عوارض جانبی مصرف زیاد هلو (بخش اول)

هلو غنی از آنتی‌اکسیدان هایی نظیر ویتامین C، ویتامین A، و سایر ترکیباتی نظیر مواد مغذی گیاهی، فلاونوئید‌ها و غیره است. سطوح بالای آنتی‌اکسیدان در بدن می‌توانند خطر ابتلا به انواع مختلفی از بیماری‌های قلبی...
جمعه، 15 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
عوارض جانبی مصرف زیاد هلو (بخش اول)
افزایش سطح آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن می‌تواند حتی خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان‌ها را افزایش دهد.
 

مقدمه

هلو میوه‌ای است خوشمزه که بر روی درختان برگریز متعلق به خانواده‌ی پرونوس رشد می‌کند. درخت هلو جزء درختان بومی نواحی شمال غربی چین است، ولی امروزه این درخت در سراسر دنیا پرورش داده می‌شود. هلو که به عنوان منبع خوبی برای بسیاری از انواع مواد مغذی نظیر ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها، فلاونوئیدها، فیبر غذایی، مواد مغذی گیاهی و غیره شناخته می‌شود، فواید زیادی برای سلامتی و هم‌چنین، زیبایی انسان به همراه دارد. با وجود این، مصرف زیاد هلو نیز ممکن است دارای برخی عوارض جانبی برای سلامتی باشد. در این مقاله، به مضرات هلو اشاره می‌کنیم.
 

مضرات هلو

۱. آنتی‌اکسیدان بیش از اندازه خوب نیست
هلو غنی از آنتی‌اکسیدان‌هایی نظیر ویتامین C، ویتامین A، و سایر ترکیبات آنتی‌اکسیدانی نظیر مواد مغذی گیاهی، فلاونوئید‌ها، و غیره است. این آنتی‌اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزاد موجود در بدن مبارزه می‌کنند و باعث پایدار شدن آن‌ها می‌شوند، و بنابراین، از بروز استرس اکسیداتیو در سلول‌های بدن پیشگیری می‌کنند؛ به این ترتیب، آنتی‌اکسیدان‌ها خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان‌ها از جمله سرطان پوست، سرطان ریه، سرطان سینه، و غیره را کاهش می‌دهند. به علاوه، این آنتی‌اکسیدان‌ها نقش مهمی در تقویت دستگاه ایمنی بدن، تقویت قلب، و کاهش خطر ابتلا به انواع مختلفی از مشکلات مربوط به دستگاه قلب و عروق ایفا می‌کنند.
 
و اما مضرات هلو درباره آنتی اکسیدان ها:
آنتی‌اکسیدان‌ها فواید بسیاری برای سلامتی به همراه دارند؛ با این حال، زیاده‌روی در هیچ چیز خوب نیست و این مسئله برای آنتی‌اکسیدان‌ها نیز صادق است. سطوح بالای آنتی‌اکسیدان در بدن می‌توانند خطر ابتلا به انواع مختلفی از بیماری‌های قلبی و عروقی، و هم‌چنین، سکته‌ی مغزی هموراژیک را افزایش دهند.

گذشته از این‌ها، مصرف دوز بالای آنتی‌اکسیدان‌هایی نظیر ویتامین C و ویتامین A می‌تواند خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان‌ها را افزایش دهد، و حتی ممکن است باعث وخامت وضعیت بیماران مبتلا به این سرطان‌ها شود. طی مطالعه‌ای در ۲۰۱۱ که بر روی بیش از ۳۵۵۰۰ مرد به عمل آمد، پژوهشگران دریافتند مصرف دوز بالای ویتامین E می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا ۱۷ درصد افزایش دهد. به همین ترتیب، مطالعه‌ی دیگری در ۱۹۹۶ نشان داد، سطوح بالای رتینول و بتا کاروتن (شکلی از ویتامین A) می‌توانند خطر ابتلا به سرطان ریه را تا ۲۸ درصد افزایش دهند.

به طور کلی، آنتی‌اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند و با ایجاد پایداری در آن‌ها، از بروز استرس اکسیداتیو در سلول‌های بدن پیشگیری می‌کنند، ولی وجود سطوح بالایی از همین آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن باعث تقویت سلول‌های سرطانی می‌شود.
 
۲. مصرف بیش از اندازه‌ی پتاسیم ممکن است باعث بروز هایپرکالمی شود
مصرف مرتب هلو برای آدم‌های مبتلا به فشار خون بالا یا هایپرتنشن بسیار مفید است. این خاصیت هلو عمدتا به دلیل وجود مواد معدنی ضروری مانند پتاسیم در ترکیب این میوه است.

پتاسیم عامل گشاد کننده‌ی عروق است و می‌تواند به شل شدن عروق خونی، بهبود گردش خون، و در نتیجه، کاهش خطر ابتلا به بیماری فشار خون بالا کمک کند.
علاوه بر این‌ها، هلو حاوی مقدار اندکی سدیم است، و این مسئله نیز به کنترل فشار خون کمک می‌کند. از آن‌جا که فشار خون بالا علت اصلی بروز بسیاری از مشکلات قلبی و عروقی نظیر حمله‌ی قلبی، سکته‌ی قلبی، ضربان نامنظم و غیره است، تنظیم فشار خون خطر ابتلا به انواع مختلفی از مشکلات قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد.
 
و اما مضرات هلو درباره پتاسیم:
با این‌که پتاسیم برای سلامتی بدن بسیار مفید است و می‌تواند فواید بسیاری به همراه داشته باشد، بهتر است در مصرف هلو اعتدال را رعایت کنید. زیرا سطوح بالای پتاسیم در بدن می‌توانند فشار خون را تا سطح بسیار خطرناکی پایین بیاورند و باعث افت فشار خون یا هیپوتنشن شوند؛ این وضعیت با علائمی نظیر خستگی مفرط، احساس سبکی سر، سرگیجه، افسردگی، تاری دید و غیره شناخته می‌شود.

هم‌چنین، اگر از بیماری فشار خون بالا رنج می‌برید و طبق دستور پزشک، از داروهای ضد فشار خون استفاده می‌کنید، پیش از افزودن میوه‌هایی نظیر هلو در رژیم غذایی‌تان باید با پزشک معالج مشورت کنید. زیرا مصرف بیش از اندازه‌ی هلو می‌تواند در کارکرد داروهای ضد فشار خون اختلال ایجاد کند و باعث پیچیده شدن وضعیت بیماری‌تان شود.

سطوح بالای پتاسیم در بدن باعث ایجاد وضعیتی به نام هایپرکالمی می‌شود (وضعیتی که بر اثر افزایش سطح پتاسیم در بدن ایجاد، و با علائمی نظیر خستگی مفرط، احساس کرختی، حالت تهوع یا استفراغ، درد قفسه‌ی سینه، و دشواری در تنفس شناخته می‌شود).
 
۳. ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را افزایش دهد
مصرف مرتب هلو در کاهش خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان نظیر سرطان پوست، سرطان سینه، سرطان ریه، سرطان معده و غیره، و هم‌چنین، کمک به بهبود علائم بیماران مبتلا به سرطان بسیار مفید است.

این خاصیت هلو عمدتا به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان‌هایی نظیر ویتامین C، ویتامین A، ویتامین E و غیره در ترکیب این میوه است. هلو علاوه بر این آنتی‌اکسیدان‌ها، غنی از سایر ترکیبات آنتی‌اکسیدانی نظیر مواد مغذی گیاهی، فلاونوئید‌ها و غیره نیز هست. این آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیباتی آنتی‌اکسیدانی با رادیکال‌های آزاد موجود در بدن مبارزه می‌کنند و باعث پایدار شدن آن‌ها می‌شوند؛ و به این ترتیب، از بروز آسیب اکسیداتیو در سلول‌های بدن پیشگیری می‌کنند.

رادیکال‌های آزاد چیزی جز یون‌های ناپایداری نیستند که در طول فرایند اکسیداسیون در بدن تشکیل می‌شوند. از آن‌جا که رادیکال‌های آزاد یون‌هایی ناپایدار هستند، الکترون‌ها را از مولکول‌های مجاور خود می‌ربایند، و باعث ایجاد آسیب اکسیداتیو به آن‌ها می‌شوند. آن‌ها با آسیب زدن به سلول‌های سالم بدن، خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان‌ها را از جمله سرطان پوست، سرطان سینه، سرطان ریه، سرطان معده و غیره افزایش می‌دهند.

آنتی‌اکسیدان‌های از نظر خنثی‌سازی آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد بسیار مفید و موثر هستند. به علاوه، آنتی‌اکسیدان‌هایی نظیر ویتامین C خطر بروز پیری زودرس نظیر خطوط صورت، چین و چروک‌ها، لکه‌های پیری، لکه‌های سیاه و غیره را کاهش می‌دهند.
 
و اما مضرات هلو درباره آنتی اکسیدان ها:
با این‌که آنتی‌اکسیدان‌ها بسیار مفید هستند و اثرات مثبتی بر سلامتی انسان می‌گذارند، باید در مصرف آن‌ها نیز اعتدال را رعایت کرد. زیرا افزایش سطح آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن می‌تواند حتی خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان‌ها را افزایش دهد و حتی ممکن است وضعیت بیماران مبتلا به سرطان را نیز وخیم‌تر کند.

پژوهشگران طی مطالعه‌ای بر روی ۳۵۵۰۰ مرد دریافتند، مصرف دوزهای بالای ویتامین E خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا ۱۷ درصد افزایش می‌دهد. نتایج مطالعه‌ی دیگری نیز در ۱۹۹۶ نشان دادند، وجود سطح بالای رتینول و بتا کاروتن (شکلی از ویتامین A) خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می‌دهد.

ادامه دارد...

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیر رضا مصطفایی


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط