پیمایش جهانی ارزشها
شواهد حاصل از پیمایش جهانی ارزشها از تحلیل نتایج پیمایش جهانی ارزشها، شواهد سطح - فردی مربوط به قرارگیری در معرض ارتباطات جمعی و ارزشهای فرهنگی در جوامع مختلف بدست می آید
شنبه، 30 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
شواهد حاصل از پیمایش جهانی ارزشها از تحلیل نتایج پیمایش جهانی ارزشها، شواهد سطح - فردی مربوط به قرارگیری در معرض ارتباطات جمعی و ارزشهای فرهنگی در جوامع مختلف بدست می آید؛ این پیمایش، یک پژوهش جهانی در مورد تغییرات اجتماعی - فرهنگی و سیاسی است که به جمع آوری دادههای قابل مقایسه در بین کشورها در قالب ۵ موج از ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۷ پرداخته است.
پروژه پیمایش جهانی ارزشها حاوی پیمایشهای ملی در مورد ارزشها و عقاید اساسی مردم در بیش از ۹۰ کشور مستقل است که شامل ۸۸ درصد از جمعیت کل جهان در ۶ قاره می باشند. این پیمایش که بر پایه پیمایش ارزشهای اروپاییان انجام می گیرد، برای اولین بار در ۴۳ کشور در سال ۱۹۸۱ صورت پذیرفت. موج دوم در سال ها ۱۹۹۱ - ۱۹۹۰ در ۴۳ کشور انجام شد. موج سوم در سالهای ۱۹۹۶ - ۱۹۹۵ در ۵۵ کشور و موج چهارم در سال های ۲۰۰۱ - ۱۹۹۹ در ۷۰ کشور انجام شد. موج پنجم که ۵۶ کشور را پوشش می داد. در سالهای ۲۰۰۷ - ۲۰۰۵ انجام شد. پیمایش جهانی ارزشها شامل مرفه ترین اقتصادهای بازاری جهان، مانند ایالات متحده، ژاپن و سوئیس که دارای سرانه در آمد سالانه بیش از ۴۰ هزار دلار و نیز کشورهایی با درآمد متوسط نظیر مکزیک، اسلواکی و ترکیه و جوامع کشاورزی فقیر نظیر اتیوپی، مالی و بورکینوفاسو با سرانه در آمد سالانه ۲۰۰ دلار یا کمتر می باشد. به طور کلی، ۱۱ کشوری که در هر ۵ موج این پیمایش موجود بوده اند. کار مقایسه روندهای بلندمدت در طول ربع قرن گذشته را تسهیل می کند. ۲۷ کشوری که در پیمایشهای ۱۹۹۰ و ۲۰۰۵ موجود بودند، نیز امکان انجام مقایسههایی در این فاصله ۱۵ ساله را فراهم می کند.
تفاوت عمده ای در سطوح توسعه انسانی در بین کشورهای مورد بررسی وجود دارد. این تفاوت با استفاده از شاخص توسعه انسانی برنامه توسعه ملل متحد که از ترکیب درآمد سرانه با سطح تحصیلات، سواد و طول عمر حاصل می شود، مورد سنجش قرار گرفت. برخی کشورها مانند جزیره مالت، لوگزامبورگ و ایسلند، جمعیتی کمتر از ۱ میلیون نفر دارند، در حالی که، در سر دیگر طیف کشورهایی مانند هند و چین جمعیتی بیش از 1 میلیارد نفر دارند. این پیمایش شامل دموکراسی های نسبتا کهن نظیر استرالیا، هند و هلند، دموکراسی های نسبتا جدید مانند السالوادور، استونی و تایوان و نظام های خودکامه مانند چین، زیمباوه، پاکستان و مصر می گردد. فرایند گذار در هر یک از این کشورها به شکل قابل توجهی متفاوت است: برخی کشورها طی دهه ۱۹۹۰، استقرار سریع دموکراسی را تجربه کرده اند؛ امروزه کشورهای مانند جمهوری چک، لتونی و آرژانتین، در زمینه حقوق سیاسی و آزادی های مدنی، با کشورهای مانند، بلژیک، ایالات متحده و هلند که دارای سنت های طولانی دموکراسی هستند هم رتبه محسوب می شوند. همچنین این پیمایش، شامل اولین دادههای پیمایشی مقایسه ای از برخی کشورهای مسلمان مانند کشورهای عربی، اردن، عراق، مصر و مراکش و نیز کشورهای ایران، ترکیه، بنگلادش و پاکستان است. جامع ترین پوشش این پیمایش، مربوط به اروپای غربی، آمریکای شمالی و اسکاندیناوی است. در این مناطق پیمایشهای مربوط به افکار عمومی طولانی ترین سنت را دارند، اما علاوه بر این مناطق، این پیمایش کشورهایی از تمام مناطق جهان - از جمله کشورهای جنوب صحرای آفریقا - را نیز در بر می گیرد.
پیمایش جهانی ارزشها و پیمایش ارزشهای اروپاییان، از اولین موج آنها در ۱۹۸۱ تاکنون، برخی گونه های مربوط به رسانهها، از جمله استفاده منظم از روزنامهها و میزان تماشای تلویزیون را در بر می گیرند. این امر، امکان برخی مقایسه ها را طی زمان فراهم می کند، اما از آنجایی که چنین گویه هایی به طور مداوم در تمام کشور مورد بررسی با در تمام موجهای این پیمایش ها نیامده اند، انجام تحلیل طولی دشوار و پیچیده می شود. گویه استفاده از تلویزیون در موج های سوم و چهارم در کشورهای اندکی گنجانده شد. این امر، امکان بررسی تغییر در طول زمان را در کشورهایی نظیر بنگلادش، پرو، پاکستان، جوامع در حال توسعه در آفریقای جنوبی و همچنین کشورهای پساصنعتی معاصر از جمله اسپانیا، سوئد، نروژ و ایالات متحده را فراهم می آورد. غنی ترین مجموعه گویه ها که استفاده از رسانه - های خبری را مورد سنجش قرار داد. در تازه ترین موج پیمایش در ۲۰۰۷ - ۲۰۰۵ آمده است. بنابراین کتاب حاضر، ابتدا به بررسی موج پنجم می پردازد که بیش از ۵۰ کشور را پوشش می دهد.
منبع: جهانی شدن و تنوع فرهنگی، پیپا نوریس و رونالد اینگلهارت، ترجمه: عبدالله فاضلی و ساجده علامه،صص67-65، چاپ و نشر سپیدان، تهران، چاپ اول، ۱۳۹۵
مقالات مرتبط
جهانی شدن عام گرایی و خاص گرایی
جهانی شدن و جستجوی بنیادها
تجدد ومسئلۀ پسا تجدد (قسمت اول)
الیاس و جهانی شدن (قسمت اول)
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
کنترل و تنظیم رادیو و تلویزیون
شنبه، 30 آذر 1398
شکاف بین ملتهای فقیر و غنی
شنبه، 30 آذر 1398
نظريه هاي جهاني شدن
شنبه، 29 آذر 1393
جهاني شدن چیست ؟
شنبه، 29 آذر 1393
جهاني شدن زندگي اجتماعي
يکشنبه، 2 شهريور 1393
جهاني شدن
جمعه، 24 مرداد 1393
جهانی شدن Globalization
يکشنبه، 25 خرداد 1393
حوزه های علمیه در چالش جهانی شدن
چهارشنبه، 29 آبان 1392
آیا جهانی شدن تهدید است؟
چهارشنبه، 29 آبان 1392
راهبرد جمهوری اسلامی ایران در قبال جهانی شدن
پنجشنبه، 14 شهريور 1392
تازه های مقالات
یاد مادر از زبان فرزندان حضرت زهرا (سلام الله علیها)
اهمیت آموزش و یادگیری خوشنویسی
پیوند عرفانی در هنر خوشنویسی
استناد حضرت زهرا (س) به آیات قران در خطبه فدک
سوالات متداول بلیط تهران دبی علی بابا
انواع هوش مصنوعی را به همراه کاربرد هریک بشناسید
دوگانه جنگ و صلح در اسلام
آب و هوای فتحیه و بهترین زمان سفر به آن
کالری یک لیوان چای
کالری یک لیوان کاپوچینو چقدر است؟
بیشترین بازدید هفته
خلاصه ای از زندگی مولانا
چگونه تعداد پروتونها، نوترونها و الکترونها را تشخیص دهیم؟
اقدامات مهم و اورژانسی پس از چنگ زدن گربه
داستان های کوتاه از پیامبر اکرم (ص)
پیش شماره شهر های استان تهران
نحوه خواندن نماز والدین
چهار زن برگزیده عالم
زنگ اشغال برای برخی تماس گیرندگان
پیش شماره شهر های استان گیلان
داستان انار خواستن حضرت زهرا(س) از امام علی(ع)
موارد بیشتر برای شما
مقایسه سودآوری اتریوم و سولانا
هدف قرار دادن پایگاه "ستیلا ماریس" توسط حزبالله
اهدای ۳ کیلو طلا از شهرری به جبهه مقاومت
لاریجانی: ما میتوانیم ظرف ۲۴ ساعت به توانمندی بازدارندگی هستهای برسیم
وحشت در تلآویو
تصادف صهیونیستهای در حال فرار از ترس موشکهای حزب الله
کشف بزرگترین مرجان جهان در اقیانوس آرام
رونمایی از پهپاد جدید سپاه در مشهد
اقامه نماز بر پیکر شهید محمد عفیف
نگاه آسیبشناسانه رئیس قوه قضاییه به مسئله قرارهای قضایی
انتقاد رئیس عدلیه از سیاست "ما نبودیم، دیگران بودند"
بدشانسترین جاسوس دنیا به دام افتاد
تعداد محکومان افغان به روایت سخنگوی وزارت خارجه
بقائی: سفر گروسی به ایران هیچ ارتباطی با رژیم صهیونیستی ندارد
لحظه درگیری شهید امیرمحمد شمسی با سارقان مسلح