان، شیر ممکن است تولید اسید معده را افزایش بدهد که یک عامل خطر برای سوزش معده است. در مطالعه‌ای که روی بیش از ۴۰۰ نفر با سوزش معده صورت گرفت، تقریبا ۳۸ درصد افراد بعد از نوشیدن شیر علائم سوزش معده را گزارش دادند. براساس تحقیقات، ارتباط بین نوشیدن شیر و سوزش معده ناشی از چربی‌های موجود در شیر است. درصورتی‌که نوشیدن شیر سبب سوزش معده‌تان می‌شود بهتر است از نوشیدن آن خودداری کنید یا مصرف آن را کاهش بدهید.
 

غذاهایی که احتمالا به بهبود سوزش معده کمک می‌کنند

درحالی‌که بسیاری از غذاها ممکن است سوزش معده‌تان را بدتر کنند، غذاهایی هم وجود دارند که به بهبود علائم آن کمک می‌کنند. در ادامه چند غذایی را که به بهبود سوزش معده کمک می‌کنند، معرفی کرده‌ایم:
 
زنجبیل:
این ماده یک درمان طبیعی برای حالت تهوع و استفراغ است. درحالی‌که شواهد کمی مبنی بر تأثیر زنجبیل بر سوزش معده وجود دارد ولی ممکن است رفلاکس را کاهش بدهد.
 
موز و هندوانه:
این میوه‌ها به‌طورطبیعی اسید کمی دارند و اغلب برای کاهش رفلاکس پیشنهاد می‌شوند.
 
سبزیجات:
این مواد به‌طور طبیعی چربی، اسید و قند کمی دارند. این سبزیجات شامل لوبیا، کلم بروکلی، اسفناج و کرفس هستند.
 
بلغور جو:
بلغور جو حاوی فیبر است که با کاهش خطر بازگشت اسید ارتباط دارد. این فیبرها فاقد فودمپ‌ها هستند، به‌همین دلیل سبب آروغ‌زدن یا رفلاکس نمی‌شوند.
 
غلات و سیب‌زمینی:
تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف غلات و سیب‌زمینی با کاهش ۴۲ درصدی بیماری رفلاکس معده به مری همراه است.

منبع: سایت چطور


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط