عوارض جانبی پودر پروتئین

مصرف بیش از حد پودر پروتئین می‌تواند به بروز عوارض جانبی همچون اختلالات کلیوی، آلرژی، و غیره منجر شود. به همین دلیل پیش از وارد نمودن این پودر به رژیم غذایی خود بایستی تمام جوانب مثبت و منفی آن را مد نظر قرار دهید.
يکشنبه، 17 بهمن 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
عوارض جانبی پودر پروتئین
عوارض جانبی پودر پروتئین

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون
 

مصرف بیش از حد پودر پروتئین می‌تواند به بروز عوارض جانبی همچون اختلالات کلیوی، آلرژی، و غیره منجر شود. به همین دلیل پیش از وارد نمودن این پودر به رژیم غذایی خود بایستی تمام جوانب مثبت و منفی آن را مد نظر قرار دهید.
پروتئین نقشی حیاتی در ساختمان عضلات و بافتهای بدن ایفاء می‌کند. مقدار پروتئین مورد نیاز یک فرد بزرگسال در روز 9ر0 گرم در هر پوند یا 500 گرم از وزن بدن او است. این نیاز با توجه به عواملی مانند سن، وزن و میزان فعالیتهای ورزشی متفاوت است. پودر پروتئین به عنوان مکملی جهت مصرف پروتئین روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عوارض جانبی

هنگامی که پودرهای پروتئینی بیش از حد مجاز مصرف شوند، عوارض جانبی را به همراه خواهند آورد. «مصرف بیش از حد مجاز» زمانی است که مصرف آن بیشتر از میزان مورد نیاز روزانه‌ی شما باشد. میزان پروتئین دریافتی خود را از منابع غذایی محاسبه نمایید. محتوای پروتئین در هر وعده‌ی مصرف پودر پروتئین را مورد بررسی قرار دهید. مجموع مقادیر را بدست آورده و اطمینان حاصل کنید که مجموع پروتئین مصرفی‌تان در روز بیشتر از میزان مورد نیاز روزانه نباشد. توصیه می‌شود که پیش از وارد نمودن هر نوع مکملی به رژیم غذایی خود با یک متخصص تغذیه مشورت نمایید.

کمبود کلسیم

مصرف بیش از حد مجاز پودر پروتئین طبیعت خون را اسیدی می‌سازد. به منظور خنثی ساختن آن، استخوانهای بدن کلسیم را به درون خون رها می‌سازند. کلسیم اسید خون را کاهش داده و آن را مجدداً قلیایی می‌سازد. با این حال، در تمام این فرایند، بدن مقدار زیادی کلسیم را از دست می‌دهد. بیماریهایی مانند پوکی استخوان، می‌توانند به دلیل کمبود کلسیم ایجاد شوند.

درست کار نکردن کلیه‌ها

همانطور که در بالا عنوان شد، مصرف بیش از حد مجاز پودر پروتئین موجب آزاد شدن کلسیم در خون می‌شود. این کلسیم در کلیه‌ها رسوب کرده و منجر به سوء عمل کلیه می‌شود. گاهی ممکن است به تشکیل سنگهای کلیوی نیز بیانجامد. احتمال دارد که بدن دچار کتوزیس گردد. کتوزیس عارضه‌ی گرسنگی مزمن ایجاد شده در بدن انسان به دلیل کمبود کربوهیدارت است. کتوزیس می‌تواند برای کلیه‌ها بسیار زیان بخش باشد.

اثر بر روی کبد

مصرف بیش از حد مجاز پودر پروتئین می‌تواند برای کبد بسیار مضر باشد. این امر ناشی از این واقعیت است که کبد در بدن انسان دارای ظرفیت محدود جذب پروتئین است. هنگامی از آن بیش از حد مجاز مصرف شود، به کبد در حین جذب پروتئین مازاد به میزان بالایی فشار وارد می‌شود.

واکنش‌های آلرژیک

یکی از عوارض جانبی پودر پروتئین وی (whey) این است که امکان دارد موجب بروز واکنشهای آلرژیک در افرادی شود که نسبت به لاکتوز دچار عدم تحمل می‌باشند. به دلیل این حقیقت که پودر پروتئین وی از شیر درست شده است و یکی از محتویات مهم شیر لاکتوز می‌باشد. بنابراین، مصرف آن می‌تواند موجب بروز آلرژی در بعضی افراد شود. به همین دلیل است که بعضی اشخاص پودر پروتئین برنج را به پروتئین وی ترجیح می‌دهند، چرا که موجب بروز واکنش آلرژیک نمی‌شود. به این دلیل که پودر پروتئین برنج از شیر درست نشده است. گزینه‌ی دیگر انتخاب پروتئین وی جداسازی شده است، به این دلیل که متشکل از تنها یک درصد غلظت لاکتوز می‌باشد.

مشکلات معده و روده

چنین مشکلاتی در درجه‌ی نخست به دلیل مصرف پودر پروتئین سویا ایجاد می‌شوند. مصرف بیش از حد مجاز پروتئین سویا می‌تواند موجب بروز نفخ، سوء هاضمه و باد شکم گردد.

کتوزیس (Ketosis)

کتوزیس وضعیتی است که در آن بدن دچار گرسنگی مزمن می‌شود. تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهند که مصرف بیش از حد پروتئین از طریق پودرهای پروتئین می‌تواند موجب بروز این عارضه شده، کلیه‌ها را در حین انجام کار تحت تأثیر قرار داده و موجب بروز کمبود کربوهیدرات گردد. این امر می‌تواند به کبد آسیب رسانده و حتی می‌تواند بافتهای عضلانی را از بین ببرد.
علاوه بر مواردی که در بالا عنوان شد، عوارض جانبی جزئی دیگری که در نتیجه‌ی مصرف نادرست پودر پروتئین ایجاد می‌شود، بروز حالت تهوع، خستگی عمومی، از دست دادن وزن، سردرد و گرفتگی عضلانی را شامل می‌شود. عاقلانه است که از یک پزشک و یا متخصص تغذیه بخواهید که برای شما رژیم غذایی شخصی و جدول مصرف پروتئین را ترسیم نمایند. شما بایستی تنها همان میزان پروتئین را که در جدول ارائه شده است، مصرف نموده تا از بروز عوارض جانبی جلوگیری شود.
پودرهای پروتئینی که در بازار موجود می‌باشند، از هر یک از چهار منابع تخم مرغ، سویا، وی و یا برنج درست شده‌اند. پودر پروتئین وی اورگانیک نیز به طور گستردگی در دسترس می‌باشد. بعضی افراد این پورد را پس از ترکیب با آب، شیر، و یا آب میوه مصرف می‌کنند و یا همچنین ممکن است آن را به غلات صبحانه، پوره، سوپ و غذاهای زیاد دیگری اضافه می‌کنند.
با نگاه به عوارض جانبی خطرناک پودرهای پروتئین و یا اصلاً هر گونه مکمل بدنسازی، می‌توان نتیجه گرفت که یک رژیم غذایی طبیعی سالم بسیار ثمربخش‌تر و مؤثرتر می‌باشد. پیروی از یک رژیم غذایی متعادل که متشکل از تمام مواد مغذی مورد نیاز مانند کربوهیدراتها، پروتئینها، ویتامینها و چربیهای بدست آمده از محصولات طبیعی است کلید برخورداری از یک زندگی سالم می‌باشد.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه‌ی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه‌های پزشک متخصص در نظر گرفته شود

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط