فناوری نوین لب خوانی نوید میدهد که بتواند سمعکها را با طبیعت انسان نزدیکتر سازد
در این مقاله طرحی فناورانه برای نوعی سمعک ارائه میشود که قادر به لب خوانی است و به این طریق قادر به حذف صداهای ناهماهنگ با حرکات لب خوانی است تا برای فرد کم شنوای پوشنده سمعک عمدتاً تنها صدای صاحب آن لب تقویت شود.
دوشنبه، 19 اسفند 1398
تخمین زمان مطالعه:
مترجم :
فتانه خزاعی
موارد بیشتر برای شما
من و همکارانم به عنوان بخشی از یک تیم چند رشتهای به سرپرستی دانشگاه استرلینگ فعالیت میکنیم، که شامل یک روان شناس و یک دانشمند بالینی است و این تیم توسط یک سازنده سمعک پشتیبانی میشود. هدف ما توسعه سمعک شنوایی - تصویری برای قرن بیست و یکم است، الهام گرفته از راهی که بدن انسان به طور طبیعی با موقعیتهای پر سر و صدا تعامل میکند، چیزی که اغلب به عنوان اثر کوکتل پارتی معروف است.
سناریویی مانند یک مهمانی بسیار شلوغ را با صدای زیاد، موسیقی و صحبت کردنهای دو به دوی افراد با هم دیگر تصور کنید. علی رغم این محیط مستغرق کننده، فردی که دارای قدرت شنوایی کامل است، اغلب قادر به انتخاب و گوش دادن به صدای کسی است که در مجاورتش قرار دارد. این چیزی است که افراد دارای سمعک اغلب آن را بسیار چالش برانگیز مییابند. راه حل ما این خواهد بود که دو باره به عملکرد انسانها توجه کنیم. این که چقدر لب خوانی انجام میدهیم بستگی به شرایط دارد. هرچه محیط پر سر و صداتر باشد، تمایل بیشتری به توجه به لبهای افراد گوینده میبینیم. در حقیقت، در محیطهای بسیار شلوغ بسیاری از افراد ناشنوا ممکن است ترجیح دهند سمعک خود را به طور کلی بردارند.
سر و کار داشتن با محیطهای پر سر و صدا
پاسخ این سؤال که چرا برای سمعکها سر و کار داشتن با این موقعیتها این قدر دشوار است پیچیده است. این تا حدودی به محدودیتهای میکروفن جهت دار، از بین بردن ناکافی نویز و از دست رفتن اطلاعات در مورد این که صدا از کجا میرسد بر میگردد. اما دلیل این که افراد کاملاً ناشنوا، که اصلاً نیازی به استفاده از سمعک ندارند، اغلب میتوانند در محیطهای شلوغی مانند آن چه در بالا گفته شد "بهتر" بشنوند، تا حدودی با قدرت لب خوانی آنها قابل توضیح است.
لب خواندن به افراد مبتلا به کم شنوایی کمک میکند تا گفتار را بهتر درک کنند. همه ما به میزانی بیشتر یا کمتر لب خوانی میکنیم، اما در افرادی که دچار کم شنوایی هستند این توانایی میتواند به یک مهارت حیاتی تبدیل شود. با این حال این یک جزئی از ارتباطات است که سمعکهای موجود به سادگی از آن چشم پوشی میکنند. شاید راهی باشد که دیگر افراد کم شنوا به لبخند زدن و سر تکان دادن اکتفا نکنند.
بینایی ما برای گوش یا سمعک پوشیده بر بدن، ارتباط داده میشد با یک دوربین پوشیدنی کوچک، که میتوانست در یک عینک معمولی، یا در زینت آلات بدن سوار شود یا حتی شاید به عنوان یک نشان پوشیدنی پوشیده شود. دستگاه، جریان ویدیویی دوربین را برای تفکیک اطلاعات مربوط به حرکات لب پردازش میکند.
این دادهها توسط سمعک به چندین روش قابل استفاده هستند. در یک سطح ساده، اگر متوجه شود کسی در حال صحبت کردن است، میتواند برخی از فیلترهای کاهش نویز پس زمینه عمومی را اعمال کند. این میتواند مسیری را که صدا از طریق آن میآید شناسایی کند و بر این اساس میکروفون جهت دار را متمرکز کند.
نکته قابل توجه این است که میتواند از اطلاعات مربوط به حرکت لب همچنین برای استفاده از فیلتر مناسب برای کاهش بیشتر نویز استفاده کند، همان طور که مغز ما به طور طبیعی عمل میکند. به طور خاص، اگر دستگاه بتواند وضعیت گفتار را تخمین بزند، میتواند عناصر صوتیای را که با این وضعیت مطابقت ندارند حذف کند. به عنوان مثال، اگر موسیقی با صدای بلند پخش میشود، "خواندن" لبهای بلندگوی هدف به دستگاه نشان میدهد که باید این موسیقی را حذف کند زیرا با صدای مورد انتظار مطابقت ندارد.
چالشها چیست؟
برای اطمینان از این که سمعکی مانند این میتواند به صورت عملی در دنیای واقعی به وجود آید، چالشهای متعددی وجود دارد شامل همان مشکلاتی که خوانندگان لب با آن رو به رو هستند. چنین سیستمی باید بتواند با چندین بلندگو به طور همزمان سر و کار داشته باشد و صدایی را که در مقابلش قرار ندارد بشنود. و، به طور کلی، مردم در مقابل شنونده به سادگی بی حرکت نمیایستند، بلکه در عوض تمایل دارند که حرکت کنند، سر خود را بچرخانند، صورت خود را بپوشانند یا احساسات خود را به صورت بصری نشان دهند. این هم البته ممکن است که حرف آنها قطع شود یا شخص شنوده در حالی که آنها در حال صحبت هستند راهش را بکشد و برود.
برای غلبه بر این مشکل، راه حل ما این خواهد بود که دو باره به عملکرد انسانها توجه کنیم. این که چقدر لب خوانی انجام میدهیم بستگی به شرایط دارد. هرچه محیط پر سر و صداتر باشد، تمایل بیشتری به توجه به لبهای افراد گوینده میبینیم. سناریویی مانند یک مهمانی بسیار شلوغ را با صدای زیاد، موسیقی و صحبت کردنهای دو به دوی افراد با هم دیگر تصور کنید. علی رغم این محیط مستغرق کننده، فردی که دارای قدرت شنوایی کامل است، اغلب قادر به انتخاب و گوش دادن به صدای کسی است که در مجاورتش قرار دارد. این چیزی است که افراد دارای سمعک اغلب آن را بسیار چالش برانگیز مییابند. بنا بر این سیستمی که منحصراً لب خوانی میکند در هنگام صحبتهای واقعی در محیطهای واقعی خیلی مفید نخواهد بود. ما قصد داریم رویکرد خود را با سایر رویکردهای غیر دوربینی که سمعکها در حال حاضر از آن استفاده میکنند، از جمله لغو نویز و وجود میکروفون جهت دار ادغام کنیم.
هدف ما تولید سیستمی با طراحی زیبا شناختی است که توانایی کاربران را در درک آن چه گفته میشود در طیف وسیعی از محیطها، به طور بالقوه با تلاش کمتر برای گوش دادن، بهبود میبخشد. این امر با ارائه یک نمونه اولیه دستگاه شنوایی که در دسترس آزادانه قرار دارد و با الهام از روشی که ما به طور طبیعی فکر میکنیم، میشنویم و می بینیم، کمک می کند تا مشکلات واقعی پیش روی افرادی که دچار کم شنوایی هستند، از جمله کمبود فناوری در دسترس آنها، را حل کند.
منبع: امیر حسین - University of Stirling
سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
کرونا و پیامدهای آن روی شنوایی
شنبه، 21 فروردين 1400
از علت تا درمان افت شنوایی ناگهانی
چهارشنبه، 25 فروردين 1400
بررسی مزایا و معایب سمعک
شنبه، 3 اسفند 1398
محصولات ضد استرس از گوی تا اسپری
شنبه، 16 بهمن 1389
کدام بیماران نمی توانند روزه بگیرند؟
شنبه، 27 فروردين 1401
تاثیر نماز بر اختلالات هیستریک
يکشنبه، 24 آبان 1388
چگونه با نوشتن استرس را کنترل کنیم؟
شنبه، 8 مهر 1402
تاثیر نماز بر بیماری های تاثیر نمازهمه گیر (اپیدمیک)
شنبه، 16 آبان 1388
تازه های مقالات
یاد مادر از زبان فرزندان حضرت زهرا (سلام الله علیها)
اهمیت آموزش و یادگیری خوشنویسی
پیوند عرفانی در هنر خوشنویسی
استناد حضرت زهرا (س) به آیات قران در خطبه فدک
سوالات متداول بلیط تهران دبی علی بابا
انواع هوش مصنوعی را به همراه کاربرد هریک بشناسید
دوگانه جنگ و صلح در اسلام
آب و هوای فتحیه و بهترین زمان سفر به آن
کالری یک لیوان چای
کالری یک لیوان کاپوچینو چقدر است؟
بیشترین بازدید هفته
خلاصه ای از زندگی مولانا
چگونه تعداد پروتونها، نوترونها و الکترونها را تشخیص دهیم؟
اقدامات مهم و اورژانسی پس از چنگ زدن گربه
داستان های کوتاه از پیامبر اکرم (ص)
پیش شماره شهر های استان تهران
نحوه خواندن نماز والدین
چهار زن برگزیده عالم
زنگ اشغال برای برخی تماس گیرندگان
پیش شماره شهر های استان گیلان
داستان انار خواستن حضرت زهرا(س) از امام علی(ع)
موارد بیشتر برای شما
یاد مادر از زبان فرزندان حضرت زهرا (سلام الله علیها)
اهمیت آموزش و یادگیری خوشنویسی
همدلی و مهرورزی در آینه قرآن
سرتیپ دوم شیخیان: سامانههای دفاعی ما از اس ۴۰۰ عملکرد بهتری دارند
شهادت سخنگوی حزب الله؛ محمد عفیف ترور شد
لحظات پر التهاب حمله صهیونیستها به ساختمان کناری تیم مستندساز ایرانی
بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت
محل شهادت محمد عفیف مسئول رسانهای حزبالله در بیروت
عکاسی که فوتبال یک روستا را جهانی کرد
بخشی از گفتوگوی سفیر جانباز ایران در لبنان با رهبر انقلاب
دیدار وزیر دفاع با رئیس ستاد کل ارتش سوریه
مخالفت نمایندگان با همزمانی انتخابات مجلس و شورای شهر
گل زیبا از وسط زمین در لیگ یک
کلاهبرداری با لباس خرس از بیمه در کالیفرنیای امریکا
پانسمان درختان صدمه دیده جنگلهای هیرکانی