حفاظهای ناودانی

حفاظهای ناودانی به منظور حفاظت از ناودان در برابر گرفتگی توسط تجمع مواد زائد به کار می‌روند. جهت کسب اطلاعات بیشتر این مطلب را بخوانید.
شنبه، 29 شهريور 1393
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
حفاظهای ناودانی
حفاظهای ناودانی

 

تألیف: حمید وثیق زاده انصاری
منبع: راسخون



 
حفاظهای ناودانی به منظور حفاظت از ناودان در برابر گرفتگی توسط تجمع مواد زائد به کار می‌روند. جهت کسب اطلاعات بیشتر این مطلب را بخوانید.
ناودانی‌ها و راه ‌آبهای باران تقریباً جزئی از هر خانه هستند. این ساختارها جهت حفظ ساختمان در وضعیت خوب مورد نیازند. بدون ناودانی‌ها و راه ‌آبها، آب باران می‌تواند گرد و خاک را بر روی دیوار و کناره‌ها بپاشد، و حتی ممکن است وارد زیر زمین شده و موجب فرسایش خاک اطراف زیر بنا شود. همه این شرایط برای عمر طولانی ساختمان زیان آورند. ناودانی‌ها و راه ‌آبها جمع آوری و دفع آب باران را تسهیل می‌سازند. اما کار آیی این ساختارها می‌تواند تحت تأثیر مواد زائدی که می‌توانند ناودانی را مسدود کنند، قرار گیرد. این انسداد می‌تواند منجر به تجمع آب باران شود، که به نوبه خود به سقف و دیگر قسمت‌های خانه آسیب می‌رساند. با استفاده از حفاظ ناودانی می‌توان از وقوع چنین شرایطی جلو گیری کرد.
حفاظهای ناودانی

حفاظ‌های ناودانی چه هستند

ناودانی‌های باز که در لبه‌های بالای سقف قرار دارند، محلی برای تجمع مواد زائد مانند برگ، دانه و گل‌ها می‌باشند. این آشغالها می‌توانند ناودانی و راه ‌آبها را مسدود و مانع از جریان آزاد آب باران شوند. این شرایط هدف اصلی از نصب ناودانی را با شکست مواجه می‌سازند. به منظور جلو گیری از انسداد ناودانی و تجمع آب باران حاصله، حفاظهای ناودانی عرضه شدند. ناودانی‌های سر باز به چنین پوشش‌هایی نیاز دارند که در بالای ناودانی سابق نصب شده و در سر تا سر طول ناودانی امتداد می‌یابند. آنها به غیر از این به محافظان برگ، پوشش‌های ناودانی و غربالهای ناودانی معروفند. این پوشش‌ها دارای سوراخ‌های کوچکی بوده که از ورود آشغال به ناودانی و مسدود کردن آن جلو گیری می‌نمایند. اگر چه از ورود آشغالهای بزرگ به ناودانی جلو گیری می‌کنند، ذرات کوچک ممکن است از طریق سوراخ هایی که به منظور عبور آب باران تعبیه شده‌اند، رد شوند. این احتمال وجود دارد که ذرات کوچک انباشته شده و در دراز مدت ناودانی را مسدود کنند.

انواع مختلف

حفاظهای ناودانی نیاز به برداشتن تأسیسات موجود ندارند. این نوع از حفاظها می‌توانند بر روی ناودانی بسته شده و مثل یک سرپوشش از ورود برگ و زباله‌های دیگر به ناودانی جلو گیری نمایند.
سرپوشش‌های حجیم در قسمت عمودی خود دارای سوراخ هستند. برخی ناودانی‌های غربالی به جای سوراخ، شکافهای عمودی دارند. آب به قسمت بالایی برخورد کرده و از طریق سوراخ‌ها یا شکاف‌ها جریان یافته، برگ و ذرات دیگر را پشت سر جا می‌گذارد. همان طور که آب از طریق سوراخ‌ها وارد ناودانی می‌شود، برخی از ذرات کوچک نیز ممکن است با آن وارد راه ‌آب شوند. اما ذرات بزرگ به تدریج از سقف به پایین می‌افتند.
حفاظهای ناودانی
نوع سوم غربال یا الک می‌باشد که به قسمت باز ناودانی بسته می‌شود. این الک مانع از عبور آشغالهای بزرگ به درون ناودانی می‌شود.
ناودانی‌های توفالی گزینه دیگری برای حفاظت از ناودانی‌ها و راه‌ آبها هستند که در اشکال بسیاری موجودند. این محصولات می‌توانند به هر نوع سقفهای توفالی بسته شوند. این حفاظها پوششی حجیم را برای ناودانی مهیا کرده و هم زمان، حفاظ الکی (غربالی) از ناودانی محافظت می‌کند. این توفالها با گیره‌های دندانه دار می‌توانند به هر پشت بام سختی به راحتی متصل شوند.
حفاظهای ناودانی
یکی از آخرین نو آوری‌ها در زمینه حفاظهای ناودانی، فوم ناودانی است که به اندازه کافی دارای منافذی هستند که اجازه می‌دهد آب و ذرات بسیار کوچک از طریق آن جریان یابد. طبق گفته‌ی تولید کنندگان، مواد شیمیایی موجود در این فوم مانع از رشد جلبک‌ها و قارچ‌ها می‌شود. هم چنین ادعا می شود که این فوم در برابر آتش نیز مقاوم است‌.
اگر چه، طرف داران این محصولات ادعا می‌کنند که پس از نصب و راه اندازی (پوششهای ناودان) به تمیز کردن ناودانی نیازی وجود ندارد، پرسش رایج این است که آیا حفاظهای ناودان کار می‌کنند؟ واقعیت این است که تا اندازه‌ای به تعمیر و نگه داری و تمیز کردن نیاز است. حتی اگر حفاظهای ناودانی نصب شده باشند، حد اقل بایستی یک بار در سال ناودانی‌ها را تمیز کنید. مزایای این پوششها این است که نیازی نیست به طور منظم ناودانی‌ها را تمیز کنید. در مقایسه با انواع دیگر حفاظهای ناودانی، آنهایی که دارای سرپوش هستند از نظر تمیز کردن و تعمیر و نگه داری بهترند.



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط