کودکان را به خوردن سبزیجات تشویق کنید

قبل از پرداختن به دلایل عمده بی اشتهایی کودکان بر این موضوع تاکید می شود که رشد سریع نوزادان در سال دوم و سوم نسبت به سال اول زندگی که وزن تولدشان به سه برابر افزایش می یابد.
جمعه، 29 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
کودکان را به خوردن سبزیجات تشویق کنید
از آنجا که سبزیجات دارای خواص فراوانی به خصوص برای کودکان هستند در این جا چند راهکار را به شما معرفی می کنیم تا کودک شما به خوردن این گروه غذایی تمایل بیشتری نشان دهد. در کنار یک سبزی آشنا، یک سبزی جدید به کودک بدهید.
 
١. بچه ها را در تهیه غذا شرکت دهید : بچه‌ها را به فروشگاه مورد نظر برده و به آنها اجازه دهید تا سبزیجات را خودشان انتخاب کنند. آنها را در امور شستشوی سبزیجات، پوست کندن آنها و همچنین در انتخاب روش پخت مشارکت دهید. بگذارید آنها سبزیجات را لمس کرده و بو کنند. با انجام این کارها خواهید دید که چطور آنها نسبت به غذایی که خود در تهیه آن مشارکت داشته و احساس مالکیت در آن می کنند را با میل و علاقه می خورند.
 
٢. از سبزیجات سرگرمی بسازید : اگر سبزیجات را به اشکال متفاوت درآورده و با آنها سرگرمی ایجاد کنید خواهید دید که چگونه بچه ها نسبت به خوردن آنها تمایل بیشتری از خود نشان میدهند و مسیر غذا از بشقاب به دهان چقدر راحت تر طی می شود.
 
۳. کودکان را مجبور به خوردن سبزیجات نکنید: هیچوقت سعی نکنید کودک خود را مجبور کرده تا غذایش را تا انتها بخورد.
متخصصان می گویند اگر کودک را مجبور به خوردن غذایی کنید منجر به ممانعت وی از خوردن به آن غذا می شود و این مورد نه تنها برای کودکان بلکه برای بزرگسالان نیز صدق می کند.
 
۴. در کنار یک سبزی آشنا، یک سبزی جدید به کودک بدهید: هیچوقت سعی نکنید بشقاب کودک را از سبزیجاتی پر کنید که برای وی نا آشناست و یا آنها را دوست ندارد. هر دفعه یک سبزی ناآشنا را در کنار یک سبزی آشنا به کودک بدهید. با این کار، کودک، هم شانس امتحان کردن سبزی جدید را دارد و هم اگر آن را دوست نداشت مطمئن هستید که چیزی برای خوردن دارد که گرسنه نماند.
 
۵. تسلیم نشوید: اگر چند بار سعی کرده اید به کودک خود سبزیجات مختلف از جمله هویج یا اسفناج بدهید ولی هر بار با صورت درهم کشیده وی مواجه شده اید، تسلیم نشوید. کودکان با افزایش سن، ذائقه شان نیز تغییر می کند. آنها قبل از این که از غذایی خوششان بیاید باید چندین مرتبه آن را امتحان کنند. به کودکان خود بر چسب ایراد گیر نگذارید چرا که با انجام این کار آنها با همین عنوان به زندگی خود ادامه می دهند شما بهتر است به جای این کار دوباره و دوباره سعی کنید به روش های مناسبی به آنها غذا را ارائه کنید، مطمئن باشید دیر یا زود آنها تسلیم می شوند.
 
۶. سبزیجات را به صورت بستنی چوبی و یا اسموتی درآورید: سیب مینی و هویج را به صورت پوره درآورده آنها را با مقداری ماست و آب پرتقال مخلوط کرده و در انتهای آنها چوب بستنی فرو کرده و درون فریزر قرار دهید. مخلوط میوه و سبزیجات را درون اسموتی ها نیز می توانید امتحان کنید.
 
۷. سبزیجات را سرخ کنید: گاهی اوقات کودکان سبزیجات را به خاطر اینکه بد پخته شده و یا له شده دوست ندارند. در این صورت، سبزیجات سرخ کرده را امتحان کنید. تجربه نشان داده بسیاری از کودکان از سبزیجات سرخ کرده به خاطر این که روی آنها ترد شده و درونشان پخته می شوند استقبال خوبی می کنند. سعی کنید سبزیجات را با کمی روغن زیتون مخلوط کرده و قبل از سرخ کردن مقداری پنیر پارمسان نیز روی آنها بریزید.
 
۸. به کودک سبزیجات را با سس بدهید:  هیچوقت سعی نکنید سبزیجات را درون سس های مایونز و یا خامه ای فرو کنید. استفاده از سس های سالم مانند سس هایی که با انواع ماست تهیه می شوند گزینه های مناسبی هستند. کودکان عمل فرو بردن سبزیجات مانند هویج درون سس را دوست دارند.
 
۹. سبزیجات را در دسترس کودک قرار دهید: زمانی که کودک شما گرسنه است اگر سبزیجات در دسترس وی باشد تمایل بیشتری به خوردن آن خواهد داشت. سعی کنید سبزیجات را تا حد ممکن در دسترس قرار دهید. بهتر است آنها را در ردیف جلویی یخچال قرار داده تا هر وقت کودک در یخچال را باز کرد و به دنبال غذا بود آنها را ببیند.
 
۱۰. برای کودکان الگوی خوبی باشید:  اگر خودتان کلم بروکلی نمی خورید معمولا متقاعد کردن کودک شما به خوردن این سبزی کار سختی است. اگر شما سبزیجات را با میل کامل بخورید مطمئن باشید کودکان نیز آنها را با میل کامل می خورند. اگر شما سبزی خور خوبی نیستید این کار را به فرد دیگری مانند پدر یا مادربزرگ بسپارید چرا که گاهی اوقات کودکان از دیگران بهتر از پدر یا مادر خود حرف شنوی دارند.
 
قبل از پرداختن به دلایل عمده بی اشتهایی کودکان بر این موضوع تاکید می شود که رشد سریع نوزادان در سال دوم و سوم نسبت به سال اول زندگی که وزن تولدشان به ۳برابر افزایش می یابد (یعنی حدود ۹تا ۱۱ کیلوگرم) و همچنین افزایش قدی بین ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر نسبت به قد زمان تولد خود دارند، بسیار کاهش می یابد و این تفاوت سرعت وزن گیری و افزایش قد طبعا در میزان نیاز آنها به مقدار انرژی و مواد مغذی و حجم غذای خورده شده آنها نیز تاثیر گذاشته و کم غذایی آنها را موجب می شود که نباید با بی اشتهایی یا کم اشتهایی اشتباه گرفته شود؛ اگر شما عزیزان به ریشه یابی علل به وجود آورنده بی اشتهایی پی برده و این عوامل را از پیش پای خود بردارید، خواهید دید که چه ساده، روند رشد و بالندگی بچه در چارچوب ظرفیت های ژنتیک بهتر از سابق خواهد شد و علاقه او به غذاهای مختلف نمود خواهد یافت.
 
منبع: آشپزی و تغذیه کودکان، فاطمه تقدسی‌نیا،صص54-50، نوید حکمت، چاپ دوم، قم، 1396


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط