نمک رنگی بخوریم یا نخوریم؟

این روزها در فضای مجازی، تبلیغات متعددی از فواید نمک‌های صورتی، سبز، آبی و خواص درمانی آنها دیده می‌شود، اما به تاکید متخصصان مردم در حالی این نمک‌ها را مصرف می‌کنند که نمی‌دانند چه آسیبی به سلامت خودشان و کودکانشان می‌ زنند. مطلب زیر را بخوانید تا از مضرات و فواید این نمک ها آگاه شوید.
يکشنبه، 22 بهمن 1402
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
نمک رنگی بخوریم یا نخوریم؟

نمک رنگی چیست؟

نمک‌ های معمولی را می‌توان با استفاده از راه‌هایی به رنگ‌های مختلف درآورد و مورد استفاده قرار داد. نمک خوراکی تنها سفید رنگ نیست بلکه به رنگ‌های دیگر هم وجود دارد.
 

انواع نمک های رنگی

 
خواص نمک آبی
نمک خوراکی آبی معمولاً از دریا به دست می‌آیند. به دلیل اینکه آب دریا تبخیر می‌شود و در سال‌های طولانی باعث ایجاد نمک می‌شوند، به رنگ آبی هستند. در واقع این نوع نمک به دلیل فشرده سازی در بلند مدت به رنگ آبی درآمده است. طعم این نوع نمک خوراکی، کمی شیرین است. نمک آبی از دریاچه نمک به دست می‌آید به طوری که کشور ایران در طی این سال‌ها، این نمک را به کشورهای دیگر صادر کرده است. این رنگ نمک خوراکی جذابیت خاصی دارد به همین دلیل طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است.
 
خواص نمک صورتی یا نمک هیمالیا
به دلیل اینکه نمک خوراکی صورتی از هیمالیا و پاکستان استخراج می‌شود، به آن، نمک هیمالیا نیز گفته می‌شود. به دلیل وجود پتاسیم و آهن در آن، این نمک به رنگ صورتی درآمده است. نمک صورتی طرفداران زیادی دارد به این دلیل که پتاسیم برای عملکرد عصب‌های بدن مفید است. علاوه بر آهن و پتاسیم، عناصر دیگری همچون کلسیم و منیزیم هم داخل نمک هیمالیا وجود دارد. این عناصر برای بدن انسان بسیار مفید هستند. در بیشتر خانه‌ها از نمک صورتی در ماساژ، وان حمام، شامپو، سفره آرایی و تزئین غذا استفاده می‌کنند. این نمک در کشور ایران وجود ندارد و از طریق کشورهای دیگر به ایران صادر می‌شود.
 
خواص نمک خوراکی سبز
به دلیل وجود عنصر کات کبود در نمک خوراکی سبز، این نمک به رنگ سبز است. کات کبود همان مس دو سولفات پنج آبه است. از این نوع نمک می‌توانید در تزئین غذا و سفره استفاده کنید. برای اینکه پوست نرم و لطیفی را برای خود به وجود آورید، توصیه می‌شود که مقدار کمی از نمک سبز خوراکی را داخل وان حمام بریزید. علاوه بر این شما می‌توانید آن را با پوست خود ماساژ دهید تا تاثیر فوق‌العاده این نوع نمک را ببینید. چراکه این سنگ، کمک زیادی به جدا کردن سلول‌های مرده پوست می‌کند و پوستی تمیز و سالم را به شما هدیه می‌دهد. از این نمک برای رفع ریزش و شوره مو هم استفاده می‌شود چراکه خاصیت محافظت از ریشه مو را دارد.
 
خواص سنگ نمک قرمز
این نوع نمک‌ها به دلیل اینکه هنگام استخراج، مواد معدنی دیگر از سنگ‌های زیرزمینی را به خود به همراه می‌آورند، به رنگ قرمز یا قهوه‌ای در می‌آیند. نمک خوراکی قرمز بیشتر در کشور انگلستان وجود دارد.
 

کاربرد نمک رنگی

نمک‌های خوراکی رنگی در تزئینات غذا، میوه، سفره آرایی، کاردستی‌ها و … مورد استفاده قرار می‌گیرند. از دیگر کاربرد این نمک‌ها می‌توان به زیباتر شدن دکوراسیون، انرژی درمانی و تفریح و سرگرمی اشاره کرد.
 

کاربرد نمک رنگی در دکوراسیون زیباتر

شما می‌توانید نمک‌ های رنگی را در بطری‌ها و ظرف‌های شیشه‌ای دکوری و زیبا درست کنید و آنها را در مکان‌های مختلف منزل خود قرار دهید تا دکوراسیونی جذاب و زیبا را برای منزل خود به وجود آورید. این کار خلاقیت و سلیقه شما را به کسانی که به منزل شما می‌آیند، نشان می‌دهد.
 

کاربرد نمک خوراکی در انرژی درمانی

کریستال‌های نمک تاثیر زیادی در دور کردن انرژی‌های منفی از خانه و اطراف شما دارند. اگر می‌خواهید که از این خاصیت بهره مند شوید، آن را در چهارگوشه منزل خود قرار دهید.
 

کاربرد نمک خوراکی در تفریح و سرگرمی و بازی

به دلیل رنگ‌ های جذاب این نمک‌های خوراکی، می‌توان از آنها برای سرگرم کردن کودکان استفاده کرد. آنها می‌توانند با نمک‌های خوراکی شکل‌های جدید و خلاقانه بسازند یا با استفاده از آنها نقاشی‌های زیبا بکشند. این کارها علاوه بر اینکه کودکان شما را سرگرم می‌کند و برای آنها جذابیت دارد، خلاقیت آنها را هم شکوفا می‌کند.
 

مضرات نمک های رنگی

نمک‌ های معدنی و دریایی شاید مقدار کمی از برخی املاح مفید را داشته باشند اما وجود فلزات سنگین و سمی در آنها برای بدن انسان، به‌ویژه کودکان خطرناک است. از سوی دیگر نمک‌ های تصفیه شده از آنجا که خالص‌ترین حالت نمک هستند با اندازه کمی از آنها می‌توان طعم غذا را تغییر داد. اما برای تغییر مزه غذا با نمک‌های طبیعی تصفیه نشده چون پر از ناخالصی و کمتر شور هستند باید میزان بیشتری مصرف شود که هم باعث افزایش چند برابری مصرف و هم ورود بیشتر مواد سمی به بدن افراد و بروز مسمومیت است.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما