بررسی تاثیر تفاوت مذهب در ازدواج

در انتخاب همسر، تناسب اعتقادات دینی یک اصل جدی است که به هیچ وجه نباید آن را نادیده بگیرید. دین و ایمان، دارای مراتبی است که ممکن است هر کس در مرتبه‌ای از آن قرار داشته باشد. عقاید دینی بخش مهمی از فرهنگ و ذهنیت یک فرد را تشکیل می دهد که از شیوه زندگی و فعالیت های روزمره تا تربیت فرزندان و نوع روابط و معاشرت ها تحت تأثیر آن قرار می گیرد. تناسب اعتقادی مهم ترین تناسبی است که باید برای تشکیل خانواده مدنظر قرار گیرد. با ما همراه باشید.
شنبه، 24 خرداد 1399
تخمین زمان مطالعه: 6 دقیقه
موارد بیشتر برای شما
بررسی تاثیر تفاوت مذهب در ازدواج
در تربیت فرزند عقاید مذهبی والدین تاثیر بسیاری دارد. تفاوت در اعتقادات مذهبی می‌تواند خود را در این امر به خوبی نشان دهد.
 

تفاوت مذهب در ازدواج چه تاثیری روی زندگی مشترک می‌گذارد؟

تفاوت مذهب در ازدواج به تفاوت در دین خلاصه نمی‌شود. وقتی بحث ازدواج در میان باشد، دقت و توجه به اختلاف عقاید مذهبی بسیار ضروری به نظر می‌رسد. ازدواج یک امر چند بعدی و عقاید مذهبی یکی از این بعدهاست. عقاید دینی بخش مهمی از ذهنیت یک فرد را تشکیل می‌دهند. به هیچ وجه از این مساله نباید به سادگی گذشت. اشخاص می‌توانند با درک درستی نسبت به عقاید یکدیگر برخورد کنند و به عقاید یکدیگر احترام بگذارند.
 
زندگی مشترک را با امید به تغییر طرف مقابل شروع نکنید
اگر به اجبار و اسرار عقیده‌ی کسی تغییر داده شود، مطمئنا عواقب منفی در پی دارد. این موضوع سبب بوجود آمدن نفرت و احساسات منفی می‌شود. تغییرات ذهنی و عقیدتی افراد باید با احساس درونی خودشان صورت گیرد. هر کسی خودش باید به اعتقاد مورد نظر برسد. در غیر اینصورت احساس فشار و تحمیل می‌کند، و باعث دوری و سردی در روابط می‌شود!

اجازه ندهید با فشار عقیده‌ی شما تغییر کند! اگر خواستار تغییر عقاید کسی هستید طبیعی است که این تغییر برای افراد مختلف زمان متفاوتی طول بکشد. نباید با این امید که اعتقادات طرف مقابل تغییر می‌کند، وارد زندگی مشترک شد.

مذهب همسر شما بخش مهمی از زندگی اوست. همچنین لازم است خود شما آموزش‌هایی در مورد اعتقادات مذهبی طرف مقابل تان کسب کنید. این کار باعث می‌شود درک و شناخت بهتری نسبت به طرف مقابل بدست آورید.
 

برای ازدواج موفق، تفاوت‌ها را به رسمیت بشناسید

ابتدا باید به تفاوت‌ها رسمیت بخشید! شاید این تفاوت‌ها تا آخر عمر در زندگی مشترک وجود داشته باشد. این موضوع باعث نگرانی نیست، مساله‌ی مهم برخود مناسب و آگاهانه و درک این تفاوت‌ها می‌باشد. به ملاک‌های طرف مقابل توجه کنید و آن‌ها را برای خود تجزیه و تحلیل نمایید.
 
تربیت فرزند
در تربیت فرزند عقاید مذهبی والدین تاثیر بسیاری دارد. تفاوت در اعتقادات مذهبی می‌تواند خود را در این امر به خوبی نشان دهد. بهتر است قبل از ازدواج در مورد نحوه‌ی تربیت فرزند به خوبی گفت و گو شود.
 
حجاب
بسیار دیده‌ایم که زوجین بعد از ازدواج در مورد حجاب به مشکلاتی برخورده‌اند به دلیل اینکه تصویر دقیقی از حجاب برای هم ترسیم نکرده‌اند. این مساله باعث می‌شود که بعد از وارد شدن به زندگی مشترک دچار مشکل می‌شوند. بهتر است اعتقادات مذهبی خانواده‌ها هم مورد بررسی قرار گیرد.
 
اختلاف عقاید دینی در ازدواج
در انتخاب همسر، تناسب اعتقادات دینی یک اصل جدی است که به هیچ وجه نباید آن را نادیده بگیرید. دین و ایمان، دارای مراتبی است که ممکن است هر کس در مرتبه‌ای از آن قرار داشته باشد. عقاید دینی بخش مهمی از فرهنگ و ذهنیت یک فرد را تشکیل می دهد که از شیوه زندگی و فعالیت های روزمره تا تربیت فرزندان و نوع روابط و معاشرت ها تحت تأثیر آن قرار می گیرد.
 
به امید تغییر کردن طرف مقابل خود ازدواج نکنید
مرد یا زنی که به امید تغییر ازدواج می کنند، باید بدانند که این امید می تواند واهی باشد و این گونه تغییرات اگر هم پیدا شود ممکن است زودگذر و یا موقتی باشد. خانواده سالم خانواده ایست که زیر بنای آن بر اساس تناسب، درک متقابل و هم فکری و هم رأیی ساخته می شود.
 

تفاوت مذهب در ازدواج چقدر مهم است ؟

زمانی یک زوج می توانند برای یکدیگر نقش مکمل را ایفا کنند که برتری هایی نسبت به هم داشته باشند و همسرش را در این برتری ها شریک کنند. اما این برتری ها باید در هر دو، پایه و اساسی یکسان داشته باشد.

پایه و اساس همان اعتقاداتی است که در وجود افراد از ابتدای تولد نهادینه می شود و می توان گفت این باور افراد است که از ابتدای ظهور بشر در کره ی خاکی،انسان ها را از هم متمایز می کند. اما همین تفاوت ها می تواند زمینه ساز بروز اختلافاتی در روابط اجتماعی هر فرد شود.

روابط عمیقی میان مذاهب و تفاوت باورها وجود دارد. این مذهب است که اعتقاد را شکل می دهد و بررسی ها نشان می دهد دلیل تفاوت بین ادیان و مکاتب همین تفاوت باورهاست که موجب بروز اختلافات می شود. طبق گفته ی کارشناس مذهبی دو انسان بالغ با دو دیدگاه متفاوت که نشأت گرفته از باورهای آنهاست، نمی توانند زندگی مشترک موفقی داشته باشند مگر با تأیید باورهای یکدیگر و یا تغییر مذهب شان به مذهبی واحد.
 

چرا تناسب اعتقادی اهمیت دارد ؟

به طور کلی زوج هایی که اعتقادات مذهبی دارند به دلیل پایبند بودن به اصول اخلاقی کمتر دچار تنش می شوند و روابط پایدارتری دارند. عمل به آموزه های دینی مثل گذشت، وفاداری و تعهد، تلاش در حفظ حیثیت خانوادگی، اعتقاد به حلال و حرام در معاشرت ها و امور اقتصادی خانواده، احترام به یکدیگر و حفظ حریم ها موجب تحکیم رابطه زوج ها می شود.

هم خوانی عقاید مذهبی افراد در انتخاب همسر، هم کفو بودن، پاکی و عفت از مولفه های مهم در دوام زندگی مشترک محسوب می شود. اما این بدان معنا نیست که مثلا اگر مردی اعتقادات مذهبی قوی ندارد در هنگام انتخاب همسر در صدد انتخاب زنی مقید باشد. منظور ما از وجود تناسب اعتقادی این است که درجه اعتقادات و تقید زوجین نسبت به مسایل دینی و عقیدتی مشابه و بسیار نزدیک به هم باشد. مثلا اگر مردی مقید به نماز اول وقت، روزه، حلال و حرام و... است همسری با همین حد از اعتقادات را بیابد. بنابراین، تناسب اعتقادی مهم ترین تناسبی است که باید برای تشکیل خانواده مدنظر قرار گیرد.
 
ما شوید!
از ارزش های مثبت اعتقادی همسرتان قدردانی کنید و به آن ها احترام بگزارید، با درایت انعطاف پذیر باشید و تفاوت ها را تا آنجا که امکان دارد تحمل کنید.

اعتقادات مذهبی انسان ها معمولا ریشه در کودکی انسان ها دارد و بسیار عمیق تر از آن است که به راحتی بتوان تغییرش داد در کل بهتر است زوجین حتی المقدور در اعتقادات مذهبی تا آنجا که ممکن است دیدگاه های مشابهی داشته باشند مگر اینکه در درون و به صورت عمیق به توانایی پذیرش دیگران با عقاید مخالف رسیده باشند.

منبع: مرکز مشاوره رهیاب


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط