موسیقی درمانی چیست؟

موسیقی درمانی یک روش درمانی علمی تایید شده می باشد که دارای قدمت تاریخی بسیار زیادی داشته و قدمت تاریخی آن تقریباً با قدمت بشریت یکی میباشد. موسیقی درمانی می تواند در درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند انواع...
پنجشنبه، 21 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: کیمیا صادقی گرمارودی
موارد بیشتر برای شما
موسیقی درمانی چیست؟
موسیقی درمانی یک روش درمانی علمی و پرکاربرد در بسیاری از اهداف درمانی و پزشکی می باشد که در طی آن با استفاده از موسیقی به تقویت و ساماندهی سلامت جسمی و روحی افراد در ابعاد مختلف پرداخته می‌شود. در حالت کلی از موسیقی درمانی برای نگهداری تقویت و باز پس‌گیری سلامت روحی و جسمی عاطفی افراد کمک گرفته می شود. در صورتی که شما عزیزان می خواهید در مورد موسیقی‌ درمانی اطلاعات مناسبی کسب کنید و به این روش درمانی جالب و هیجان انگیز علاقه مند هستید می توانید موضوعات و مطالب ارائه شده در این مقاله را تا انتها مطالعه کرده و اطلاعات مناسب در این زمینه دست پیدا کنید:

موسیقی درمانی چیست؟موسیقی درمانی چیست؟

معرفی موسیقی
در حالت کلی موسیقی به هر صدا و نوایی گفته می‌شود که فرد مخاطب با شنیدن آن دچار تحول و حس خوشایند می گردد. واژه موسیقی واژه یونانی بوده از رب النوع حافظ شعر و موسیقی یونان گرفته است. در حالت کلی موسیقی به عنوان هنر بیان احساسات به وسیله آواها و صدا و ریتم شناخته شده و به دانش ترکیب صدا گفته می شود که در نتیجه بتواند آوا های خوش و متحول کننده را ایجاد نماید.

قدمت تاریخی موسیقی درمانی
موضوعی که مشخص است این است که موسیقی چیزی برابر با بشریت قدمت دارد و با توجه به این موضوع موسیقی درمانی نیز به اندازه تاریخ بشریت دارای قدمت میباشد. بسیاری از فیلسوفان یونان باستان و همچنین سرخپوستان مناطق امریکای شمالی بر این باور بودند که موسیقی می‌تواند از بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار گیرد و همچنین می‌تواند روند بهبود بسیاری از بیماری ها را سرعت بخشد. به عنوان مثال زمانی که در برهه ‌های مختلف تاریخی کندوکاو میکنیم موارد بسیار زیادی را برای تاریخچه موسیقی درمانی به چشم خواهید دید که در ایالات متحده آمریکا در طی جنگ جهانی دوم از موسیقی درمانی به عنوان یک درمان رسمی و قطعی در بیمارستانهای نظامی این کشور استفاده می‌شود تا سربازانی که دچار نقص عضو شده بودند و روحیه خود را از دست نداده و به گونه‌ای به درمان بیماریهای روحی آنها پرداخته می‌شد. همچنین طبق گفته های تاریخی در دهه ۴۰ میلادی برای نخستین بار به افرادی که از موسیقی درمانی استفاده می کردند مدارک رسمی تعلق گرفت و برای بار نخست در دهه ۵۰ انجمن موسیقی درمانی در کشور ایالات متحده آمریکا فعالیت خود را آغاز نمود.

معرفی موسیقی درمانی
موسیقی درمانی یک روش درمانی بسیار جالب و پرکاربرد موسیقی درمانی به روش درمانی گفته می‌شود که در آن از موسیقی های مختلف برای بهبود عملکرد ذهنی و ایجاد سلامتی و تندرستی در بدن افراد مختلف ایجاد آرامش و احساس رهایی و سبکی و همچنین کمک به بهبود روند بیماری های مختلف استفاده می گردد. افرادی که تحت درمان موسیقی درمانی قرار می گیرند با توجه به رهنمودهای که فرد متخصص موسیقی درمانی به افراد مختلف ارائه می نماید و یا زیر نظر یک کارشناس موسیقی که دارای مجوز رسمی برای فعالیت خود می باشد به ما موسیقی های خاص و مد نظر متخصص گوش داده و یا ایجاد موزیک و موسیقی های خاص برای خود خواهند پرداخت. موسیقی درمانی به عنوان یکی از روش‌های درمانی هنری و بیانگر احساسات شناخته می شود و شاخه‌های مختلفی داشته که از جمله مهمترین آنها می توان به روش درمانی شعرسرایی و درمان های هنری اشاره نمود. موسیقی درمانی این قابلیت را دارد تا با درمان های دیگر ترکیب شده و هارمونی مناسبی را با روش‌های درمانی دیگر ایجاد نماید و یا به تنهایی برای درمان بسیاری از بیماری ها در بدن افراد مورد استفاده قرار گیرد. افرادی که به عنوان متخصص موسیقی درمانی در حال فعالیت هستند این امکان را دارند تا با بیماران با سن و سال های مختلف اطفال و یا افراد مسن کار کرده و به درمان بیماری آنها بپردازند افراد متخصص در مراکز درمانی مختلف مانند مطب های خصوصی، خانه های سالمندان، مراکز روانپزشکی و روانشناسی و همچنین بیمارستان‌ها می‌توانند و مشغول به فعالیت و استفاده از روش درمانی موسیقی درمانی شوند.

موسیقی درمانی چیست؟
موسیقی درمانی چیست؟


مکانیزم عملکرد موسیقی درمانی
بیماران و افراد مختلف زمانی که یک موسیقی خاص را می‌شنوند یک نوع واکنش و ریسپانس اتونومیک از خود نشان داده و آن را تجربه می کنند. زمانی که یک موسیقی هیجان انگیز پخش می‌شود احساس پر انرژی بودن به افراد دست می دهد و هنگامی که یک قطعه آرام و کلاسیک پخش می گردد حس آرامش و سبکی در افراد ایجاد می شود. فرایند موسیقی درمانی می‌تواند یک ارتباط بسیار موثر و معتدل را میان اخلاق و موسیقی در افراد مختلف ایجاد نماید همچنین مطالعات علمی بسیار زیادی که در زمینه موسیقی درمانی صورت گرفته نشان دهنده آن است که موسیقی می تواند بر عملکرد های فیزیولوژیک بدن افراد مختلف مانند ضربان قلب، میزان فشار خون و همچنین کیفیت تنفس تأثیر بسیار زیادی ایجاد نمایند. افرادی که به عنوان متخصص از روش موسیقی درمانی استفاده می‌کنند، معمولاً از ابزار موسیقی برای ایجاد ارتباط بهره می برند، چرا که موسیقی در انواع مختلف آن دارای گوشه ها، ضربه ها و ملودی های مختلفی می باشد و می توان موسیقی را به عنوان یک زبان به حساب آورده و از آن برای ارتباط و برقراری رابطه با افراد مختلف بهره برد. بنابراین موسیقی درمانی می‌تواند برای بسیاری از بیمارانی که دارای اختلالات ذهنی و جسمی هستند گزینه بسیار مناسب بوده تا بتوانند از این طریق به بیان احساسات خود بپردازند.

تاثیرات مثبت موسیقی درمانی
موسیقی درمانی می‌تواند به افراد مختلف که دارای شخصیت متفاوتی هستند کمک کرده، به عنوان مثال یک فرد برون گرا را به فرد درونگرا تبدیل کرده و یا برعکس یک فرد درونگرا را به فرد برونگرا تبدیل نماید. همچنین می‌تواند در درمان بسیاری از بیماری های روحی و روانی مانند بیماری‌های درخودمانده و یا اوتیستیک و همچنین بیماری اسکیزوفرنیا جنون دوران جوانی کمک کرده و سعی می نماید تا با استفاده از روش‌های مختلف به کاهش گوشه گیری این افراد کمک کند. موسیقی درمانی می تواند برای بیمارانی که به انواع متوسطه مغزی و اختلالات اینترنی دچار شده‌اند نیز کمک کرده و تاثیرات مثبت بسیار زیادی را در این افراد ایجاد نمایند. به عنوان مثال زمانی که بیماران مختلف از موسیقی های ریتمیک بهره برده و به آنها گوش می‌دهند می‌توانند به صورت همزمان حرکات خود را بیشتر و بهتر حرکت داده و هر چه این حرکات بهتر موزون تر صورت پذیرد.
موسیقی درمانی چیست؟
مهارت های حرکتی در افراد مبتلا به چه بیماریهایی حالت بهبود یافته تری پیدا کرده و در نتیجه بیماری افراد با سرعت بیشتری رو به بهبودی قدم بر میدارد. همچنین در صورتی که در طی درمان موسیقی درمانی موسیقی آرام و دارای کیفیت آرام بخش باشد. آرامش روحی و جسمی افراد نیز به صورت تصاعدی افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین با استفاده از موسیقی درمانی این امکان به وجود می‌آید تا تمامی افکار و احساسات و هیجانات اضافی و پوست در افراد مختلف که بیماری های روحی و روانی مبتلا هستند از بین برده شود، به عنوان مثال در درمان بسیاری از بیماری های فیزیکی مانند دندان پزشکی و جراحی و درد ناشی از آن با استفاده از موسیقی درمانی تا حدود زیادی کاهش پیدا کند. همچنین موسیقی درمانی می‌تواند به عنوان یک روش درمانی بسیار مناسب در حین زایمان به خانم های باردار کمک کرده و به عنوان یک عامل مکمل و تکمیل کننده در کنار بیهوشی در عمل های جراحی و دندانپزشکی مورد استفاده قرار گیرد و به درمان انواع مختلف دردهای مزمن کمک شایانی نماید. این روش درمانی بسیار مناسب در درمان بسیاری از بیماری های سخت پیشرفته مانند سکته های مغزی، سرطان، آلزایمر، پارکینسون و غیره نیز می‌تواند تاثیرات مناسب ایجاد نماید.


منبع: ویکی پدیا


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط